Initiativ under 2005 är MBA: s strategiska ledning och ekonomisk intelligens (MSIE) unik i Frankrike idag, eftersom den verkligen ligger i korsningen av ekonomisk intelligens och strategisk ledning .

Genom att gå utöver de traditionella tillvägagångssätten för organisationshantering och konkurrenskraftig analys erbjuder MSIE: s fortlöpande utbildning metoder som är anpassade till de beslutsfattares nya behov som står inför uppkomsten av ekonomiska konflikter.

Scheman är kompatibla med en heltids professionell verksamhet. Auditorernas personliga ackompanjemang för att uppnå sina professionella mål är EMT: s pedagogiska karaktär.

Dessutom är L'Ecole de Guerre Economique certifieringsorganet för titeln " Expert (e) i ekonomisk intelligens ", nivå I, registrerad i National Directory of Professional Certifications (RNCP).

ställningar

Sedan 2002 har Ecole de Guerre Economique rankats som den bästa franska bildningen i "Ekonomisk intelligens" av Eduniversal-SMBG-guiden för de bästa mästarna och 7: e bästa mästaren i 2017 i "Masters in Business Intelligence, Knowledge and Security Management" (Best- masters.com).

Christian Harbulot, programledare, fick det bästa pedagogpriset för alla kurser under 2005 vid pedagogikutmärkelsen.

mål

  • Ge revisorerna nycklarna till ekonomisk intelligensprojektledning.
  • Lär dig, reproducera och tillämpa de bästa praxisternas metoder i ekonomisk intelligens.

Vem är träningen för?

MBA: s strategiska ledning och ekonomisk intelligensutbildning är av hög nivå och riktar sig till chefer och chefer för alla funktioner (affärsutveckling, marknadsföring, kommersiell, finans, juridisk, strategi, R

Parteneriats

I 20 års existens har ekonomiska krigsskolan förfalskat starka relationer med sina institutionella partners, akademiska eller tekniska, både i Frankrike och internationellt. Till exempel: EI-institutet, CCI France, Prometheus Foundation, ANAJ-IHEDN, Big Data Alliance, Lexis Nexis, KB Crawl, Gephi Consortium etc.

Kursprogram

MBA Strategic Management och Economic Intelligence kursen har en genomsnittlig längd på 320 lärdomstimmar plus 80 andra timmar av reglerade övningar.

Den är uppdelad i 3 undervisningsmoduler och 2 kalendrar anpassade för varje yrkesaktivitet.

  • Lektioner: Det handlar om att förstå samspelet mellan geoekonomiska, konkurrenskraftiga och samhälleliga frågor, dechiffrera de nya källorna till ekonomisk konkurrens, brott, allianser och koalitioner, identifiera ekonomiska expansionsmetoder och nya metoder för ekonomisk utveckling. erövra marknaden.
  • Reglerade övningar: EGE-pedagogiken grundar sig huvudsakligen på utövande, det vill säga övningar som utförs av fall som föreslagits av företag, förvaltningar eller ekonomiska aktörer i det civila samhället.
  • Personligt arbete: Det handlar om att förbereda en framtida beslutsfattare för att veta hur man använder alla källor i informationssamhället. Att driva ett företag innebär ett nytt sätt att hantera genom att lära och mastera verktyg för forskning, informationsanalys och beslutsstöd.

möjligheter

Mot bakgrund av en ökad risk och exponeringen mot den internationella marknaden på grund av globaliseringen måste företaget nu ha en start.

Den växande ömsesidiga beroende mellan den ekonomiska, politiska och samhälleliga sfären kombinerad med en kommunikationsvärld som störts av ny teknik har ökat behovet av att företagen tillhandahåller strategisk, tillförlitlig och högt förädlad information.

Hantering av detta informationsflöde kräver specifikt kunnande som EI-professionella mästare.

Kärnverksamheten för ekonomisk intelligens är inriktad på informationscykeln som är kärnan i disciplinen. Denna cykel sammanfattar företagets informationsbehandling och definierar den kompetens som behövs för kontrollen.

antagning

Skolan erbjuder dig möjligheten för alla kurser att ansöka online under hela året: från januari till december.

Urvalet av kandidater görs på fil (CV-blankett) följt av en motivationsintervju.

Förkunskapskrav för MBA: s strategiska ledning och ekonomisk intelligensutbildning:

Bac 4 validerad och 3 års erfarenhet av ramfunktioner.

Program undervisas på:
Franska

Se 4 fler kurser från L'Ecole de Guerre Economique »

Senast uppdaterad March 1, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 år
Heltid
Pris
12,700 EUR
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum