Read the Official Description

International Executive MBA - Hälsovårdsledning

Ledarutbildning för chefer inom hälsovårdssektorn

Detta studieprogram syftar till att förmedla ledarutbildning inom hälsovården på akademisk basis. Detta inkluderar den nödvändiga förståelsen av sjukvårdsmarknaden, analytiska färdigheter, sociala kompetenser, kontroll, marknadsföring, strategisk och operativ vårdhantering, systemjämförelser inom hälsovårdssektorn och vidare ämnen.

Ett viktigt mål för MBA-studiet är att förbättra ledarskapskompetensen hos ledande befattningshavare i offentliga och privata hälsovårdsinstitutioner och inom läkemedels- och medicinteknisk industri. Det syftar också till att stödja toppledare i sina beslutsroller.

MBA Health Care Management är internationell:

  • internationella kursplatser
  • internationellt kända högtalare
  • internationell grupp naturligtvis deltagare
  • internationellt relevanta frågor

Arenor

MBA-studieprogrammet äger rum på tre internationella arenor: Salzburg, Marburg, Trier och Toronto. Dessa unika platser erbjuder bra infrastruktur med moderna klassrum. De ingår i ett internationellt inriktat koncept. Sju moduler är på tyska, Toronto modulen lärs på engelska.

Målgrupper

  • Läkare som söker kompetens inom ledningen
    Människor arbetar antingen inom hälsovårdssektorn, läkemedelsindustrin eller inom det medicintekniska området, eller
  • personer som vill arbeta inom dessa områden eller försöka kvalificera sig för ledande ställning via den kunskapsöverföring som erbjuds i MBA-HCM-programmet
  • Alumni av motsvarande fält och studiegrenar (eller jämförbar kvalifikation) som söker högkvalitativ vidareutbildning inom hälsovårdssektorn

APPLICERINGSKRITERIER

Akademisk examen som kvalificerar sig till en tjänst inom en hälsovårdsinstitution med yrkesverksamhet inom detta område, ELLER en kvalifikation som kan jämföras med en akademisk examen (t.ex. minst 5 års erfarenhet av ansvarsfullt ledande ställning inom hälsovårdssektorn).

Program taught in:
Engelska
Denna kurs är
Startdatum
Okt. 2019
Duration
2 år
Part-time
Pris
15,650 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum