MBA

University of Exeter Business School

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

MBA

University of Exeter Business School

För ambitiösa yrkesverksamma med minst tre års arbetslivserfarenhet kan du accelerera eller omdirigera din karriär med vårt internationellt ackrediterade MBA-program.

Vår unika MBA kommer att utrusta dig med verktyg och färdigheter i målmedvetet ledarskap, innovation och teknik för att inte bara omvandla dig själv utan också världen runt om dig, för gott.

Programmet är flexibelt och är tillgängligt för att studera heltid över 12 månader eller som deltid verkställande alternativ över 24-36 månader.

Programstruktur

Vår Exeter MBA bygger på det senaste tänkandet och teknikerna från ett brett spektrum av ledningsdiscipliner. En grundlig grundning i kärnverksamhetsdiscipliner förvärvas genom våra kärnmoduler, medan valfria specialmoduler gör det möjligt för dig att specialisera dig i ditt intresseområde och skräddarsy programmet efter dina karriärbehov. Programmet kulminerar med vårt Exeter MBA in-company, konsultprojekt.

Studieturer, företagsbesök, grupputmaningar och simuleringar kompletterar föreläsningar och seminarier ledda av professionella och akademiska specialister inom sitt område. En rad extrautbildningsaktiviteter, som våra gästhögtalarprogram och MBA-workshops som levereras av våra företags partners, löper under hela programmets varaktighet för att komplettera ditt lärande och ge möjligheter att vidareutveckla dina färdigheter, kunskaper och förståelse.

Obligatoriska moduler

 • MBAM900AMBA grundprogram
 • MBAM905 Ekonomi för chefer
 • MBAM906Hantering av strategiska resurser och verksamheter
 • MBAM907Strategy
 • MBAM909Strategisk och ansvarig innovation
 • MBAM910Emerging affärsmodeller
 • MBAM912The Entrepreneurial Mindset
 • MBAM913Praktiska insikter i data och analys
 • MBAM914MBA Project
 • MBAM937Tackling globala utmaningar och utveckla motståndskraft
 • MBAM944Finansiell rapportering och analys
 • MBAM945Corporate Finance
 • MBAM946Marketing
 • MBAM938 Ledande i den 4: e industrirevolutionen

Lärande och undervisning

Våra forskarutbildade program använder en rad olika undervisningsmetoder, inklusive föreläsningar, seminarier och handledning.

Föredrag

Syftet med föreläsningar är att ge dig information om ideer som är centrala för modulen och att hjälpa dig att utveckla din förståelse för komplexa idéer. Många av läromedel för föreläsningar görs tillgängliga för dig elektroniskt för att följa de anteckningar du tar under föreläsningen. Föreläsningar ges av en rad anställda, inklusive ledande professorer, som integrerar sina senaste forskningsresultat i den undervisning du får. Gästföreläsare, inklusive medlemmar av industrin, bidrar också till vissa moduler.

Seminarier och handledning

Seminarier och handledning involverar en fördjupad undersökning av frågorna i föreläsningar samt ger dig möjlighet att diskutera olika begrepp och teorier och få feedback om dina skriftliga uppdrag.

bedömning

Moduler bedöms genom en blandning av grupparbete, kursarbete, projektarbete och undersökningar. vikten av var och en av dessa komponenter varierar beroende på modulens akademiska krav. Examinationen hålls normalt i slutet av modulen, i januari och maj / juni.

Karriärer

MBA-studenterna har en dedikerad karriärkonsult som driver workshops och en en-till-en-rådgivningstjänst om CV-utveckling, intervjufärdigheter, karriärplanering och hur man kan förhandla om jobbsökningar. Anpassad till individuella krav och behov är coaching tillgänglig för alla studenter och ger en konfidentiell och objektiv miljö för att studenterna ska kunna utforska och utveckla idéer och möjligheter.

Det finns en blandning av interaktiva och skriftliga resurser i samband med karriärplanering, CV och brevskrivning, effektiv nätverkande, intervjuberedning och samarbeten med rekryterare. Huvudjägarebyråer är också inbjudna att presentera för MBA-kohorten på CV och intervjutekniker och mocka intervjuer drivs av alumner, företags partners och karriärbyråer. Lärande resurser

Universitetsbiblioteket behåller sina huvudsamlingar i huvudbibliotekets byggnader på Streatham och St Lucas campus, tillsammans med ett antal specialsamlingar i vissa högskolor. Den totala bibliotekssamlingen omfattar över en miljon volymer och 3000 nuvarande periodiska prenumerationer.

MBA Office håller också de senaste utgåvorna av Economist, Management Today, Entrepreneurship och Professional Manager tillgängliga för studenter. Biblioteket erbjuder ett omfattande utbud av elektroniska tidskrifter i fulltext (t.ex. EBSCO) som kan söks från och utanför campus.

Ingångskrav

Tillträde till MBA-programmet är vanligtvis beroende av en bra första examen och minst tre års ledarskaps erfarenhet. Många sökande finner att de har omfattande arbetslivserfarenhet, t.ex. åtta år eller mer, eller har uppnått en yrkesexamen men inte slutförd formell examen. Icke-akademiska prestationer beaktas, därför är sökande med en eller flera av följande färdigheter och erfarenheter välkomna och uppmanade att lämna in en ansökan:

 • Äldre chefer med omfattande arbetslivserfarenhet.
 • Omfattande erfarenhet av tekniskt eller specialiserat arbete.
 • Professionella planerar karriärändringar eller återgår till anställning efter en paus från jobbet.
 • Professionella som vill utveckla kompetens för bredare ledningsroller.
 • Vi behöver också två referenser (helst inklusive en från ditt senaste universitet) och ett personligt uttalande som förklarar varför du är intresserad av en MBA på Exeter.

Framgångsrika sökande för detta program måste visa en god kunskap och förståelse för Exeter MBA i deras personliga uttalande.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
University of Exeter Business School

Senast uppdaterad November 8, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
12 - 36 månader
Deltid
Heltid
Price
Pris
30,000 GBP
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Exeter, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Exeter, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Videoklipp

The Exeter MBA. Inspiring leaders for a better world.