Read the Official Description

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Heltid MBA-programmet börjar i början av april och september varje år. Innan programstarten kan studenterna delta i onlineförberedande kurser, där deltagare kan uppdatera sin kunskap om matematik, statistik och ekonomi. 12-månadersprogrammet avslutas med inlämning av den slutliga avhandlingen av det följande året.

Heltid MBA-programperioden är uppdelad i moduler. Deltagarna lämnar bevis på sin kunskap under studieprogrammet i form av falllösningar, projektarbete, presentationer och skriftliga tentor.

Inom den allmänna förvaltningen heltid MBA-programmet kan eleverna fördjupa sin kunskap inom områdena

 • Marknadsföring, försäljning, innovation
 • Avancerad finansiering
 • Strategi
 • Personligt ledarskap (obligatoriskt)

Under koncentrationsmodulen måste eleverna välja 9 kurser av ca. 25 koncentrations kurser erbjuds. Deltagare måste välja 2 kurser från alla fält och kan fokusera på en koncentration genom att välja den nionde kursen.

Personligt ledarskap

Den del Personlig ledarskap i MBA-programmets koncentrationsmodul är obligatorisk för alla studenter. Det omfattar klasser och ett företagsprojekt som fokuserar på ledarskap och personlig utveckling. Förutom våra WHU fakultetsmedlemmar och föreläsare från våra partneruniversiteter, kommer expertförvaltare att relatera till ledarskapet baserat på egen yrkeserfarenhet.

International Management Module

Den internationella förvaltningsmodulen exponerar deltagarna i MBA-programmet till utmaningen av internationell ledning. Under den internationella modulen lär deltagarna om affärsmöjligheter och ledningsutmaningar i Nordamerika, Kina och Indien. Studieturerna är värd av kända partners i respektive region. Programmet består av föreläsningar levererade av ledande fakultetsmedlemmar i våra partneruniversiteter, företagsbesök och ett gruppprojekt.

Pre-MBA Intensive German Language Course (valfritt)

I samarbete med Goethe Institut Düsseldorf erbjuder WHU alternativa intensiva tyska språkkurser för att förbättra din profil för den tyska arbetsmarknaden. Studenterna har möjlighet att välja mellan en kurs på fyra, åtta eller tolv veckor .

Vänligen lämna in din avslutade MBA-ansökan tre månader före starten av respektive tyska kurs *.

Kostnaden för språkkursen är delvis sponsrad av WHU (50%) med resterande kostnad (500 € per månad) som ska täckas av deltagaren.

Om du behöver mer information, kontakta Admissions teamet.

* Kurserna är planerade för januari-mars (vårintag) och juni-augusti (fallintag)

Kortfattat

Programstart: september / april

Plats: Campus Düsseldorf

Strukturera:

 • 12 månaders heltidsstudie
 • Internationella moduler på 1 vecka vardera i Kellogg School of Management (Chicago, USA), CEIBS och FUDAN (Shanghai, Kina) och IIMB (Bangalore, Indien)
 • Kortsiktig utmaning
 • Integrerad personlig ledarskapsmodul

Certifikat:

 • Master of Business Administration (MBA)

Finansieringsalternativ

Den totala avgiften för MBA-programmet är 39 000 euro .

Tvåstegs tidig fågelfrist

Med vår tvåstegsfrist för early bird kommer du att kvalificera dig till en av två kursavgiften.

För att påbörja dina heltidsstudier i april 2019:

 • Ansök senast den 31 augusti 2018, för en studieavgift på 5 000 euro
 • Ansök senast den 31 oktober 2018, för en studieavgift på 3 000 euro

För att påbörja dina heltidsstudier i september 2019:

 • Ansök senast den 31 januari 2019 för en studieavgift på 5 000 euro
 • Ansök senast den 31 mars 2019 för en studieavgift på 3 000 euro

Tutionavgiften inkluderar:

 • Alla studieavgifter
 • Alla böcker och material
 • Boende och halvpension under den internationella modulen
 • Tyska klasser
 • Personliga utvecklingsseminarier
 • Semesterbiljett

Information för skattebetalare i Tyskland (gäller även internationella MBA-kandidater som arbetar i Tyskland efter examen): Studieavgifterna för MBA-programmet är avdragsgilla enligt förväntad professionell utgift. För detaljerad information vänligen kontakta din juridiska skatterådgivare.

Levnadskostnader

Boendekostnaderna i Düsseldorf är ca 750-800 euro per månad.

