Dual Master of IBSA Network

Den internationella MBA är det tyska ackrediterade examen i IBSA Dual Degree Master's Program som erbjuds av International Business School Alliance (IBSA).

Deltagande i programmet innebär att du avslutar dina doktorander med två grader på bara ett år: En MBA från Bremen, plus en annan examen beroende på ditt val av partner universitetet.

Det betyder också att du bor i två olika länder och studerar med en mycket olika studentkår. Den första terminen består alltid av kärnmoduler. Du kan antingen studera kärnmodulerna i Bremen, Tyskland och välja 1 av 5 partneraffärer. Eller ställ in din dubbla examen motsatt: Specialiserat på Logistik och Supply Chain Management och börja på ett av våra fem partneruniversiteter. På 3: e terminen skriver du din examensarbete om ditt ämnesområde.

Levnadsstandarden i Bremen är hög, men kostnaderna är inte. Staden har en mycket lång tradition som ett nav för internationell handel. Eftersom det är kopplat till havet, har många logistikföretag sett sig ner här.

Studenter njuter av de många fördelarna med att studera i Tyskland. Ett intressant faktum är i synnerhet att du kan stanna upp till 18 månader efter examen för att söka jobb.

IBSA Dual Degree Masters Program - Partner Universities

Som IBSA-student kan du designa din egen väg. Det finns 20 möjliga kombinationer av universitet och specialiseringar du kan välja. Det låter som mycket, men det är inte ett komplicerat beslut:

Det finns 6 ackrediterade examensprogram som utgör IBSA Dual Degree Master's Program. IMBA är den tyska.

Studenter börjar med den första terminen vid något av de 6 partneruniversiteterna som tillhör International Business School Alliance (IBSA) och måste byta till en andra IBSA-partner under andra terminen. Det slutliga forskningsprojektet på tredje sikt avslutas vid den andra IBSA-samarbetspartnern.

Kärnmodulerna är desamma överallt. Varje universitet har sin egen specialisering.

MBA Krav

Du har en företagsrelaterad grundutbildning och minst ett års yrkeserfarenhet. Bortsett från det är du också ambitiös och har en verkligt kosmopolitisk tankegång.

Eleverna till vilken detta gäller kommer från ett stort antal kulturella och professionella bakgrunder, vilket gör IBSA-upplevelsen större för alla deltagare.

De viktigaste behörighetskraven är:

 • En akademisk, företagsrelaterad examen (ungkarl)
 • Bevis på engelskkunnighet * med TOEFL (Test av engelska som främmande språk) 80 IBT-poäng eller IELTS (International Language Testing System) 6.5 poäng
 • Ett års yrkeserfarenhet

Dokument * krävs för att ansöka:

 • Kopior av antingen födelseintyg eller pass
 • Meritförteckning
 • En avsökning av officiella universitetsutskrifter
 • Bevis på din arbetserfarenhet
 • Bevis på engelska kunskaper
 • En uppsats som beskriver studentens intresse för programmet
 • Ett rekommendationsbrev (av arbetsgivare eller universitet)
 • APS-certifikat för kinesiska eller vietnamesiska sökande ENDAST

* Om regelbundna kopior lämnas in ska antingen certifierade kopior av originalhandlingar presenteras vid anmälan. Originaldokument än engelska eller tyska måste översättas för ansökan av en erkänd översättare.

Application Process MBA

Om du vill specialisera dig i en av våra partners affärsfokus, kan du söka här och börja med kärnmodulerna i Tyskland vid regeringskonferensen. Men, om du vill studera Logistik och Supply Chain-specialiseringen måste du börja hos ett av våra partneruniversiteter. Varje partner har sitt eget ackrediterade examensprogram (se listan nedan) som en del av IBSA Dual Degree Master's Program. Du måste ansöka om det godkända examensprogrammet för ditt valda partneruniversitet, där du vill börja med kärnmodulerna. I ansökningsförfarandet kan du sedan välja Bremen som ditt andra universitet och Logistik och Supply Chain Management som din specialisering. Om du har problem med ansökan eller andra frågor, tveka inte att kontakta vår programkoordinator Angela Dunkhorst.

 • International Graduate Center (Tyskland) - Internationell MBA
 • Universitat de Valencia (Spanien) - Internationella magisterexamen i företagsekonomi (iMBA)
 • RANEPA-institutet för företagsstudier Moskva (Ryssland) - Internationell Master i Management
 • University of North Carolina Wilmington (USA) - Internationell MBA
 • University of Hertfordshire (Storbritannien) - Global Business
Program undervisas på:
Engelska
International Graduate Center - Hochschule Bremen

Se 10 fler kurser från International Graduate Center - Hochschule Bremen »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
2 - 3 terminer
Heltid
Pris
16,000 EUR
Cirka. 16.000, - € för hela programmet beroende på det valda partneruniversitetet (tyska 1: 7.200.- och 2: 8.800.- €) 325, - € per term
Deadline
Kontakta skolan
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Kontakta skolan
Sista anmälningsdag
Kontakta skolan

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Kontakta skolan
Slutdatum
Kontakta skolan