Master of Business Administration (MBA) i ekonomi, risk och försäkring är utformad för yrkesverksamma som strävar efter en framgångsrik karriär inom ekonomi, riskhantering samt investering och handel kredit försäkring.

Detta världslära forskarutbildningsprogram leder dig genom ledarskap och entreprenörs ledarskap och finansiella och försäkringsförmåga som gör att du kan utföra högst upp i den internationella handeln, finans och försäkringsbranschen.

Offenburg University MBA innehåller forskarutbildningen certifikat i Export Finance and Trade Credit Insurance och tar 18 månader att slutföra.

85107_Offenburg-University--students.jpg

MBA kommer att förbereda dig för äldre roller s som har ett stort ansvar, påskynda dina framsteg mot välbetalda ledande positioner av ledarskap.

Programmet ger en unik kombination av den senaste akademiska forskningen, praktisk tillämpning och en mängd olika ämnen.

Deltagarna kommer att lära av ledande finans- och försäkringspraktiker samt kända akademiker hur man lägger akademiskt tänkande och affärsstrategier till professionell praxis. Programmet är utformat för att vara flexibelt i leveransen för att tillgodose ett varierat utbud av studenter från olika bakgrunder, platser och sektorer.

Hur du lär dig

Du kommer att studera en rad olika online / distansutbildningsmoduler och kommer att delta i kvartersseminarier i den fantastiska tyska Schwarzwald under tre terminer på Offenburg University högt rankade handelsfakultet.

Kurser inkluderar

 • Internationella finansiella marknader
 • Fintech och Insuretech
 • Makroekonomisk riskanalys
 • ECA Foundations and Principles
 • Underwriting och Portfolio Management
 • Corporate Diplomacy
 • Innovativt beslutsfattande
 • Internationella förhandlingsfärdigheter

Programhöjdpunkter

 • Levereras av experter: Programdirektör Andreas Klasen
 • Varaktighet: 12 månader (PG Cert) 6 månader (MBA Top-Up) = 18 månader (Full MBA)
 • Leverans: Online / distansutbildning och block seminarier
 • Utmärkelser: Postgraduate Certificate (PG Cert) och Master of Business Administration (MBA)

Offenburg University MBA i finans, risk och försäkring gör det möjligt för dig att arbeta med ambitiösa yrkesverksamma att upptäcka en upplevelse som verkligen är transformativ.

Kursstruktur

Postgraduate Certificate

Kursens struktur i MBA i finans, risk och försäkring bygger på sju grundläggande undervisade online- / distansutbildningsmoduler i Semester 1 och Semester två med 60 (ECTS) krediter med inriktning på ledning och ledarskap samt finans-, risk- och försäkringsämnen vilket leder till ett doktorsexamen. Modulen "Introduktion till ekonomi och försäkring" inkluderar en icke-obligatorisk induktionsvecka i den tyska Schwarzwald.

Studenter som framgångsrikt slutförde 12 månader Postgraduate Certificate (motsvarar ett brittiskt Postgraduate Diploma) kan konvertera detta till en MBA inom finans, risk och försäkring genom att fylla i Master's Top-Up. Det tar ytterligare 6 månader att slutföra.

Mästarens topp

I termin 3 kommer studenterna att få 30 högskolepoäng och delta i kvartersseminarier på Offenburg University Campus Gengenbach och välja en valfri (moduler som erbjuds kan variera). Dessutom utvecklas forskningsförmåga för att förbereda deltagarna för deras examensarbete.

Hur man bedöms

Programmet kommer att bedömas genom skriftliga tentaminer i slutet av varje termin, och deltagande i person vid tentamen i Offenburg är obligatorisk för alla studenter. Skriftliga tentaminer kan innehålla korta fallstudier, beräkningar eller flervalsfrågor. Dessutom ska eleverna bedömas genom kurser som kan innehålla uppsatser eller individuella / grupppresentationer.

Ingångskrav

En kandidatexamen (kandidatexamen eller motsvarande) i företagsekonomi eller en relaterad disciplin med 210 högskolepoäng och en 2,5 grader, eller en bra andra klassens standard eller högre.

Kandidater med annan yrkesexamen eller akademisk kompetens kommer att bli föremål för en förhandsgranskning och / eller granskning av programchefen.

Bevis på antingen professionell eller relevant arbetserfarenhet (minst 2 år efter examen).

Sökande vars första språk inte är engelska eller som inte har utbildats på engelska, måste presentera en av följande kvalifikationer på engelska: IELTS: Grad 6.5 (ingen sektion mindre än 6,0), eller TOEFL: 550 (papper), 213 (dator) eller 87 (internet).

Ditt universitet

Forskning-Rich

Offenburg University är en forskningsrik, affärsfokuserad högpresterande institution. Den är baserad i Schwarzwald, en av Tysklands ekonomiska kraftverk. Offenburg University är topp fem i tillämpad forskning i sydvästra delen, som bildar en blomstrande gemenskap med mer än 4000 studenter på två campus. Universitetet är allmänt erkänt för sin internationella räckvidd och var ett av de första tyska universiteten med internationella masterprogram. Studenterna drar nytta av världsklass forskning och praktisk undervisning.

Företagsekonomin är konsekvent rankad bland de bästa handelshögskolorna i Tyskland. Fakulteten har ett rykte för innovativa undervisningsmetoder och individuell tillsyn med små klasser som garanterar en unik lärandeupplevelse. Offenburg University är verksamt fokuserat med globala länkar till företag, banker samt nationella regeringar och multilaterala.

MBA är nära kopplad till Offenburg University Institute for Trade and Innovation (IFTI). IfTI-medlemmar har rykte om sina metoder och metoder samt deras oöverträffade erfarenhet av innovation, handelspolitik och exportfinansiering. IfTI-forskare stöder benchmarking, strategi, processförbättring och utvärderingsprojekt för världsklass institutioner som African Export-Import Bank (Afreximbank), EKF Danmarks Export Credit Agency, International Credit Insurance

Vem ska studera för en MBA?

Detta program är lämpligt för företagsspecialister som söker en djupgående och praktisk förståelse för exportfinansiering och handelskreditförsäkring. Det riktar sig till personer som arbetar inom handel

Program undervisas på:
Engelska
Offenburg University

Se 1 fler kurser från Offenburg University »

Senast uppdaterad November 14, 2018
Denna kurs är Internet, Kombinerat online och på campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
3 terminer
Heltid
Pris
4,980 EUR
€ 4 980,00 (Semester 1) - € 4 980,00 (Semester 2) - € 5 950,00 (Semester 3)
Deadline
Jan 15, 2020
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Aug 15, 2019
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Jan 15, 2020

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Jan 15, 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Aug 15, 2019
Slutdatum