MBA-specialiserad strategi och ekonomisk intelligens

Allmänt

Programbeskrivning

Träningsreferens i Frankrike, rankad 1 i Eduniversal palmares sedan 2002, ger MBA-specialiserad ekonomisk intelligensstrategi SIE också tillgång till titeln "Expert (e) i ekonomisk intelligens" , nivå I, registrerad i National Directory of Professional Certifications (RNCP) .

Organiserad kring ett lärocenter (referensprogram i strategi och ekonomisk intelligens) och ett tillämpat forskningscenter i IE är denna banbrytande struktur i Europa starkt förankrad i ett tvärvetenskapligt förhållningssätt för att läsa maktbalansen. International.

Medan begreppet ekonomiskt krig har förmedlat många tvetydigheter, inte epistemologiska men ideologiska, tenderar den teoretiska forskning som genomförts de senaste åren nu att klargöra och validera vårt tillvägagångssätt till konkurrensutsatta konfrontationer.

ställningar

Sedan 2002 har hon rankats som den bästa franska bildningen i "Ekonomisk Intelligens" av Eduniversal-SMBG-guiden för de bästa mästarna och 8: e bästa mästaren i världen 2017 i " Masters in Business Intelligence, Knowledge and Security Management " (best-masters.com).

Christian Harbulot, programchefen, fick priset till den bästa pedagogiska tränaren 2011 för pedagogikutmärkelserna.

mål

Träna de bästa experterna i strategi och affärsintelligens.

Vem är träningen för?

MBA-strategin och ekonomisk intelligens riktar sig till studenter från universitet, handelshögskolor, ingenjörer, IEP och yrkesverksamma.

Kursprogram

Reformen av vår pedagogik trädde i kraft i början av läsåret 2015/2016. Den är uppbyggd kring tre huvudprinciper:

 • En omstrukturering av de sju kursmodulerna
 • Större hänsyn till enskilt arbete
 • Ett dynamiskt lärande av EI spred sig över fjorton övningar under året.

Skapandet av en affärsutvecklingsmodul återspeglar vår önskan om att förankra några av lektionerna från EMT i frågan om att utveckla företagens konkurrenskraft. Det verkar vara viktigt för oss att träna våra elever i informationshanteringsmetoder anpassade till den globala konkurrensens sammanhang. Modulen tillägnad analys och metodik har en tvärvetenskaplig kallelse som gör det möjligt att korsa ledningens, organisationens och deras faktiska sociologiska bidrag.

Individuellt arbete står nu för 30% av den totala poängen. Denna förändring i utvärderingen gör inte tvivel om vikten av gruppövningar men syftar till att bättre förstå utvecklingen av kunskapsuppköp.

Styrkan hos EMT idag är dess förmåga att ge eleverna verkliga fall att behandlas i olika former av motion. Deras nummer och mångfald ställer oss idag som den enda träningen för att undervisa EI genom att kombinera kunskapsproduktion, kontroll av ekonomiska maktförhållanden och användning av informationsteknik.

 • Modul 1: Förstå ekonomisk intelligens
 • Modul 2: Geekonomi och globalisering
 • Modul 3: Informationshantering och kunskapsproduktion
 • Modul 4: Analys och metodik
 • Modul 5: Riskhantering
 • Modul 6: Affärsutveckling och ekonomisk intelligens
 • Modul 7: Influensoperationer
 • Operativa övningar

Mercurie professionaliseringsprogram

Professionaliseringsprogram i ekonomisk intelligens

MercurIE är ett av EGE: s undervisningssvar som gör det möjligt för studenten att förstå de strategiska axlar som utvecklats av ett företag i den första utbildningen "Economic Intelligence Strategy EIS".

Av team arbetar eleverna till förmån för en förvaltning av en stor grupp, en SMF eller en skådespelare i den offentliga eller parapublic sektorn för att genomföra en studie som kräver perfekt manipulation av den undervisade metoden.

Över 8 månader, en dag i veckan, tillsammans med en lärare från skolan och chefer från partnerselskapet, omdefinierar eleverna temat för studien, inrättar ett system för övervakning och insamling av information, utföra studien med möte av experter och fältverksamhet (mässor, besök?) och slutföra dokumentet med en uppsättning rekommendationer att följa.

De måste då stödja sitt arbete med en presentation inom den berörda avdelningen.

Detta MercurIE-program är mycket mer än en praktikplats, eftersom det ger studenterna möjlighet att genomföra hela eller delar av det lärda programmet och utvecklar ett samarbete inom prestigefyllda strukturer som EADS-gruppens innovationsverk, R

möjligheter

Sedan dess grundades 1997, har L'Ecole de Guerre Economique etablerat sig som den europeiska referensen för utbildning i ekonomisk intelligens .

En viktig aktör i det franska landskapet av EI, L'Ecole de Guerre Economique utmärks av sin permanenta lust att främja EI .

Dess alumni nätverk är den största och en av de mest kraftfulla i Frankrike i IE. Alumni Association (AEGE), som sammanför alla akademiker på skolan (grundutbildning och fortbildning) representerar mer än 1700 aktiva medlemmar .

Den professionella integrationen inom EIs bransch är av storleksordningen 85%.

Denna figur ensam illustrerar EGE: s utmärkta rykte bland företag och regeringar.

antagning

Skolan erbjuder dig möjligheten för alla kurser att ansöka online under hela året: från januari till december.

Urvalet av kandidater görs på fil (CV-blankett) följt av en motivationsintervju.

Villkor för antagning:

Bac 4 validerad eller Bac 3 och 3 års erfarenhet av ramfunktioner.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion.

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion. Läs mindre