Översikt

Den AMBA-ackrediterade Stirling MBA är utformad för att omvandla kapabla chefer till framgångsrika företagsledare. Vår MBA-kvalifikation är unik i det sätt som den fokuserar på praxis, processer och resultat för att hantera i en rad olika sammanhang, från stora multinationella företag till små företag. Det finns tonvikt på ansvarigt ledarskap, hållbar strategi, kreativitet och förändring som hjälper till att informera samtida debatter om hur man effektivt hanterar begränsade resurser med maximal inverkan.

Den här eftertraktade kvalifikationen ger dig en grundlig förståelse för de funktionella verksamhetsområdena, inklusive:

  • bokföring och finans
  • marknadsföring
  • ekonomi
  • verksamhetsstyrning
  • personalavdelning

Genom att genomföra kursen får du förtroendet och motståndskraften att reagera på ständigt utvecklande omständigheter, kompetensen att bygga och leda ett team och den teoretiska och praktiska kunskapen för att framgångsrikt hantera utmaningarna i den moderna affärsmiljön.

Du får chansen att regelbundna besök på plats hos ledande befattningshavare och branschexperter samt möjlighet att genomföra ett konsultprojekt med en verksamhet eller organisation i allmänhet, privata och ideella sektorer. Detta gör att du kan integrera kunskap och färdigheter från din MBA för att lösa en verklig affärsutmaning.

Lär av experterna

Du lärs av internationellt erkända ämnesexperter. De har alla en omfattande affärs- och konsultupplevelse. Under hela kursen kommer du också att kunna engagera med ledande befattningshavare från privata, offentliga och tredje sektorer samt entreprenörer. Detta ger dig ett praktiskt perspektiv på samtida företagsemner. Vi har en serie gästföreläsningar och workshops som ger många nätverksmöjligheter med potentiella arbetsgivare.

University of Stirling Management School

På University of Stirling Management School är principen om ansvarsfullt företagande, politik och praxis centralt för allt vi gör. Denna vision hjälper oss att utrusta våra elever effektivt med kompetensen att fungera som globala medborgare, som kan ta itu med samhällets behov.

Som medlem i Chartered Association for Business Schools har vi starka kopplingar till industrin och har nyligen tilldelats Small Business Charter för engagemang med lokala och regionala företag.

Vi är i en elitgrupp av handelshögskolor globalt - och en av endast 14 i Storbritannien - att hålla ackreditering från Association of MBAs (AMBA) för både våra MBA och MSc Business and Management (MBM) kurser.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Kursen är ackrediterad av Association of MBAs - den internationella opartiska myndigheten på doktorandutbildning

# 2 Du lärs av expert akademisk personal som har omfattande affärs- och konsultupplevelse

# 3 Ledande befattningshavare från hela den privata, offentliga och tredje sektorn engagerar sig regelbundet med våra MBA-studenter, vilket ger ett praktiskt perspektiv på samtida affärsämnen

Kursens mål

Att förstå företagets metoder och processer när det gäller inkludering, miljö, kulturell, social och ekonomisk hållbarhet är centralt för kursen. Dessa bekymmer och perspektiv utforskas inom ramen för ett brett spektrum av industrier och ekonomier. Överallt i världen tas sådana frågor allt mer allvarligt som ett svar på den rådande finanskrisen. Denna kurs är den första MBA i Skottland som är speciellt utformad för att tillgodose denna viktiga agenda.

Professionella ackrediteringar

AMBA ackreditering

Stirling MBA är ackrediterad av Association of MBAs (AMBA), den internationella opartiska myndigheten för utbildning på forskarutbildning. AMBA grundades 1967 och syftar till att höja profilen för företagsutbildning och MBA-kvalifikationen i Storbritannien, Europa och resten av världen.

Chartered Management Institute (CMI) HE Partner

Våra MBA-studenter har automatiskt deltagande / medlemskap i CMI. Du kan också tilldelas den nivå 7 Strategic Management and Leadership Diploma (beroende på moduler studerat) efter avslutad MBA, vilket ger dig garanterat fullt medlemskap av institutet vid examen.

Kursinnehåll

Personlig och professionell utveckling är ett viktigt inslag under vår kurs. Det finns fokus på självmedvetenhet och personlig förmåga. Vi hjälper dig att identifiera, utveckla och öva nyckelfärdigheter som bidrar till en framgångsrik ledarskaps karriär. Det innefattar hanteringskonflikt i grupper, hantering av gruppdynamik, assertivitet, förenkling, kritisk resonemang och argumentbyggande.

Sortimentet i våra klasser säkerställer att du får insikt i varje viktig förvaltningsfunktion, såsom redovisning och ekonomi, marknadsföring, personalhantering, operationshantering. Detta ger dig den sällsynta möjligheten att förstå alla aspekter av företag och ledning. Vi hjälper dig också att förstå hur dessa funktioner integreras genom våra strategikurser, så att du kan se den stora bilden tillsammans med detaljerna och arbeta bekvämt med båda samtidigt.

Undervisning

Undervisningen genomförs genom föreläsningar, grupparbete, fallstudier, rollspel simuleringar, workshops, gästtalare, masterklasser och presentationer. Våra masterklasser levereras av världsberömda akademiker och branschledare, och utövare som ansvarar för att forma ledningstänkandet idag. Vi har också utmärkta kontakter med lokala, nationella och internationella organisationer. Ledande befattningshavare från hela den privata, offentliga och tredje sektorn samarbetar regelbundet med våra MBA-studenter, vilket ger ett praktiskt perspektiv på samtida affärsämnen genom en rad gästföreläsningar och workshops.

Om du framgångsrikt slutförde undervisningen i kursen får du Diplompriset och du kan fortsätta på MBA-kursen. För att få en MBA-utmärkelse ska du slutföra en 10 000-ordsavhandling baserad på en originalforskningsfråga som överenskommits av dig själv och din handledare eller ett konsultarbete på uppdrag av en extern kundorganisation.

Fältarbete

Du går på fältresor och branschbesök där du kan få insikt i arbetet med specialutvalda framgångsrika skotska företag. Besök ska innehålla en översikt över företagets historia och kultur samt förstå deras strategi för strategisk utveckling.

bedömning

Du kommer att bedömas genom en blandning av kurser (individuellt och gruppbaserat), inklusive skriftliga uppdrag, klastester och presentationer.

Kursdirektör

Professor George Burt

44 (0) 1786 467407

mba@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utland: 18.500 £
  • Hem / EU: 14 800 £
Program undervisas på:
Engelska
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
12 - 24 månader
Deltid
Heltid
Pris
14,800 GBP
Utland: 18 500 £ - Hem / EU: 14 800 £
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum