MBA i entreprenörsförvaltning

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

 • MBA-program gör det möjligt för deltagarna att utveckla sina företagskompetenser för att bli framgångsrika toppchefer i internationella företag.
 • Programmet är speciellt utformat för deltagare från de baltiska staterna och Skandinavien.
 • Programmet ger en bra blandning av teoretisk kunskap i kombination med praktisk resultatinriktad utbildning.
 • Deltagarnas professionella utveckling stöds av en tränare, som kommer att arbeta med deltagaren en på en under sina MBA-studier.
 • Programmet levereras av den största och mest internationella skolan för företag och styrning i Estland.
 • Det ger många möjligheter för nystartade företag, olika tävlingar i affärsmodeller och internationella sommarskolor.
 • Ett företagsbaserat problemlösningsprojekt är en integrerad del av läroplanen. Det sammanställs under studierna och kommer att utvidgas till en examensarbete.
 • Programmet kan slutföras inom 1,5 år.
 • Programmet erbjuder flexibilitet: det undervisas i 3-dagars sessioner som hålls en gång i månaden, vilket gör det möjligt för deltagarna att bo och arbeta utanför Estland.

Curriculum

 • Allmänna studier - ge kunskap om komponenterna i internationell affärsmiljö och trender i den globala verksamheten.
 • Kärnstudier - inkludera en översikt över affärsinformationssystem, integration av system och analys av affärsprocesser; förvärva kunskap och färdigheter inom marknadsföring och ledarskap.
 • Specialstudier - ge kunskap om ekonomisk och ledande redovisning samt allmän kunskap om ekonomisk förvaltning och analys för att möjliggöra en framgångsrik utvärdering av affärsidéer och stödja tillväxten av företagets värde.
 • Examensarbete - studenterna får en upplevelse av att förbereda ett oberoende forskningsuppsats som hanterar och löser ett praktiskt problem med företagsekonomi och färdigheter för att tillämpa teoretisk kunskap för att lösa praktiska problem på akademisk magisterexamen.
Semester 1 Semester 2 Semester 3
Affärsutveckling och miljö Företagsinformation och organisation Ekonomi och ledning
Kurser Kurser och valfria kurser Kurser
Personlig utvecklingsmodul
Studieturer
Ett företagsbaserat problemlösningsprojekt - kommer att utvidgas till en examensarbete

Framtida karriär

Master of Business Administration (MBA) är utformad för att främja karriärerna för de individer som är intresserade av företagarförvaltning. Kvalificeringen lämpar sig för en rad karriärer och är en betydande investering som säkert kommer att återspeglas i examensinnehavares ökade inkomstpotential. MBA-kandidater har fått färdigheter i strategiskt beslutsfattande, förbättrat sina ledarförmågor och är mycket anpassningsbara till ständigt föränderliga affärsmiljöer. MBA är en mångsidig och värdefull examen som gör att du kan välja mellan olika karriärvägar - det beror på dina mål, ambitioner, färdigheter och intressen.

antagning

Studenter för internationella TalTech-utbildningar antas baserat på antagningströskeln. En onlineintervju kommer att genomföras endast med de kandidater som har godkänt den preliminära utvärderingen. Maxpoäng för online-applikationen (CV) och intervjun är 10 poäng. En sökande som får minst 5 poäng antas.

Programspecifika krav

Kandidatexamen eller motsvarande
Kandidater med bakgrund inom teknik, IT, naturvetenskap eller ekonomi är välkomna att ansöka.

För att kvalificera sig till studierna vid Tallinn University of Technology måste en sökande ha minst 60% av högsta möjliga CGPA.

Arbetserfarenhet
Det är nödvändigt att ha minst 3 års arbetslivserfarenhet som mellanchef eller specialist.

Observera att för kandidater som är anställda i ett företag som ligger utanför EU, är det också obligatoriskt att presentera ett officiellt uttalande som intygar anställdas status, tillsammans med kontaktuppgifter från arbetsgivaren i syfte att genomföra en online-intervju.

Företräde kommer att ges kandidater som förväntar sig att vara aktivt anställda under hela studierna.

Notera! När du ansöker om och fyller i online-ansökningsformuläret i DreamApply, beskriv din arbetslivserfarenhet och tidigare utbildning i detaljer eftersom detta formulär bedöms som ditt CV. Inkludera information om de studier du har slutfört, var och när du studerade; lista din arbetslivserfarenhet, var och i vilka positioner du har arbetat, inkludera nyckelansvar, ge tidslinjen för din arbetslivserfarenhet.

Online intervju

Ämnen som omfattas av intervjun:

 • Tidigare utbildning, arbetslivserfarenhet, karriär och deras koppling till Entreprenörsförvaltning MBA-programmet.
 • Motivation för att studera programmet, syftet med studierna och skälen för att välja detta program inklusive alternativ.
 • Hur bidrar godkännandet av Entrepreneurial Management MBA-programmet till din personliga karriär?

Intervjuens längd är 10-15 minuter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Läs mer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Läs mindre