MBA

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Kursöversikt

Vår innovativa MBA-konstruktion är designad för ambitiösa affärspersoner - och nyutbildade akademiker från någon disciplin - som inte vill vänta tills de har omfattande arbetslivserfarenhet innan de tar de första stegen mot en ledarkarriär.

Genom att skilja dig ut på en konkurrenskraftig arbetsmarknad kommer du att utexamineras med direkt erfarenhet från en tremånaders praktik och den holistiska affärskunskapen, kapaciteten och den senaste digitala kompetensen som dagens arbetsgivare kräver.

I den snabba rörliga globala affärsmiljön kräver arbetsgivare multikompetenta, digitalt behöriga akademiker med en sofistikerad förståelse för företaget och dess förändrade kontext, en som skar över de traditionella affärsdiscipliner som inkluderar personalresurser, ledning och marknadsföring. För att lyckas behöver du en "stor bild" -strategi. Du måste kunna anpassa dig till nya affärsmodeller, skapa nya företag, leda och hantera människor effektivt och förbättra processer med digitala lösningar.

På Westminster Business School erkänner vi att framtida affärsprofessionelle behöver hela spektrumet av tekniska och personliga utvecklingsfärdigheter - mer ansvarsfull, elastisk, anpassningsbar och mångsidig än någonsin tidigare. Vårt mål är att hjälpa dig att bli en blivande ledare och entreprenör, någon som kan tillföra värde till alla typer av organisationer. Men vi tror att det är viktigt att denna omvandlingsprocess börjar tidigt innan du har omfattande arbetslivserfarenhet eller har antagit tankegången hos en viss arbetsgivare eller näringsliv. Genom att börja denna process tidigt är det mycket lättare att utveckla dina färdigheter, lära sig att tänka utanför rutan och självständigt leda förändringar i affärsvärlden - vart än din karriär tar dig. Det är också vad våra arbetsgivarkontakter säger att de föredrar.

Som svar på en skiftande marknad erbjuder Westminster MBA en praktiskt orienterad, tvärvetenskaplig, avancerad utbildning i modern affärsverksamhet: den kombinerar akademisk rigoritet, snabbare studier, stimulerar undervisningsmetoder och praktiska erfarenheter av företagsledning, inklusive en tre-månaders praktik. Vi stöder dig på din resa till att bli en del av nästa generation framgångsrika företagsledare och företagare.

Vi presenterar de senaste affärsmetoderna och teknologierna på ett sätt som mer exakt återspeglar företagets och entreprenörsmiljön - genom tvärvetenskapliga, kapacitetsbyggande tematiska moduler, som spänner över allt från innovation och designtänkande till samtida utmaningar, hållbarhet, ledningskomplexitet , dataanalys och ekonomi. Sedan tillämpar du ditt lärande på praktikbaserade affärsproblem och levande affärsprojekt och får därmed eftertraktade mjuka färdigheter, som kreativitet, kritiskt tänkande, personlig smidighet, anpassningsbarhet och elasticitet.

Genom att erkänna den växande betydelsen av teknik och förbereda dig för karriärer i en digital värld från 2020 kommer vi att undersöka några av de senaste utvecklingen, inklusive blockchain, big data, artificiell intelligens, molnteknologi, AR / VR, störande innovationer, tillväxten av ekosystem och delningsekonomin.

Vi förväntar oss att våra MBA-kandidater fortsätter att säkra lednings- och ledarroller i företag, nystartade företag, små och medelstora företag, den offentliga sektorn och ideella organisationer.

Bästa skäl att studera hos oss

 • Denna MBA är idealisk för nyutbildade och ambitiösa yrkesverksamma i tidig karriär med beslutsamhet att bedriva ledningskarriärer.
 • Bli företagsklar genom intensiva praktiska erfarenheter och snabbare studier.
 • Tre månader praktik eller projekt "Management in Action" hemma eller utomlands för att öka ditt CV.
 • Veckolångt internationellt konsultprojekt baserat utomlands med ett kundföretag.
 • Karriärutvecklingsworkshops och masterclasses förbättrar ditt globala perspektiv och anställbarhet.
 • Lärd av personal med expertis inom strategisk ledning, entreprenörskap, design, innovation, marknadsföring, konsumentinblick, sociala medier, operationer, digital affär, psykologi, mänskliga resurser, organisatoriskt beteende, ekonomi, finans, ledningsredovisning och ledarskap.
 • Spännande undervisnings- och inlärningsmetoder med levande fallstudier, simuleringar, rollspelverkstäder och hackatoner.
 • Engagerande utvärderingsmetoder, inklusive simuleringar, affärsutmaningar, undersökande trosor, grupptävlingar och videopresentationer
 • Utmärkta faciliteter inkluderar ett MBA-styrelserum, digitala klassrum och vårt toppmoderna virtuella handelsrum Bloomberg.

StockSnap / Pixabay

Kursstruktur

MBA följer en stark berättelse med en upptäcktsresa, som börjar med en diagnos av affärsproblem / problem, design av innovativa lösningar, nedsänkning i digitala applikationer och utveckling av drivkraft, resiliens och diplomati som en del av studentens personliga tillväxt. Utöver modulbedömningen tillämpas kapaciteter som lärts under klientprojekten för Entrepreneurial Mindset, International Study Consultancy och Management in Action praktik. Du kommer att studera moduler för problemlösning och kapacitetsbyggande för totalt 180 högskolepoäng.

Semester 1 (september – december)

Vi börjar med att lära dig att genomföra en affärsdiagnostik, utveckla dina färdigheter i att analysera ekonomiska, prestations- och marknadsdata samt kritiskt tänkande. Du lär dig att med säkerhet identifiera symtomen på underprestanda och analysera affärsproblem och använda ditt omdöme för att fatta välgrundade beslut för att förbättra framtida marknadsresultat. Vi kommer att undersöka hur designtänkande och kreativitet kan återbilda affärsmodeller och hjälpa till att designa nya produkter, tjänster och processer. Du får också en bättre förståelse för digitala informationssystem och hur dessa påverkar affärsverksamheten, företagstjänster och prestanda.

 • Affärsdiagnos (20 poäng)
 • Designing Value (20 poäng)
 • Digitala förmågor (20 poäng)
 • Entreprenörsk Mindset (10 poäng, blockvecka)

Semester 2 (januari – april)

Vi går vidare till affärsstruktur och moderna strategier i en föränderlig värld, samt egenskaper, beteenden och hanteringsprocesser som krävs för elastiska, flexibla organisationer. Du kommer att överväga några av de samtida utmaningarna för företag, från fördelarna med hållbar global tillväxt till det globala perspektivet på affärsutveckling och behovet av känsligt, samarbete som arbetar i multikulturella projektmiljöer. Du kommer att undersöka de senaste insikterna inom innovation och nya affärsmodeller innan du deltar i ett veckolångt internationellt konsultprojekt som ger råd till utländska klienter att lösa en strategisk fråga eller problem.

 • Motståndskraftiga organisationer och lag (20 poäng)
 • Hållbar global tillväxt (20 hp)
 • Strategisk innovation i en digital värld (20 poäng)
 • Internationellt studiekonsult (10 hp, blockvecka)

Semester 3 (maj-augusti)

För praktikplatsen eller projektet Management in Action, kommer du att undersöka ett problem / problem relaterat till innovation och / eller digitalisering för en klientorganisation i Storbritannien eller utomlands - allt från hur en digital startup kan tävla mot digitala / konventionella konkurrenter, till effekterna av digitalisering på en organisations drift och prestanda. Det är ett idealiskt tillfälle att visa din snarrådighet och förmåga att "tänka på dina fötter".

Ingångskrav

Minst en högre utbildning i övre andra klass (2: 1) inom vilken disciplin som helst. Arbetserfarenhet krävs inte men är välkommen. Framgångsrika studenter demonstrerar i sitt personliga uttalande en ambition och förmåga att utmärka sig i ledande befattningar inom stora företagsorganisationer, små och medelstora företag eller sina egna nystartade företag. Vi kan också intervjua sökande antingen personligen eller via Skype.

 • Sökande måste lämna in en referens.
 • Om ditt första språk inte är engelska ska du ha en IELTS 6.5 med minst 6,5 skriftligt och pratande.

Andrea Piacquadio / Pexels

Karriärer

Kärnan i vår framtänkande MBA är dess fokus på att förbereda dig för dagens snabba, teknikdrivna arbetsvärld, genom ett mycket praktiskt och upplevelsesprogram som levereras i samarbete med en rad "klient" -organisationer.

Utbildad i hjärtat av London, nära många av stadens nationella, internationella och globala arbetsgivare, kommer vår betoning på färdigheter, förmågor och attribut - med flera möjligheter under hela kursen att tillämpa dessa förmågor på verkliga affärsproblem - ge direkt arbetslivserfarenhet förbättra ditt CV och berättelse när du ansöker om nya positioner. Dessa tillämpade projekt och den slutliga praktikplatsen / projektet kommer inte bara att utöka dina professionella nätverk utan direkt öka utsikterna för tidig anställbarhet efter examen.

Genom att fokusera på företagskompetens, hårda och mjuka, förväntar vi oss att ett brett spektrum av arbetsgivare är intresserade av våra kandidater. Du kommer att ha förmågor och förtroende för att anpassa dig till en snabbt föränderlig affärsvärld, en som kännetecknas av digitalisering, hyperkonkurrens, resursknapphet, volatilitet, komplexitet och ständiga störningar i affärsmodeller.

Branschlänkar

Westminster Business School är ett av Londons ledande centra för affärsutbildning baserat i hjärtat av London och dess politiska, media- och finansiella tjänstescen.

Personal som för närvarande undervisar på denna kurs har omfattande yrkeserfarenhet som täcker roller som:

 • en ledningskonsult för McKinsey & Company
 • en chef i Savoy Hotel Group
 • exportchef för Labaronne-CITAF
 • biträdande chef för QSR Franchise Development Group
 • en kapital- och strukturerad finansanalytiker för Bergstrom Capital

Jobbroller

Denna kurs kommer att förbereda dig för roller som:

 • Affärsdesign bly
 • Affärsutvecklingschef
 • Affärs- / finansanalytiker
 • CMS-chef
 • CRM-chef
 • Digital marknadschef
 • Digital produktägare
 • Förvaltningskonsult
 • Lösningsarkitekt
 • Starta entreprenör
 • UX-chef

Graduate arbetsgivare

Kandidater från Westminster Business School har hittat anställning hos organisationer inklusive:

 • amason
 • Citibank
 • Financial Conduct Authority
 • Paribas
 • Santander
 • Sberbank
 • Société Générale
 • Standard Chartered
 • Varlds ekonomiskt forum
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Läs mer

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Läs mindre