MBA Master Of Business Administration

University of Stirling

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

MBA Master Of Business Administration

University of Stirling

Stirling MBA är unik på det sätt den fokuserar på metoder, processer och resultat för att hantera i en rad olika sammanhang: från en stor multinationella till små företag. Det finns en betoning på ett ansvarsfullt ledarskap, hållbar strategi, kreativitet och förändring som hjälper informera samtida debatter om hur man effektivt hantera begränsade resurser med maximal effekt.

Stirling MBA omfattar funktionella områden för företag och förvaltning, bland annat redovisning och ekonomi, marknadsföring, ekonomi, verksamhetsstyrning, och human resource management. Den är utformad för att omvandla kapabla chefer till framgångsrika, betydande företagsledare. Vi stödja denna strategi genom en betydande investering i personlig och professionell utveckling under kursen.

Denna kurs ger dig självförtroende och motståndskraft att svara på ständigt utveckla omständigheter, kompetens att bygga och leda ett team, och den teoretiska och praktiska kunskaper för att framgångsrikt hantera genom påtryckningar och utmaningar den moderna affärsmiljön.

Våra nära kontakter med externa organisationer gör att vi kan erbjuda våra MBA-studenter regelbundna platsbesök med ledande befattningshavare och branschexperter, varav många är också involverade i gästföreläsningar och workshops. Studenterna kommer också att få möjlighet att genomföra en tre månaders konsultprojekt med ett externt företag.

Accreditation

Stirling MBA är ackrediterat av Association of MBA (AMBA), den internationella opartisk myndighet på forskar verksamhet utbildning. AMBA ades 1967, syftar till att höja profilen för näringslivet utbildning och MBA examen i Storbritannien, Europa och resten av världen.

Våra MBA-studenter har automatisk student / affiliate medlemskap i Chartered Management Institute (CMI) och kan också tilldelas nivå 7 Strategic Management och ledarskap Diploma (beroende på moduler studerat) efter slutförandet av programmet, som kommer att ge dig garanterat fullvärdigt medlemskap i Institutet efter examen.

De viktigaste skälen att studera hos oss

 1. Fokusera på att utveckla kompetens att stödja framtidens ledare
 2. AMBA ackreditering - vår kurs är ackrediterat av Association of MBA - internationell opartisk myndighet på forskarföretagsutbildning
 3. 5-stjärniga ranking - i QS World University Rankings 2014
 4. Industri anslutningar - ledande befattningshavare från alla sektorer delta regelbundet med våra studenter, vilket ger ett praktiskt perspektiv på samtida affärsfrågor genom gästföreläsningar, verkstäder och tillgång till konsultuppdrag
 5. Expert lärarlag - du kommer att lära av akademisk personal som är känd över hela världen, respekterade inom sina områden och har omfattande verksamhet och konsulterfarenhet
 6. Stirling globala forsknings betyg - Vi är bland de topp 25 i Storbritannien enligt REF 2014

Kursens mål

Förstå metoder och processer för företag när det gäller integration, är miljö, kultur, social och ekonomisk hållbarhet central till kursen. Dessa farhågor och perspektiv utforskas inom ramen för ett brett spektrum av branscher och ekonomier. Över hela världen är sådana frågor tas allt på allvar som ett svar på den nuvarande finanskrisen. Denna kurs är den första MBA i Skottland särskilt utformade för att tillgodose denna viktiga agenda.

Vad gör oss annorlunda?

Ingångskrav

Akademiska krav

Du behöver minst en andra klassens examen eller motsvarande yrkeskvalifikationer. Dessutom måste du ha minst tre års forskarutbildning chefsarbetet erfarenhet. Sökande utan formella kvalifikationer uppmuntras att ansöka om de kan visa betydande chefserfarenhet - normalt minst fem år.

Engelska krav

Om engelska inte är ditt första språk, måste du ha en av dessa kvalifikationer:

 • IELTS: 6.5 med 5,5 minimum i varje färdighet
 • Cambridge Certificate of Proficiency på engelska (CPE): klass C eller högre
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Klass B eller högre
 • Pearson Test av engelska (Academic): 60 med 51 i varje komponent
 • IBT TOEFL: 90 utan deltest mindre än 17

Om du inte uppfyller de nödvändiga poängen du kanske kan anmäla dig till en av våra pre-sessionerna kurser i engelska. För att registrera dig måste hålla ett villkorat erbjudande för din kurs och har ett IELTS resultat 0,5 eller 1,0 under den standard som krävs. Visa vårt utbud av pre-sessionerna kurser.

Struktur och innehåll

Kursen kombinerar akademisk teori med verkliga affärsanalys, med stöd av ett betydande stöd personlig och professionell utveckling. Bedömning sker genom en blandning av kurser (individuell och grupp-baserad), inklusive inlämningsuppgifter, klass tester och presentationer.

När du har slutfört de första sex moduler som du kommer att tilldelas ett certifikat. Slutföra de andra sex moduler, inklusive valfria, leder till en magisterexamen. Du kommer då vidare till Masters del av kursen, där du kan fylla i en avhandling, eller utföra ett konsultprojekt för en extern klient organisation.

Viktiga funktioner:

 • Självkännedom och personlig förmåga - hjälper dig att identifiera, utveckla och öva viktiga färdigheter som bidrar till en framgångsrik tränarkarriär. Det inkluderar hantering av konflikter i grupper, hantera gruppdynamik, självsäkerhet, underlättande, kritiskt resonemang och argument byggnad.
 • Utbildning betyder affärer - sammanför lokala och globala företag, affärsstödorgan och studenter för att lösa verkliga problem som företagen står inför idag.
 • Mästarkurser - levereras av världsberömda forskare och industriledare och praktiker som är ansvariga för att forma förvaltning tänkande idag.
 • Studiebesök och industribesök - få en inblick i hur speciellt utvalda framgångsrika skotska företag. Besök kommer att innehålla en översikt över bolagets historia och kultur, samt förstå deras inställning till strategiutveckling.

Gör en skillnad med en Stirling MBA

Vi tror att alla har kapacitet att vara enastående, och det är den roll som Stirling MBA för att underlätta omvandlingen. Stirling MBA fokuserar på utveckling av hela människan. Det gör att varje individ att bli medvetna om sina outnyttjade kapacitet. Vår MBA är ovanlig i sin helhetssyn - det är inte bara fokuserat på hållbar strategi, men också på hållbara själva. Följaktligen kommer deltagarna att utveckla en förståelse för både funktionella och operativa krav samt deras personliga roll som en inspirerande ledare.

På Stirling Management School förstår vi vikten av din forskarexamen för att hjälpa dig med dina yrkesval. Vi förstår den kompetens och personliga egenskaper som rekryterare söker i en individ. Med en sådan förståelse har vi noggrant inbäddade möjligheter att identifiera, praktik och utveckla dessa färdigheter under din tid hos oss, vilket återspeglas i modulerna personliga och professionella utveckling. Vi tror att utvecklingen av dessa färdigheter är komplementär med en världsklass ledarskapsutbildning.

Börja din Stirling MBA på bästa möjliga sätt, med vår unika Flygande start Ledarskapsprogram.

Det är endast för nya studenter om att starta en av våra forskarutbildningskurser. Du tar del i ett brett spektrum av grupp- och enskilda aktiviteter, workshops och informationsmöten för att hjälpa dig att förbereda för det kommande året, och göra det mesta av din tid vid University of Stirling Management School.

Delta i flygande start Ledarskapsprogram och du kommer:

 • Upptäcka mer om den spännande period av lärande framåt
 • Förstå vad som förväntas av dig i din kurs
 • Lär känna undervisnings- och stödpersonal
 • Läs mer om en rad olika metoder för lärande
 • Arbeta i ett framgångsrikt team
 • Utveckla dina personliga mål för det kommande året

Aktiviteterna sträcker sig från praktiska färdigheter - liksom effektiv tala inför publik - att utveckla sätt att arbeta under tryck i svåra situationer och hantera konflikter. Det är också en chans att upptäcka allt som universitetet och den pulserande staden Stirling har att erbjuda, och att få nya vänner.

Dessutom utbudet av våra klasser säkerställer att alla våra elever få en inblick i varje viktig ledningsfunktion, såsom ekonomi och finans, marknadsföring, human resource management, verksamhetsstyrning så att eleverna möter den sällsynta möjligheten att förstå alla aspekter av företag och förvaltning. Vi hjälper dig också att förstå hur dessa funktioner är integrerade genom vår strategi klasser, så att du kan utveckla helikopter färdigheter - förmågan att se skogen och träden - helheten och detaljerna och arbeta bekvämt med båda samtidigt.

Som en ström doktorand nyligen kommenterade: "På Stirling du utbilda oss, medan hemma lär de oss" - en klar förståelse för det tillvägagångssätt som vi tar till vår undervisning, hur det ger den enskilde att utveckla förmågan till självständigt tänkande.

Leverans och bedömning

Du har en aktiv roll i ditt lärande. Leverans omfattar föreläsningar, grupparbeten, fallstudier, rollspel simuleringar, workshops, gästföreläsare, master classes och presentationer, följt av en tre månader lång avhandling perioden. Bedömning sker genom en blandning av kurser (både individuellt och i grupp-baserad), inklusive inlämningsuppgifter, klass tester och presentationer. Framgångsrikt slutförande av lärde del av kursen leder till tilldelning av diplom eller gör det möjligt att fortsätta för tilldelning av MBA genom att fylla i en 10.000-ord avhandlingen baseras på ett original forskningsfråga överens själv och din chef eller en konsultprojekt på uppdrag av en extern klient organisation. Avhandlingen bör återspegla din egen förståelse och kunskap om utvalda ämnen lärt sig under visade moduler.

Styrkor

Vår globala rykte: forskning rating

University of Stirling Management School rankades bland topp 25 i Storbritannien för företag och förvaltning i forskning Excellence Framework (REF 2014).

Bred kompetens
Våra föreläsare är kända över hela världen, respekteras inom sina områden och har omfattande verksamhet och konsulterfarenhet. De publicerar banbrytande forskning - ny kunskap är en integrerad del av vår undervisning.

Karriärmöjligheter

Var är våra studenter nu?

Stirling MBA alumner arbetar för närvarande i länder över hela världen, inklusive Storbritannien, Tyskland, Indien, USA, Japan, Kina, Kanada, Uganda, Chile, Australien och Förenade Arabemiraten för att bara nämna några.

Arbetsgivare för våra studenter spänner över privata, offentliga och frivilliga sektorn. Dessa inkluderar: Citibank International, HSBC, KPMG, Exxonmobil, Bank of China, L'Oreal, Barclays Bank, Adidas, Royal Bank of Canada, Vodafone samt olika statliga organ.

Anställbarhet

Du lär dig stora överförbara färdigheter genom, t ex masterclasses och simulerade spel. Under hela året lär du dig att förbättra din presentationsteknik, och din förmåga att undersöka och analysera komplexa data. Vi förstår de kunskaper och personliga egenskaper som rekryterare söker i sina framtida ledare. Med denna förståelse, har vi noggrant inbäddade möjligheter att identifiera, praktik och utveckla dessa färdigheter under din tid med oss.

 • Stirling är rankad 7: ai Storbritannien för examen anställningsbarhet, med 96% av våra studenter i en anställning eller fortsatta studier inom sex månader efter examen. (Telegraph / HESA 2015)
 • Universitetet har uppnått en 5-stjärniga utmärkelse för anställbarhet. (QS Stars, 2014)

Utveckla verkliga världen kompetens


Våra moduler att du får en inblick i varje viktig ledningsfunktion, såsom redovisning och ekonomi, marknadsföring, ekonomi, verksamhetsstyrning, och human resource management. Detta ger dig den sällsynta möjligheten att förstå alla aspekter av företag och förvaltning. Vi hjälper dig också att förstå hur dessa funktioner är integrerade genom vår strategi klasser.

Industri Anslutningar

Stirling Management School har utmärkta förbindelser med lokala, nationella och internationella organisationer. Ledande befattningshavare från hela den privata, offentliga och tredje sektorn engagera regelbundet med våra MBA-studenter, vilket ger ett praktiskt perspektiv på samtida affärsfrågor genom en serie av gästföreläsningar och workshops.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
1 år
Heltid
Price
Pris
-
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Stirling, Skottland
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Storbritannien - Stirling, Skottland
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Price Hem / EU: £ TBC - Overseas: £ 17,500