Finansieringsalternativ

 • Studentlån
  Vår lokala sparbank (Sparkasse) beviljar lån till tyska WHU studenter.
 • WHU Brain Capital GmbH
  En annan möjlighet att finansiera ditt deltagande i MBA-programmet är finansieringsbegreppet WHU Brain Capital GmbH.
  För att lära dig mer om detta koncept, vänligen klicka här eller gå till www.whubraincapital.de/Language/English
 • Krediter / Externa stipendier
  Du kan också titta på följande hemsidor:
  Tyska studenter: www.bva.bund.de (sök efter Bildungskredit)
  Internationella studenter: www.daad.de
 • Fördelar med företagsstöd
  Vi har speciella fördelar för företag som planerar att stödja mer än en av deras anställda att studera vid WHU .
  För mer information, vänligen kontakta vår programdirektör Gerold Gnau.
 • Deutsche Bildung AG
  Deutsche Bildung AG erbjuder skräddarsyddat ekonomiskt stöd till tyska såväl som internationella studenter kombinerat med online-plattformen WissenPlus.
  Mer information finns på www.deutsche-bildung.de/studienkredit
 • Deutschlandstipendium
  Inom ramen för det nationella stipendieprogrammet "Deutschlandstipendium" beviljar WHU varje höstsemester årliga stipendier till elever som är särskilt begåvade, skickliga och engagerade och som skiljer sig genom enastående socialt och samhälleligt engagemang. Stipendierna finansieras i lika delar av federala ministeriet för utbildning
 • WHU stipendier
  Sökande med en utmärkt GMAT-poäng kan kvalificera sig för stipendier på upp till 50%
  WHU beviljar stipendier för att möjliggöra högt begåvade kandidater från alla länder att driva WHU MBA. Enligt beskrivningen av respektive stipendium försöker vi stödja individer som sannolikt lägger till specialvärde för MBA-klassen. WHU stipendierna är inte bundna till ett visst belopp (undantag: WHU e-fellows.net Scholarship). Admissionsutskottet beviljar stipendier baserat på olika kriterier.
  För att ansöka om stipendium, använd respektive stipendieformulär som kan hämtas på denna sida. Observera att endast en stipendieansökan per person är möjlig och att stipendieansökan kräver en ansökan om heltids MBA-program vid WHU . Platser i programmet samt stipendier är begränsade och beviljas löpande. Därför rekommenderar vi tidig ansökan. Efter att ha avslutat din ansökan till programmet, skicka ditt stipendium till mba @ WHU .edu.
  Alumni på e-fellows.net och deltagare från MBA-dagen för e-stipendiater kan ansöka om 50% delstipendium.
 • Ytterligare information om stipendier finns på följande webbplatser:
  • www.stipendien-datenbank.de
  • www.stipendienlotse.de
  • www.zeit.de/stipendienfuehrer

Ansökan och antagning

Deltagare

Deltagare med examen i juridik, teknik eller naturvetenskap kommer mest att dra nytta av MBA-programmen vid WHU . Deltagare med en examen i företagsekonomi eller ekonomi kommer emellertid också att hitta programmet mycket värdefullt på grund av

 • stark tonvikt på att integrera teori och praktik,
 • Erfarenheten av att arbeta i tvärvetenskapliga, mångkulturella studiegrupper och
 • möjlighet att utveckla ledarskap och interpersonella färdigheter i en internationell miljö.

Vi söker en mängd olika kulturella och professionella bakgrunder bland våra elever. Vi är intresserade av dig som individ, eftersom du är intresserad av skolan i alla dess sorter.

Om du funderar på att ansöka om våra MBA-program och är inte helt säker på om du uppfyller de formella kraven är du välkommen att skicka ditt CV till en första check. Vänligen kontakta oss på MBA (at) WHU .edu och vi kommer tillbaka till dig.

Ansökningsperiod

Heltid MBA-programmet börjar i april och september varje år. Eftersom ansökningar accepteras på rullande basis kan du när som helst ansöka om programmet. Vi uppmuntrar dock potentiella kandidater att ansöka så tidigt som möjligt eftersom platser är begränsade. Tillträde till programmet ges ca. två veckor efter den personliga intervjun.

För icke-EU-sökande som behöver visum är ansökningsdatum den 31 december ( aprilintaget ) eller 31 maj ( septemberintaget ), måste ytterligare visumförfaranden beaktas.

Sökande, som vill delta i den frivilliga tyska språkkursen, måste välja in den 30 april ( septemberintaget ) eller den 30 november ( aprilintaget ).

Förkunskapskrav

Sökanden måste ha examen från ett universitet (Hochschule eller Fachhochschule) inom den tyska allmänrättens universitetsrättighet eller universitetsexamen. Dessutom måste sökanden ha minst två års yrkeserfarenhet. Ledarskaps erfarenhet är inte nödvändig.

Eftersom undervisningsspråket är engelska krävs icke-modersmål för att visa bevis på flytande eller ta provet av engelska som ett främmande språk (TOEFL) som ett krav på inresa. Vi behöver också ett Graduate Management Admissions Test (GMAT).

Förkunskapskrav - Översikt

 • En första examen (kandidatexamen eller motsvarande)
 • Två års forskarutbildning
 • Fullständigt onlineformulär och MBA-frågeformulär
 • Ett brev av rekommendation från professorer eller handledare (ord / pdf). Skicka oss rekommendationsbrevet i ett förseglat kuvert eller fråga domaren om att skicka den till MBA (at) WHU .edu från hans personliga e-postkonto.
 • TOEFL (min. 100 IBT) eller motsvarande IELTS (7.0), om engelska inte är ditt modersmål. WHU TOEFL mottagarkoden är 0682.
 • GMAT-poäng (en lägsta poäng på 600 rekommenderas) eller motsvarande GRE. WHU GMAT mottagarkoden är FBR-FH-02, WHU GRE-mottagarkoden är 7175.

GMAT-poäng är giltiga i fem år. För att informera dig om GMAT (Graduate Management Admissions Test) och TOEFL (Test of English as Foreign Language), gå till: www.mba.com eller www.ets.org/toefl.

Program taught in:
Engelska

See 1 more programs offered by WHU – Otto Beisheim School of Management »

Last updated October 6, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Apr. 2019
Sept. 2019
Duration
12 månader
Heltid
Pris
39,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Apr. 2019
Slutdatum
Mar. 31, 2019
Application deadline
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Aug. 31, 2019
Application deadline

Apr. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Mar. 31, 2019

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Aug. 31, 2019