Read the Official Description

Studien av finansiering är mer global centrerad än någonsin. De finansiella kriserna under det senaste decenniet är ett klagomål för MBA-kandidater som är etiska och har kunskap och färdigheter att utmärka sig i ekonomiskt beslutsfattande. Personer med kunskaper i ekonomi kommer att ha möjlighet att skilja sig från kamrater och bygga livslånga färdigheter samtidigt som de påverkar världen. Alla större ledande befattningar, oavsett disciplin, kräver kunskap om ekonomi för att producera önskade resultat. En CUC MBA plus en specialisering inom ekonomi kommer att förbereda dig för att skilja dig från dina kamrater och bygga livslånga färdigheter samtidigt som världen påverkar samhällsansvaret.


Lärandemål

Concordia University Chicago MBA-specialisering inom ekonomi ger dig en solid grund för ekonomisk förvaltning och en förståelse för offentliga och privata finansiella processer, finansmarknader, analys och investeringar i en värld där ekonomi är ett internationellt språk. De fyra kurser inom denna specialisering är utformade för att hjälpa dig att förstå grunden för pengar och banker, analyser av finansiella rapporter, företagsfinansiering och internationell finansiering. Kandidater kommer att navigera genom ekonomiska situationer och problem lösa med ett globalt perspektiv.


Förkunskapskrav

Ingen appavgift, ingen GRE krävs


Curriculum

INTERNATIONELLA STUDENTER: Förutom basprogrammets läroplan anges internationella studenter som deltar i ansikte mot ansikte på CUC campus för att ta seminariet i högre utbildning, en 3-kreditkurs.

  • Fundamentals of Money
  • Advanced Financial Statement Analysis
  • International Finance
  • Intermediate Corporate Finance


Karriärmöjligheter

  • Investmentbankir
  • Ekonomichef
  • Ekonomichef
  • Finansiell analytiker
  • Asset Manager
  • Finansiell rådgivare


chicago

Efter New York City, Chicago har det största finanscentret i USA PricewaterhouseCoopers rankar Chicago den nionde i världen för de 10 bästa städerna för finans. Dow Jones


Efterfrågan på MBA-studenter

Enligt Graduate Management Admissions Council®-undersökningen av 185 företag i 33 länder över hela världen planerar 87 procent av arbetsgivarna att bibehålla (43 procent) eller öka (43 procent) chefer för nya MBA-anställningar. Fyrtiotal svarande är anknutna till företag i Fortune 500 och omfattar 22 från Fortune 100-företag. Enligt den amerikanska presidiet för arbetsstatistik (BLS) kan finansiella chefer förvänta sig måttlig till en snabbare än genomsnittlig tillväxt på 12% från 2014-2024, tillsammans med allvarlig konkurrens om lediga positioner. Beroende på specialiseringen väntade BLS en ökning av sysselsättningen på 7% -16% för finansiella yrken mellan 2014-2024.

I februari 2016 rapporterade PayScale.com höga löner för MBA-innehavare i en rad finansiella yrken. Finansanalyscheferna uppnådde en medianårsinkomst på 81.250 dollar, medan en ekonomichef s medianårslön uppgick till 121 121 USD. PayScale.com noterade också att erfarenheten också spelat en stor roll i hemlön, med högskoleexamen på grundnivå uppnår en medianlön på cirka 61 748 dollar, medan de med fem eller flera års erfarenhet såg en medianlön på 83 8375 dollar.

Att tjäna en MBA i ekonomi ger dig möjlighet att tjäna högre löner och kvalificera dig för mer avancerade positioner.

Program taught in:
Engelska

See 10 more programs offered by Concordia University Chicago »

Last updated April 18, 2018
Denna kurs är Online
Startdatum
Aug. 2019
Duration
2 terminer
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Application deadline

Aug. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum