MBA specialiserat sig på strategisk ledning och ekonomisk intelligens

ESLSCA Business School

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

MBA specialiserat sig på strategisk ledning och ekonomisk intelligens

ESLSCA Business School

Inleddes 2005, Specialiserade MBA i Strategic Management och Business Intelligence (MSIE) är unik hittills i Frankrike, eftersom det är verkligen vid korsningen av ekonomisk intelligens och strategi.

Flytta bortom traditionella metoder för organisationsutveckling och konkurrensanalys, SUDEP erbjuder utbildningsmetoder som är anpassade till de nya behoven hos beslutsfattarna möter stigande ekonomiska sammanstötningar.

Scheman är kompatibla med ett yrke på heltid. Den personliga stöd för lyssnarna att uppnå sina karriärmål är den pedagogiska inslag i EMT.

RANK

Sedan 2002 är Ecole de Guerre Economique klassificeras bättre utbildning i Frankrike i "Business Intelligence" av Eduniversal-SMBG guide Bästa Masters 7: e bästa 2017 World Masters i "Masters i Business Intelligence, kunskapshantering och säkerhet"(Best-masters.com). Christian Harbulot, programdirektören, fick priset för bästa lärare all utbildning under 2005 i Trophy pedagogik.

MÅL

 • Ge lyssnare nycklarna till att hantera business intelligence projekt.
 • Lär, reproducera och tillämpa metoder för de bästa utövarna i business intelligence.

VEM ÄR UTBILDNING

Denna höga nivå kurs är utformad för chefer och chefer från alla funktioner (affärsutveckling, marknadsföring, försäljning, ekonomi, juridik, strategi, FoU, etc ...) eller bakgrunder (industri, tjänster, rådgivning, administration, etc ...) medvetna bättre förstå deras verksamhet och utveckla sin individuella och kollektiva prestationer.

PARTNERSKAP

I 20 års existens, har School of Economic Warfare smidda starka relationer med sina institutionella partner, akademiska eller tekniska, både i Frankrike och internationellt. Såsom: IE Institute, CCI Frankrike, Prometheus Foundation, ANAJ-IHEDN Alliance Big Data, Lexis Nexis, KB Crawl, Gephi Consortium ...

KURSPROGRAM

Utbildning är i genomsnitt 320 timmars lektioner plus ytterligare 80 timmar av övningar.

Den är indelad i tre undervisningsmoduler och 2 kalendrar skräddarsydda för varje verksamhet.

 • Lektioner: Detta är att förstå samspelet mellan geo-ekonomiska frågor, konkurrenskraftigt och samhälls dechiffrera nya källorna i ekonomisk konkurrens, raster, allianser och koalitioner identifiera ekonomiska metoder expansions och logik nyheter ta marknadsandelar.
 • Guidade övningar: Pedagogik EMT bygger i huvudsak på passagen till handling, det vill säga övningar utförs från fall erbjuds av företag, förvaltningar och ekonomiska aktörer i det civila samhället.
 • Personal arbete: Detta är för att förbereda en framtida beslutsfattare att veta hur man använder alla resurser i informationssamhället. Att köra ett företag innebär en ny strategi för hantering genom att lära och behärska forskningsverktyg, informationsanalys och beslutsstöd.

MÖJLIGHETER

Inför med ökande risker och sin internationella exponering till följd av globaliseringen, måste företaget nu har ett försprång.

Den växande ömsesidiga beroendet mellan ekonomisk, politisk och social, i samband med en värld av kommunikation störs av ny teknik, har i hög grad ökat behovet av företag inom strategiska, tillförlitlig och högt förädlingsvärde.

Hantera denna informationsflödet kräver särskild expertis som professionell EI kontroll.

Hjärtat i verksamheten Competitive Intelligence fokuserar på cykeln av informationen är kärnan i disciplinen. Denna cykel sammanfattar behandling av information från bolagets sida och definierar den expertis som krävs för dess herravälde.

Några tidigare PROFILER

De upptar ledande befattningar, chefer i departementen Strategi, FoU innovation, säkerhet, kommunikation inom stora grupper som Michelin, EADS, Air Products, Engie, Suez Environment.

 • Nicolas DUBUC, chef Watch, Michelin
 • Virginie ALLAIRE, Director, Coop West
 • Frédéric RAYNAL, VD och grundare, Quarkslab
 • Ludovic PARISOT, Innovation Manager GDF Suez
 • Alexandre LUBOT, CEO, Meetic Frankrike
 • Luc DELNORD, Sûreté Director, The Post
 • Jean-Luc Jaboulay, överinspektör, försvarsministeriet
Denna skola erbjuder program i:
 • Franska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2019
Duration
Varaktighet
Deltid
Price
Pris
9,000 EUR
Information
Deadline
Locations
Frankrike - Paris, Île-de-France
Startdatum : Okt. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2019
Frankrike - Paris, Île-de-France
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan