Läs den officiella beskrivningen

Vem är programmet till för?

Du kommer att vara en kandidat, men inte nödvändigtvis med en första examen i ledning. Du kommer att ha tre eller fler års arbetslivserfarenhet, helst i någon form av förvaltande roll och vara angelägna om att investera i ett program som ger dig de kunskaper och färdigheter att utvecklas din karriär till mer högre nivåer. Alternativt kommer du att leta efter möjligheten att använda MBA-programmet som en språngbräda till en ny karriär.

Du kommer att vara intelligent, formulera, självsäker, ambitiös och motiverad att dela erfarenheter med andra och engagera sig i en utmanande pedagogiska erfarenheter som hjälper dig att förstå dina styrkor och svagheter och vad du har att erbjuda som en framtida chef.

Studerar för en Newcastle Business School MBA är inte bara en forskarutbildning erfarenhet är det en livserfarenhet. Det kommer att förändra dig och din syn, och det kommer säkert sträcka dig med sin intensitet och mångfald. Genom att studera ett brett spektrum av ämnen kommer du att lära dig att se ledningsprocesser från ett antal olika perspektiv, inte minst den internationella dimensionen som påverkar själva begreppet dagens företag och organisationer.

Det övergripande målet med programmet är att du, genom att utveckla ditt ledarskap och ledaregenskaper, för att bistå eller direkt din organisation att bli mer effektiva i en snabbt föränderlig, komplex och kunskapsbaserad ekonomi. Programmet har utformats för att maximera potentialen av kandidater som redan har betydande chefserfarenhet och som har förmåga och ambition att avancera till den högsta nivån.

Filosofin av programmet härrör från principerna i reflektiv praxis och upplevelsebaserat lärande. Du kommer att samarbeta med principer och teorier för näringsliv, företagsledning och organisation, som ger dig ramar för granskning, reflekterande, analysera och kritisera befintliga enskilda och organisatorisk praxis. Du kommer också att utveckla nya kunskaper och färdigheter, som kommer att möjliggöra bättre och mer lämpliga metoder bör uppmuntras. Resultatet av denna process kommer att vara en kritisk bedömning, för att bygga strategiska kapacitet och för att förstå nutida management-och organisationsfrågor inom ramen för en förändring. Utvecklingen av studenter som chefer och ledare att maximera prestationen i organisationen stödjer denna filosofi.

Som Newcastle Business School MBA student kommer du diagnostisera problem, forskning och hämta information och tillämpa den insikt från starka konceptuella modeller för att utveckla och utvärdera lösningar. Din bevisad förmåga att hantera det här programmet kommer inte bara förbättra din attraktionskraft för framtida arbetsgivare, men hjälper dig att köra din organisation framåt. I slutet av programmet kommer du att ha utvecklats till en mycket utrustat modernt affärs-chef som har påbörjat en process av personlig utveckling.

Du kommer att ha blivit en reflekterande och strategisk tänkare med en internationell utblick och en samling modern kunskap i kunskap om företag och organisationer, organisatoriska forskning och förändringsarbete.

Programmets innehåll och struktur

MBA består av ett antal centrala moduler och två alternativ ges under två terminer, vilket leder till en betydande del av forskning, tas antingen i form av en akademisk avhandling eller en verksamhetsförlagda åtgärder forskningsprojekt.

Kärnan del av programmet omfattar funktionella affärsområden, de grundläggande principerna i ledande praxis, ledarskapsutveckling, strategisk ledning, kompetens forskning och en genomgång av aktuella frågor i företagsledning.

Alternativ kan du utforska en specialist gratis affärsområde. Dessa teman inkluderar marknadsföring, ekonomi, human resource management, turism, gästfrihet och ledning av verksamheten. Alternativt kan du göra en projektgrupp konsultföretag.

Den sista tredjedelen av programmet består av en övervakad individuell studie i form av antingen en avhandling eller ett verk-baserad aktionsforskning projekt som genomförs på uppdrag av en organisation.

Dessutom är induktion, akademiska färdigheter stöd och avhandling sessioner förberedelser som vid sidan av för att stödja din inlärning. Newcastle Business School kommer att betala för deltagarna anmäler sig på detta program för att bli studera medlemmar av Chartered Management Institute (för programmets löptid).

Detta inkluderar tillgång till omfattande verksamhet / förvaltning som skall täcka teori och praktik, personlig / karriärutveckling vägledning, autorecording nätet CPD Scheme, ett team av professionella forskare och mycket mer. Utexaminerade från detta program kommer att få erkännande av yrkeskvalifikationer minst Associate nivå (ACMI), eller med 3 års praktisk chefserfarenhet på full medlem nivå (MCMI), med förbehåll för den enskilde betalar en årlig avgift. De kan uppnå Medlem status kan också utvecklas till Chartered Manager (CMgr) status.

&nbsp

Karriärmöjligheter

MBA är fortfarande den mest kända ledning examen i världen. Det har potential att hjälpa dig att få det nya jobbet, accelerera din karriär, förbereda dig för marknadsföring, eller ta en betydande karriär förändring. Möjligheterna är oändliga. Nyutexaminerade har ofta återvänt till sina hemländer till ledande befattningshavare (inklusive General Manager och VD). Alternativt akademiker har börjat akademiska karriärer inom företag och förvaltning eller börjat genomföra ytterligare undersökningar på forskarnivå i form av doktorsexamen eller DBA kvalifikationer.

Det är dock inte MBA på egen hand som kommer att öppna dörrar för dig. Det är kombinationen av programmet och dina egna personliga egenskaper som kommer att göra skillnad, det är därför vi kombinerar akademisk stringens med fokus på personlig kunskap och personlig utveckling på vår MBA-program.

Särdrag

Studenter på MBA-programmet njuta av alla de generiska aspekter av Newcastle Business School forskarutbildning erfarenhet. Dessutom har full-time MBA programmet ett antal särdrag:

* De huvudsakliga aspekterna av programmet består av en rad ämnesmoduler, varav de flesta är unika för svit av MBA-program i Newcastle Business School. MBA-studenterna undervisas som en fristående grupp av studenter.


* Den ledarutveckling bostäder och en senare bostadsområde händelse som omfattar kvalitativ forskning färdigheter som är gemensamma med deltid MBA-program, vilket gör att heltid MBA-studenter en möjlighet att träffas och studera tillsammans med sina brittiska motparter som är anställda lokalt till Newcastle.


* En internationell studie uppdrag, som på senare tid har skett i Sydafrika och på platser som Centraleuropa. Detta gör att studenterna att besöka en rad multinationella organisationer. Studenter deltar i en serie gästföreläsningar, som utgör grunden för grupparbete och primär forskning där de deltagande organisationerna.


* Studenter har fritt val från en lista med 16 alternativ moduler som tillåter dem att studera tillsammans med doktorander från ett antal specialistläkemedel program i skolan. Dessa alternativ tillåter potentiellt MBA-studenter att lämna med en namngiven MBA utmärkelse, t ex MBA (Finance) och MBA (marknadsföring) i stället för den allmänna MBA examen.


* Alternativt kan eleverna göra en projektgrupp konsultföretag i en "riktig organisation" och stöds av Newcastle Business School som deras program tillval, vilket ger tillträde till, och arbeta med en mängd lokala organisationen.


* För studenter med lämpliga organisatoriska kontakter, har MBA ett alternativ till den traditionella Masters avhandlingen, i form av en Work-Based Action Research Project.

Program undervisas på:
Engelska

Se 2 fler kurser från Northumbria University, Newcastle Business School »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
1 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum