Read the Official Description

Global MBA (GMBA)

Yonseis globala MBA-program grundades 1998 och är det första heltids MBA-programmet i Korea, som helt och hållet erbjuds på engelska. Bakgrund av en 96-årig historia (sedan 1917) i företagsutbildning är Yonsei Business School känd som Koreas första och bästa företagsskola.

Programmet har ett starkt fokus på affärer i Nordostasien (Korea, Kina och Japan), vilket skiljer det från en mängd andra MBA-program som erbjuds i Korea eller på andra ställen. Med ett antal valfria val som fokuserar på regionen, är varje kurs utformad för att hjälpa studenter att bli experter i nordöstra Asien.

Utöver detta är programmet utformat för att ge studenterna en verkligt global upplevelse, där elever från 20-30 olika länder interagerar med varandra för att förstå deras kulturer, kunskaper och affärsaspekter.

GMBA-programöversikt

Kurskrav

Studenterna är skyldiga att slutföra 51 kredit timmar som omfattar 33 kredit timmar för kärnor och 18 kredit timmar för valfria ämnen. De nödvändiga kärnorna är ordnade i fyra nivåer - grund, funktion, erfarenhet och integration. Studenter kan också välja att specialisera sig inom ett av tre funktionella områden: Finans, Marknadsföring eller Strategi / Ledning.

Kärnkurser inkluderar

Statistik för ledning, ekonomisk analys, karriärutvecklingsverkstad, affärsstrategi, ekonomistyrning, modern marknadsföring, ekonomisk redovisning, ledarskapsvetenskap, organisationsbeteende, verksamhetsledning, företagsinternt arbete Affärsstrategi, Affärspresentation & Fall / Konkurrens, Affärsetik & Socialt ansvar

Valbara kurser inkluderar:

Företagsanalys och värdering, Skatte- och affärsstrategi, Intern kontroll, resultathantering och bokföring bedrägeri, Finansiell analys, Relation marknadsföring, Reklam och integrerad marknadsföringskommunikation, Marknadsföringsstrategi för dynamiska företag, Förstå konsumentbeteende, Marknadsföring av högteknologiska konkurrensfördelar, Global Affärsmiljö, Global marknadsföring, Asienhantering, Global kunskapshantering, Global allianshantering, Emerging market-strategi, Att göra affärer i Korea, Att göra affärer i Kina, Att göra affärer i Japan, Blå havsstrategi, Ledarskap, Entreprenörskap i handling, Personalhantering, Strategisk affärsförhandlingar, Internationell finansiering, Riskhantering av finansinstitut, Ekonomi på finansmarknaderna, Företagsekonomi, Investeringar, Logistik & Supply Chain Management, Servicehantering, Inköp och leverantörshantering i världsklass, Global supply chain management, Projektledning, Affärsprocess innovation, IT-strategi, IT-branscher i Korea, Beslutsfattande under osäkerhet, Företagsimulering, Beslutsverkstad, Kreativ problemlösning (Ej alla valfria kurser erbjuds under alla terminer, och listan kan ändras.)

Utbytesprogram

I syfte att ge studenterna möjlighet att förbättra sina globala affärsperspektiv och kommunikationsförmåga, samt tillgodose behoven hos studenter från andra regioner en möjlighet att delta i asiatiska erfarenheter och nätverk, har unika utbytes- och besöksprogram för studenter samordnats.

Förkunskapskrav

Anmälningsplan: 2011-2012 Skolår

Ansökningsfrist: 31 december 2010

Intervjuanmälan: 14 januari, 2011

Inträdesresultat: 31 januari 2011

Yonsei Global MBA syftar till att samla en mångfald grupp av deltagare från olika länder med olika erfarenheter, akademiska bakgrunder och talanger. Sökande förväntas ha:

  • En kandidatexamen (BS / BA)
  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet
  • En bra TOEFL, IELTS, TOEIC, PTE eller TEPS poäng, eller ett motsvarande resultat om engelska inte var undervisningsspråk på grundnivå. Institutionskoden för TOEFL är 9893.
  • Följande är inte obligatoriska krav, men rekommenderas starkt:
    • Ett tillfredsställande GMAT-poäng (institutionskoden för GMAT är 1637)

Urvalskriterier

  • Sökande kommer att screenas på grundval av akademiska journaler, rekommendationsbrev, uppsatser GMAT och TOEFL (eller motsvarande) poäng och tidigare erfarenhet
  • Korta sökande kommer att intervjuas i pers

Stipendium

Att studera för en MBA krävde en betydande investering. Med detta ger Yonsei MBA en mängd stipendier och utbildningsassistenter för alla studenter.

Höga potentiella sökande med överlägsen akademisk prestation och starka ledarskap och interpersonella färdigheter kommer att ha möjlighet att ta emot stipendier och utbildningsassistenter.

Stipendiernas belopp varierar från 25% till 100% av studieavgiften. En utbildad assistentskap ger stipendium (1 000 000 per månad), som täcker levnadsutgifter. Alla stipendier och assistentships beviljas när antagningsbeslut fattas.

Program taught in:
Engelska
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Juni 2019
Duration
18 månader
Heltid
Pris
- Ansökningsavgift: $ 85 USD
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Juni 2019
Slutdatum
Application deadline

Juni 2019

Location
Application deadline
Slutdatum