MBA Executive

Allmänt

Programbeskrivning

MBA Executive


MBA Executive är ett banbrytande initiativ med en överlägsen mix framgångsrikt drivs av UMT, sedan starten 1992 för första gången i Pakistan. Det är en relevant IT-intensivt program för branschfolk som söker globala karriärmöjligheter och möjligheter ledarskap. Till skillnad från de flesta andra utbildningsprogram, är flexibel och inte behöver ledighet från näringslivet.

Inför ett globalt konkurrenskraftigt företagsklimat och som stöds av avancerade informations-och kommunikationsteknik, är affärsresenärer organisationsstrukturer förändras snabbt. Framgång i denna nya marknad kräver grupper med chefer arbeta över funktioner och gränser. Idag, företagsledare erfarenhet utmaningar som är unikt skiljer sig från en generation sedan.

&nbsp

Programmet utvecklar en holistisk syn på ledarskap som chefer diskutera totalt perspektiv verkligheten frågor och problem. Deltagarna får en sofistikerad medvetenhet om den globala, tekniska och konkurrerande krafter som formar verksamheten och utveckla problemlösning analytisk förmåga direkt relaterade till kritiska affärsproblem. Programmet gör det möjligt för deltagarna att utöva gott omdöme, göra sunda beslut och vidta lämpliga ansvar.

&nbsp

En hög nivå av administrativt stöd och personlig uppmärksamhet från programmet lärare och personal ger mervärde till de övergripande inlärning metod. Pedagogiken går samman business school med professionell arbetslivserfarenhet som omfattar föreläsningar, diskussioner, analyser fall, presentationer student, grupparbeten, surfa och surfa på Internet, och gästtalare från industrin och regeringen. Programmet utrustar deltagarna med stark interpersonell kommunikation, lagarbete och ledarskapsförmåga och ger också en strategisk förståelse för den roll som informations-och kommunikationsteknik i näringslivet.

&nbsp


Urvalsprocess

&nbsp

I urvalsprocessen letar vi efter en super blandning av akademiska meriter och personliga egenskaper som indikerar en individs möjligheter att dra nytta av och bidra till den pedagogiska erfarenheter på UMT. Undervisningsmetoder som används i programmet är starkt beroende av utnyttjandet av den senaste tekniken och ett dynamiskt utbyte av idéer mellan lärare och studenter. Noggrann hänsyn tas till den övergripande balansen i varje klass. För att säkerställa djup och rikedom grupp lärande, försöker vi att välja en klass som består av individer som besitter hög etisk standard och akademisk kompetens, olika yrkeserfarenhet och personliga egenskaper, samt ett engagemang för en tränarkarriär.

&nbsp

&nbsp

Return on Investment

&nbsp

Avkastningen på din MBA investering är mer än höjer eller kampanjer. Det är också den kunskap och professionella nätverk som ger dig och ditt företag en konkurrensfördel. UMT lockar smart, framgångsrik yrkesverksamma som utmärker sig i ett samarbete, team-baserad miljö. Dessa är människor som du kommer att behöva på ditt lag nu och i framtiden. Våra alumner berättar att tidigare klasskamrater att förbli nära vänner och kollegor i många år framöver.

&nbsp

&nbsp

Specialiseringar

 • Marknadsföring
 • Finans
 • Human Resource Management
 • General Management
 • Information Systems
 • Supply Chain Management

&nbsp

Inträdeskrav

 • HEC Erkända examen i något ämne med minst 45% betyg i aggregat.
 • Två år av post-examen arbetslivserfarenhet.

&nbsp

Antagningskriterier

&nbsp

Alla ansökningar bedöms på grundval av meriter som bestäms av den sökandes tidigare akademiska meriter, arbetslivserfarenhet och prestation i intervjun enligt följande procentuella vikter:

 • O-Level/Matriculation märken 15%
 • A-Level/Intermediate märken 15%
 • Dosmarkeringar 20%
 • Intervju 30%
 • Arbetslivserfarenhet 20%

Additi Onal fem poäng till alla masterexamen innehavare.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University takes pride in its institutional climate and academic culture. It provides a friendly and highly supportive environment to its students. There are ample opportunities for positive inter ... Läs mer

The University takes pride in its institutional climate and academic culture. It provides a friendly and highly supportive environment to its students. There are ample opportunities for positive interaction between students and faculty. UMT encourages students to be receptive to new ideas, to ask objective questions and to pay attention to detail in order to infuse participants with an aptitude for life long learning. It values freedom of speech, permits dissent and welcomes diversity of views. It aims to produce well-rounded individuals who can make positive contributions to society on a personal and professional level. Läs mindre