Läs den officiella beskrivningen

Programmet fokuserar på att utveckla din förmåga till snabba analyser, innovativt tänkande, ledarskapsförmåga och entreprenörskap i ett globalt sammanhang.

Edinburgh MBA syftar till att förbereda dig för strategiskt ledarskap i en snabbt föränderlig värld.

Det finns två varianter av vår MBA, båda är 12 månader långa men en inkluderar en internationell utbyte till en partnerinstitution. Den andra är i Edinburgh under hela tiden och låter dig fokusera på dina studier på ett ämne som Strategi, Finans eller Entreprenörskap.

På vår MBA kommer du att utveckla en förståelse för:

  • naturen och komplexiteten hos de globala utmaningarna för företagen
  • vikten av strategiskt ledarskap som ett sätt att nå framgång i en snabbt föränderlig miljö
  • nyckelhanteringsfunktionerna i samband med ekonomi, redovisning, strategisk marknadsföring; organisation och verksamhet
  • hur marknader och internationella ekonomier fungerar
  • Företagens ansvar som förvaltare av finansiell, social och naturlig kapital

Dessutom utvecklas något av de två MBA-programmen:

  • Ditt förtroende för beslutsfattandet genom tillämpad analys av verkliga affärsproblem
  • Din förmåga att tänka strategiskt och holistiskt när du planerar nya affärslösningar
  • en passion för innovation och entreprenörskap
  • en global tankegång med känslighet för effekterna av kulturskillnader och sammanhang på strategin
  • avancerad kommunikation och interpersonella färdigheter för effektivt ledarskap

Båda programmen tar ett globalt perspektiv, även om möjligheterna till internationell resa på varje program varierar i omfattning och omfattning.

På vår MBA finns det möjlighet att studera International Business in Context (en veckas intensiva modul som ligger på en tillväxtmarknad) och att genomföra ditt Capstone Project fokuserat på ett land utanför Storbritannien.

På vår internationella Pathway är de internationella möjligheterna större. Du kommer att spendera 2-3 månader i utbyte med en av våra internationella partneruniversiteter (Australien, Kanada, Kina, Finland, Frankrike, Mexiko, Spanien och USA).

MBA-studentprofiler

Våra MBA-studenter är högkvalificerade och mycket fokuserade på vanligtvis 7 års arbetslivserfarenhet, om än vårt minimikrav är 3 års arbetslivserfarenhet i en chefroll. Vi erbjuder möjlighet att bläddra i våra MBA-studentprofiler för att hjälpa dig att hitta potentiella kandidater till din organisation.

Ingångskrav

Innan du ansöker om heltid MBA-programmet, vänligen överväga våra minsta behörighetskrav, som inkluderar akademiska kvalifikationer, arbetslivserfarenhet och engelska krav.

Krav på yrkeserfarenhet

Minst tre års arbetserfarenhet i en ledande roll.

Erfarenheten kan vara från alla branscher, inklusive den offentliga sektorn, välgörenhetsorganisationer eller konsten.

Minsta akademiska krav

Du kommer att behöva en brittisk förstklassig eller 2: 1 hedersexamen i något ämne, eller en motsvarande utländsk kvalifikation.

undantag

Om du inte uppfyller lägsta akademiska kravet kan du fortfarande övervägas om:

du har yrkeskvalifikationer med betydande arbetslivserfarenhet, eller du har ingen examen eller yrkeskvalifikationer, men du har en mycket stark sysselsättningsrekord som visar en hög grad av ansvar. Om du inte uppfyller det lägsta akademiska kravet kan vi kräva att du fullgör Graduate Management Admissions Test (GMAT) som är en internationellt erkänd bedömning av analytisk, numerisk och verbal resonemang.

Om vi ​​kräver att du tar GMAT, förväntar vi oss en poäng på 600 för att kvalificera oss för vår MBA.


Karriär fokus

En MBA utförs vanligtvis som ett sätt att utveckla din karriär. För vissa är målet att förbereda sig för en stegförändring till en högre ledarroll. För andra är motivationen att byta sektorer eller förbereda sig för att etablera sitt eget företag. Vi kommer att arbeta nära dig med att förstå dina karriärmål och hjälpa till att underlätta ditt nästa drag.

Vi har en utmärkt historia för att stödja våra studenter att utvecklas i sin karriär inom ett brett spektrum av organisationer, från start-up-företag till multinationella företag. Våra MBA har utvecklats till ledande befattningar inom finans, bank, försäkring, konsultverksamhet, IT / telekommunikation, offentlig / offentlig sektor, professionella tjänster, detaljhandel, konstruktion, energi / verktyg, utbildning, mat / dryck, hälsovård, fritid, tillverkning, media / konster, läkemedel, fastighetsförvaltning och logistik. Cirka 10% av MBA-kandidaten inrättade sina egna företag.


ranking

Program undervisas på:
Engelska
Senast uppdaterad February 3, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Aug. 2019
Duration
12 månader
Heltid
Pris
30,700 GBP
studieavgift 2019 -20
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Aug. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum