EFMD Equis Accredited

KU Leuvens MBA-program är utformat för att utmana eleverna att tänka, utföra och växa mot en framgångsrik lansering av sina karriärer och förbereda dem för att gå vidare till ledarskapsställningar - från övervakning till mer ledande roller - i företagande nystartade företag, multinationella företag eller icke- -profitorganisationer. MBA: s design gör det möjligt för eleverna att skräddarsy sina individuella program till sina egna preferenser och ambitioner.

Det ettåriga MBA-programmet lärs helt på engelska. Våra studenter kan delta i utbytesprogram med många partners både inom och utanför Europa. Utvalda MBA-studenter kan också bedriva en dubbel examen med Montpellier Business School. Denna dubbla examen består av två års studier, med två terminer i Antwerpen eller Bryssel och två terminer i Montpellier.

 • Utbildningsnivå: Academic Masterprogram
 • Undervisningsspråk: engelska
 • Grad: Civilingenjör I Företagsekonomi
 • Varaktighet: 1 år (heltid), 60 hp
 • Typ: Dagtid utbildning
 • Plats: Programmet erbjuds på Antwerpen (A) och Bryssel (B) campus i KU Leuven.
 • Start av programmet:
  • 1: a halvåret: 3: e veckan i september - slutet av januari (tentor i januari)
  • 2: a termin: 2: a veckan i februari - juli (examen i juni)

Ledarskap och tvärvetenskapligt fokus

Master of Science i företagsekonomi (MBA) är ett ettårigt masterprogram som lärs på engelska. MBA är utformad för att utmana dig att tänka, utföra och växa mot en framgångsrik lansering av din karriär och förbereda dig för att gå vidare till ledarskapsställningar - från tillsyn till

mer ledande roller - i företagande nystartade företag, multinationella företag eller ideella organisationer.

MBA: s specifika design gör det möjligt att skräddarsy ditt individuella program till dina egna önskemål och ambitioner genom val av spår och valfria ämnen. Vår MBAs tvärvetenskapliga tillvägagångssätt förbereder dig också för att lösa och lösa affärsproblem genom att dra in insikter och erfarenheter från flera discipliner, perspektiv och kulturell bakgrund. Programmets mångfald är verkligen imponerande: cirka 60 nationaliteter är representerade.

MBA fokuserar starkt på utveckling av ledarskapsförmåga och vikten av etik, hållbarhet och företagsansvar. Det har ett ledningsfokus och är utformat för att ge dig akademisk kunskap såväl som praktisk kompetens, vilket gör att du kan lyckas i olika (internationella) ledande befattningar. MBA-programmet kan följas i Antwerpen eller Bryssel.

Affärsinriktad

Vi uppmanar internationella chefer och myndigheter att dela sina erfarenheter under gästföreläsningar. Du kommer att förvärva värdefulla ledarskap genom företagsärenden och magisteruppsatsen. Tonvikten ligger på beslutsfattande, lagarbete, hantering av andra kulturer, tidsstyrning

och kommunikationsförmåga.

Europas hjärta

Antwerpen, en metropol med byns atmosfär, är känd för sin kreativa atmosfär. Det är värd för ett brett utbud av modeformgivare, boutiquer och popup-fönster och har varit den obestridliga ledaren i diamanthandeln i minst femhundra år. Dessutom, vid korsningen av stora trafik- och handelsrutter, har Antwerpen ett strategiskt läge i Europa. Dess hamn lockar världsberömda logistik- och rederier och större maritima tjänsteleverantörer. Som student hittar du många underhållnings möjligheter i denna bländande stad. Bryssel, värd för Europeiska unionen och Nato, är en kosmopolitisk stad som tiotusentals internationella tjänstemän, diplomater, journalister och expats kallar "hem". Men dess många distrikt har i stort sett behållit sin egen, ofta byliknande atmosfär: Dansaert med sina designerbutiker, Schuman och Jourdan i hjärtat av det europeiska distriktet, eller Marolles gamla stadsdel, Bryssel med sin dagliga brocante marknad.

Bryssel har direkta tågförbindelser till Amsterdam, London och Paris. Beläget inom gångavstånd från Grand Place, erbjuder vår campus i Bryssel dig möjlighet att studera i ett av de viktigaste ekonomiska och politiska beslutscentrumen i världen och njuta av fördelarna med de möjligheter som Bryssel erbjuder. KU Leuven. Inspirera de utestående.

Internationellt fokus

Du kan välja att följa det europeiska programmet i ledning, vilket innefattar ett dubbelutbildat magisterexamen i företagsekonomi (KU Leuven) och magisterexamen i management (Grande Ecole Program Montpellier Business School, Frankrike).

Dubbelutbildningen består av två års studier, med två terminer i Antwerpen eller Bryssel och två terminer i Montpellier. Detta gör att du kan få en examen från två högt rankade universitet.

Du kan också vara intresserad av möjligheten att slutföra ett extrautbildat praktik eller att gå på utbyte via ett förlängt mastersprogram.

PROGRAMSTRUKTUR

Kärnmodul (12 hp)

Spårmodul (18 hp)

Du kan välja ett spår av 14 spår (det vill säga 7 allmänna spår och 7 specialspår). Varje spår består av 3 kurser och totalt 18 högskolepoäng. Spår erbjuds i Antwerpen (A) eller Bryssel (B)

Valfria ämnen (12 hp)

Examensarbete (18 hp)

 • Företagsforskningsmetoder (3 hp)
 • Examensarbete (15 hp)

Observera att detaljerad programinformation inte kommer att vara tillgänglig förrän tre månader före starten av ditt program. Programguiderna Antwerpen / Bryssel som publicerats före det datumet gäller det aktuella läsåret.

UTGIFTSAVGIFTER

 • EES-medborgare: € 906,1
 • Icke-EES-medborgare: 1.750 euro

Karriärperspektiv

MBA - International Business Management förbereder dig för ledande befattningar i organisationer och företag. Det är ett omfattande program och sysselsättningsmöjligheter är många och olika. I den första etappen av sina karriärer är akademiker främst anställda i finansiella, administrativa och kommersiella avdelningar av organisationer och företag (t.ex. företag inom finanssektorn och konsultföretag). I de vidare stadierna av sin karriär börjar de arbeta på mitten och högre ledningsnivåer.

Kandidater av MBA - Business Information Management behövs på arbetsmarknaden på grund av den fortsatta tillväxten av IKT-tjänster i företag och ideella organisationer. De blir affärsanalyser, funktionella analytiker, informationsanalytiker, systemdesigners / administratörer, nätverks- och datahanterare. De är också inblandade i försäljning och marknadsföring av programvara.

Kandidater av MBA - Internationella Relationer börjar ofta arbeta för internationella organisationer och företag eller för lokala institut och företag som vill gå globalt. Den omfattande utbildning som de har fått hjälper dem att hitta ett jobb inom ett brett spektrum av sektorer (banker, kommersiella och industriella företag ...). Att fungera bra i ledande befattningar inom olika sektorer kräver en inblick i de internationella ekonomiska och politiska händelserna.

MBA - Strategic Business Management förbereder dig för jobb som kräver förmåga att identifiera, analysera och lösa de stora strategiska frågorna som ledningen står inför när det gäller finansiering, marknadsföring, redovisning och personal för olika typer av organisationer.

Mer information på:

Program undervisas på:
 • Engelska
KU Leuven: Faculty of Economics and Business
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 år
Deltid
Heltid
Pris
- EES-medborgare: 906,1 euro / icke-EES-medborgare: 1,750 euro
Deadline
Kontakt Skolan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Slutdatum