Internationell heltid mba

The Lisbon MBA

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Internationell heltid mba

The Lisbon MBA

företag

Varför Lissabon MBA International?

Lissabon MBA International är ett 1-årigt heltidsintensivt program byggt för att ge dig den kompetens som krävs för dagens globala näringsliv.

Ingenting förändras snabbare än att förändra sig själv. Detta innebär att cheferna måste vara beredda att reagera på olika förändringar, som rör sig i olika steg.

Dagens problem är annorlunda än de du blev ombedd att lösa igår, och det är lösningarna! Du kommer att behöva kommandot och kombinera olika uppsättningar av färdigheter, att vara kreativ och anpassningsbar. Kort sagt, du kommer att behöva en helhetsutbildning, där du kommer att kunna utveckla dina kognitiva, exekutiva och känslomässiga färdigheter.

Det finns flera anledningar till varför du bör överväga Lissabon MBA International:

JOINT DEGREE CATOLICA & NOVA:

Lissabon MBA är ett joint venture mellan de två bästa handelshögskolorna i Portugal - Católica-Lissabon och Nova SBE. Båda skolorna ansågs exaequo 23rd bästa europeiska Business School av Financial Times 2016 ranking. Efter examen får våra studenter ett MBA-diplom från båda skolorna och de har också möjlighet att erhålla en magisterexamen inom företagsekonomi.

PARTNERSKAP MED MIT SLOAN:

Ta kurs och utveckla nya nätverk på MIT Sloan School of Management under en 1 månaders nedsänkning i Boston. Du kommer att ha tillgång till MITs professorer, produktiva bibliotek och inlärningscenter, samtidigt som du arbetar med kurser som är specifikt inriktade på globala frågor i ledningen. Dessutom besöker MIT-fakultetsmedlemmar på vår campus för att undervisa speciella kurser och workshops. Efter examen har studenter tillgång till MIT Affiliate Status.

ÅTGÄRDSPROGRAM:

Efter din MBA-kärnkurs, slutför du en 2-månaders Action Learning-period som matchar dina karriärmöjligheter i Portugal eller utomlands. Du kan antingen ansöka om att göra ett sommarprojekt i ett företag, vara en del av en konsultgrupp i en internationell lab eller starta ditt entreprenörskap genom Start Lisboa.

Mjuka färdigheter och personlig utveckling:

Fredagsforumets mål är att ge dig möjlighet att utnyttja din potential och kompetens för att leva dina framtida ledarroll roller på ett flexibelt och anpassningsbart sätt. Workshop för fredagsforum gör det möjligt för dig att bli självmedveten om din identitet, övertygelse och vanor, inser hur de passar dig när du behöver hantera utmanande sammanhang och situationer och ge dig verktyg, koncept eller bara "ut ur Box "-upplevelser som kommer att ge dina egna val när det gäller vem du är och vem du vill bli ledare. Nu och i framtiden kommer du att vara ägare till ditt eget liv och förändringsprocesser.

GLOBAL MBA RANKINGS 2017 FINANSIELLA TIDER:

Lissabon MBA anses vara det 20: e bästa MBA-programmet i Europa - genom Financial Times Top 100 Global MBA 2017 Ranking. Det är också den 1: a i "International Course Experience" rang i Europa.

ANSLUTNING MED VÄRLDEN:

Ett av huvudmålen för vårt Career Management Center är att bredda utbudet av karriärmöjligheter som är öppna för dig. För att uppnå det utvecklar vi ständigt kontakter med företagslivet. Corporate Insight Sessions, Frukost med VD, Mock intervjuer, Business Case Competition, Konsulttjänster och praktikplatser är några av de initiativ som du kan uppleva som student. I slutet av MBA har du utvecklat ett nätverk av kontakter som är nyckeln till livslång karriärhantering.

STUDIERA OCH ÄLSKAR I LISBON:

Den romantiska och livliga portugisiska huvudstaden kommer att vara din hemmabas under flera månader av programmet ... Med god mat, fantastiskt väder och välkomnande människor, tar en avkopplande semester från klassarbetet en bris. Välkommen till Lissabon!

BOUTIKA MBA BEGREPP:

Lissabon-MBA-klasserna är små för att maximera lärandet och skapa ett mycket intimt klassrum där eleverna får interagera och lära av de bästa fakulteten, men också bygga upp starkare relationer och nätverk bland sina kollegor, MBA-personal och företagsgäster inbjudna till klasser och evenemang. Bli en del av detta mycket unika koncept. Platser är begränsade så starta din ansökan idag!

företag

MBA-programmet

1: a och 2: e villkor: kärnkurser (från maj till maj)

Från januari till maj kommer du att fokusera på kärnkompetens och kunskaper i internationell företagsekonomi genom kurs i marknadsföring, organisation, ekonomi, strategi, redovisning och ekonomi.

Du kommer också att använda den här perioden för att påbörja din resa med självupptäckt och utveckling under fredagsforum.

