Heltid MBA

Allmänt

3 tillgängliga platser
Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Vårt heltidsprogram erbjuder dig en utbildning som är både akademisk och mänsklig inriktad, utvecklar din ledningspotential och uppmuntrar professionell tillväxt.

Under 22 månader kommer du att uppleva en transformation baserad på inlärningsfaser. Programmet börjar med en period av intellektuell tillväxt under vilken du kommer att utveckla färdigheter och kunskap om teknikerna och konsten att leda ett företag. I nästa fas kommer du att omsätta den kunskapen i praktiken. Slutligen får du möjlighet att delta i en internationell inlärningsupplevelse.

På IPADE kommer du att vara en del av ett globalt lärandesamhälle som består av mycket begåvade unga yrkesverksamma som kommer att utmana dig att tänka utanför dina gränser. Denna gemenskap kommer att förbereda dig för de komplexa ansvarsområden som följer med ledarskap i näringslivet.

Vi hoppas välkomna dig till vårt heltid MBA-program.
Ernesto Bolio Barajas
Heltid MBA Corporate Director

Varför IPADE?

Full-time MBA-programmet är utformat för att utveckla de färdigheter som krävs för att möta Top Management ansvar. Deltagarna kommer att genomgå en djupgående omvandling, och denna utbildning kräver ett tvåårigt engagemang för professionell och personlig tillväxt.

Programdeltagarna får en professionell ökning som övergår till högre prestanda och ökad ledarskapsförmåga. IPADE-kandidater sticker ut bland sina kamrater på grund av deras starkt utvecklade globala affärssyn och deras djupa känsla av socialt syfte som alltid måste åtfölja förvaltningen av ett företag.

IPADEs MEDE-program använder fallmetoden och ytterligare undervisningsverktyg för att ge en intensiv formativ upplevelse som fokuserar på att bygga färdigheter och omvandla ledare.

Akademisk struktur

Första året

Programmets första år är främst inriktat på en fördjupad studie av olika förvaltningsområden. Under denna period förvärvar deltagarna de tekniska verktyg som krävs för utmärkt hantering. Tillsammans med dessa hårda färdigheter lär deltagarna om ledarskap och lagarbete.

Sommarpraktik

Mellan första och andra året måste heltid MBA-deltagare genomföra ett sommarpraktikprojekt med ett företag. Projektet är tänkt som en praktisk inlärningsprocess där eleverna har möjlighet att tillämpa mycket av det de har lärt sig under det första året av programmet i verkliga affärssituationer.

Andra året

Det andra året betonar utvecklingen av en global vision, strategiska beslutsprocesser och andra så kallade soft skills. Under fjärde trimestern väljer studenter bland 40 internationella handelshögskolor för sin internationella utbyteserfarenhet. Under sjätte trimestern kan eleverna välja fyra valfria kurser med fokus på de senaste globala affärstrenderna.

Metodik

Med hjälp av fallmetoden kompletterar deltagarna sin ledarskap genom att utöva detektering, analys och diagnos av verkliga affärsproblem.

Heltid MBA-programmet hjälper deltagarna att utveckla sina förmågor för att fatta exakta beslut, utöva flexibilitet och fördomsfrihet och bygga den karaktärsstyrka som krävs för varje ledande åtgärd.

Fallmetoden använder akademiskt material (affärsfall) baserat på verkliga organisatoriska utmaningar som analyseras ur olika perspektiv. Denna process är uppdelad i tre steg: personlig studie, lagarbete och en plenarsession som leds av en expertprofessor.

Med hjälp av ärendena och medföljande tekniska anteckningar förvärvar deltagarna den kunskap som krävs om företagsledningens grunder. Gästtalare och gästprofessorer ger ytterligare praktiska insatser, expertis och livserfarenhet.

1. Personlig studie

Deltagarna använder sin personliga erfarenhet av situationen för att bedöma frågorna och göra en handlingsplan.

2. Lagarbete

Deltagarlaget kombinerar sin personliga och plenarsanalys för att fatta beslut som om de vore företagets styrelse.

3. Plenarsession

Fallet analyseras med inmatning från hela klassen under ledning av en expertprofessor.

Ingångskrav

 • Kandidatexamen.
 • 3 års arbetserfarenhet.
 • Kunskaper i engelska:
  • TOEIC (minst 850 poäng);
  • TOEFL IBT (minst 100 poäng);
  • TOEFL PBT (minst 600 poäng);
  • IELTS (minst 6,5 poäng);
 • IPADE: s Management Skills Test, GMAT (minst 600 poäng) eller GRE (minst 150 poäng per sektion).

Antagningsprocessen

 1. Möte: Din första kontakt med IPADE: ett evenemang, ett möte, en frukost eller ett Skype-samtal (för utländska sökande).
 2. Exam: För tentamen kan du förbereda dig med vår onlinekurs. Be antagningsteamet om detaljer (glöm inte att fylla i "elektronisk ansökan").
 3. Intervjuer: Intervjuer med programledare (glöm inte att ta med din dokumentation).
 4. Kommitté: Antagningskommittén kommer att avgöra om du accepteras eller inte och du kommer att få ett brev för att meddela resultaten.
 5. Anmälan: När du väl har accepterats måste du betala anmälningsavgiften för att få din plats säker och ansöka om stipendier och ekonomiskt stöd.
 6. Stipendier och finansiering: Du kan börja ansöka om stipendier och finansiering. Be om information från antagningsteamet.
Senast uppdaterad Nov 2020

Om skolan

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integri ... Läs mer

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integrity, social responsibility and global vision. Läs mindre
Mexico City , Monterrey , Guadalajara + 2 Mer Mindre

Ackrediteringar