För att bygga grunden för att uppnå dina karriärmål ska du delta i flera verkstäder och arbeta med vårt Career Management Center.

Vi tror också att för att bli en verkligt global ledare och konkurrera på internationell nivå, förutom att vara flytande på engelska, är det mycket viktigt att ha kompetenser på andra språk och därför kräver vi det i slutet av programmet Våra studenter har åtminstone en grundläggande praktisk kunskap om ett annat språk än engelska. För internationella studenter erbjuder vi portugisiska lektioner, vilket är ett fantastiskt sätt att lära sig detta språk som är det första mest talade språket på södra halvklotet och ett av de mest talade språken i världen.

Portugisiska klasser

Utöver dina kärnkurser, under den första terminen får du möjlighet att verkligen fördjupa sig i den portugisiska kulturen och delta i portugisiska lektioner (Intermediate eller Beginner nivå), som en del av studieavgifterna. Dessa klasser äger rum på eftermiddagen tre gånger i veckan och är valfria.

Induktionsvecka

Under den första veckan kommer det att finnas obligatoriska aktiviteter som en del av Career Management-programmet, som kommer att äga rum under eftermiddagen.

3RD TERM: MIT IMMERSION (JUNI)

Under fyra veckor i juni, kommer du att ta itu med globala problem inom management och teknisk innovation på Sloan School of Management. På MIT campus kommer du att få möjlighet att utforska städerna Cambridge och Boston och upplev livet vid MIT. Du får också chansen att interagera med helt olika undervisningsmetoder och möta innovativa företag inom området.

ÅTGÄRDSPROGRAM: SOMMARS INTERNSKAP, INTERNATIONELL LABS ELLER ENTREPRENEURSHIP HUB (JULI TILL AUGUSTUS)

Under juli och augusti integrerar du det som vi kallar handlingsinstruktionsvägen: du kommer att komma i kontakt med och praktisera vad du har lärt dig med riktiga projekt och företag för att bäst kunna betjäna dina professionella ambitioner.

Sommarpraktik:

För att få verkliga erfarenheter och ytterligare nätverksmöjligheter inom ett företag eller en organisation inom ditt intresseområde. Vårt Karriär Management Center kommer att arbeta med dig individuellt för att identifiera rätt praktik för dig och för att uppfylla dina karriärmål.

International Lab:

Om du istället söker en internationell integration på brasilianska, kinesiska eller mexikanska marknader så kommer du att integreras i vår Portugal-Brasilien, Portugal-Kina eller Portugal-Mexiko Lab. Denna 2-månaders erfarenhet samlar studenter från The Lisbon MBA, Fudan University i Shanghai, Insper i São Paulo eller EGADE i Mexiko, som kommer att arbeta på ett projekt för ett riktigt företag.

Entreprenörskapsnav:

Om du har Entrepreneur-ambitioner och vill starta ditt eget företag, kommer Entrepreneurship att erbjuda dig chansen att utforska entreprenörsförslag och utveckla praktiska entreprenörsförmågor samtidigt som du utnyttjar de många möjligheterna till lärande, nätverkshändelser med företag från fältet och specialiserad coaching med medarbetare entreprenörer.

4: e och 5: e villkoren: Döpa din kunskap och fokusera på dina mål (SEP TO DEC)

När du återvänder till Lissabon i slutet av augusti får du möjlighet att fokusera på ett specifikt ledningsområde eller att diversifiera dina färdigheter genom att välja dina valbara kurser. Dessutom kommer du att ha en integrerad kurs som gör att du kan välja mellan att arbeta med ett levande konsultprojekt eller utveckla din egen affärsplan. Dessa val kommer att ge dig närmare och närmare dina karriärmål, arbeta och förbättra en mycket specifik uppsättning kompetenser och talanger. Karriärhanteringscentret kommer att arbeta med dig för att utveckla den perfekta strategin och ge dig den slutliga träningen för att uppnå dina karriärplaner.

Ditt ledarskap och personlig utveckling kommer att fortsätta genom fredagsforumet.

Den 5: e terminen ger dig också Business Case Competition, där du kommer att arbeta i team för att lösa ett verkligt problem för en organisation med chansen till speciella utmärkelser. Tidigare affärsärenden kom från EFACEC, Grupo Pestana, UNICRE, Saphety, EDP, PT, Novabase, ES Contact, Sportzone.

 • AKADEMISK KURRIKULUM. Programmet presenterar en innovativ läroplan, stimulerar rigorös analys, användningen av känslomässiga intelligensfärdigheter, socialt ansvarligt beteende och praktisk lärande. En läroplan som är en bro mellan akademin och företagsvärlden, mellan teori och praktik.
 • FRIDAG FORUM. Vi anser att din MBA-upplevelse borde vara en resa med självupptäckt, både inom och utanför klassrummet. Vårt fredagsforum tillåter dig att utforska dina talanger och färdigheter på de mest kreativa och okonventionella sätten.
 • MIT IMMERSION. Genom vårt partnerskap med MIT Sloan ger Lissabon MBA International dig chansen att upptäcka kulturen och affärsmetoderna i de snabba nordöstra USA.
 • Karriärstyrning. Karriärhanteringscentrets huvudsyfte är att hjälpa studenter att förstå, identifiera och uppnå sina karriärmål. Vi arbetar tillsammans för att bredda utbudet av karriärmöjligheter öppet för studenter och vi utvecklar workshops och aktiviteter som syftar till att ge studenterna alla de verktyg de behöver för livslång karriärledning.
mba

MBA ADMISSIONS PROCESS

Lissabon MBA har en rullande antagningsprocess. I praktiken innebär det att ansökningar tas emot under hela året och vårt tillträdesteam gör en noggrann granskning av varje ansökan.

Inträdesprocessen har följande steg:

 1. Ansökningsformulär inlämning
 2. Applikationsanalys
 3. personlig intervju
 4. Antagning

Höga potentiella kandidater är inbjudna till intervjuer ungefär 2 veckor efter att ha lämnat in sina ansökningar.

Besluten om beslutsansökan från Lissabon-MBA-kommittéerna meddelas inom en vecka efter den personliga intervjun.

UTGIFTSAVGIFTER

MBA som en investering

Att välja att delta i ett kvalitets MBA-program kräver en betydande investering av både tid och pengar. Ledarskapsutbildningen, ledarskapsutveckling, nätverk och internationella möjligheter som erbjuds i Lissabon MBA International Full Time-programmet kommer att visa sig vara ovärderliga tillgångar när du utvecklas i din karriär.

Undervisningsavgifter för Lissabon MBA International Full Time 2018-programmet uppgår till 36 000 euro. Denna investering inkluderar kurser, erforderliga fall och annat pedagogiskt material, liksom flyg och boende på MIT, Boston. Våra avgifter inkluderar inte textböcker, levnadsutgifter och visum.

Efter att ha fullgjort MBA kan våra studenter få Master-examen genom att utarbeta och försvara ett projektarbete under ledning av en professor. Examensarbetet har en extra kostnad på € 4 000.

Lissabon MBA samarbetar nära flera portugisiska banker för att erbjuda studenterna gynnsamma villkor för utbildningslån. För närvarande erbjuds Lissabon MBA-lånet av CGD.

STIPENDIER

Det finns ett antal stipendier tillgängliga för att hjälpa dig att finansiera Lissabon MBA International Full Time Program.

Förutom vissa stipendiers specifika krav tar vi hänsyn till sökandens akademiska och yrkesmässiga förmåga, förmågan att bidra till programmet, och även genomförbarheten av sina karriärmål efter MBA.

Fakta

PROGRAM: Lissabon MBA International Full Time 2018

Lämplig för: Professionella som vill sluta 1 år och ägna sig uteslutande till MBA-programmet.

Krav:

 • Minst 3 års yrkeserfarenhet (heltid)
 • Kandidatexamen i något område
 • GMAT eller GRE
 • Engelska färdighetsbevis

Varaktighet: 12 månader

Plats:

 • Católica-Lissabon Campus och Nova SBE Campus i Lissabon, Portugal
 • MIT Sloan School of Management i Boston, USA
 • Skolor Católica-Lissabon och Nova SBE

Undervisningsavgifter: € 36 tusen

Ansökningstider

 • 30 september 2017 (1: a omgången)
 • 9 november 2017 (2: a omgången)

Tidtabell

 • Måndag till torsdag från 9:30 till 12:45. Ibland har eleverna klasser under eftermiddagen.
 • Fredagar hela dagen.

Under valperioden, från september till december, kommer vissa kurser att erbjudas på kvällen (kl. 18.30 till 21.45) och lördag morgon (9:30 till 12:45).

Men försäkra dig om att de valmöjligheter som erbjuds i det vanliga schemat är tillräckliga för att studenterna får de nödvändiga ECTS-poängen för att avsluta programmet.

Villkor

 • 1: a terminen: januari-mars
 • Andra terminen: mars-maj
 • 3: e terminen: juni
 • Åtgärdsinlärning: juli-augusti
 • 4: e terminen: september-oktober
 • 5: e terminen: november-december

Valbara kurser: Fjärde och femte villkor

Karriärförvaltning: Stöd ges under hela året

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Jan. 2019
Duration
Varaktighet
1 år
Heltid
Price
Pris
36,000 EUR
Information
Deadline
Kontakt Skolan
September 30th, 2017 (1st Round); November 9th, 2017 (2nd Round)
Locations
Portugal - Lisbon, Lisbon
Startdatum : Jan. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
September 30th, 2017 (1st Round); November 9th, 2017 (2nd Round)
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Jan. 2019
Portugal - Lisbon, Lisbon
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
September 30th, 2017 (1st Round); November 9th, 2017 (2nd Round)
Slutdatum Kontakt Skolan