Global Executive MBA (GEMBA)

Allmänt

3 tillgängliga platser
Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

INSEAD : s modulära Global Executive MBA-program (GEMBA) äger rum på helt integrerade campus i tre regioner: Europa (Frankrike), Asien (Singapore) och Mellanöstern (Abu Dhabi). GEMBA erbjuder erfarna chefer en intensiv 14 till 17-månaders snabbspår till toppen via en av världens mest prestigefyllda och multikulturella handelsskolor.

Varje klass har en oöverträffad mångfald av nationaliteter och affärsbakgrunder, vilket gör det möjligt för deltagarna att lära av varandra och bygga ett nära stickat men ändå globalt distribuerat nätverk. En annan unik egenskap är Leadership Development Program (LDP) som inkluderar ett programlångt schema med gruppcoaching, 360-graders bedömningar och teamaktiviteter, utformade för att utveckla en ledarstil som är äkta för dig, vilket påskyndar din karriärframsteg ytterligare .

GEMBA-fördelen

Högt rankad och erkänd globalt

Både INSEAD Global EMBA (GEMBA) och Tsinghua- INSEAD EMBA (TIEMBA) rankas inom toppen i världen av Financial Times (2018).

Ett unikt fokus på ledarskap

Vårt ledarutvecklingsprogram körs genom hela programmet och utvecklas tillsammans med dina egna ledarskapskompetenser.

Lärande genom mångfald

Till skillnad från andra skolor har INSEAD inte en dominerande nationell kultur. Detta gör att vi kan förvandla mångfald till ett kraftfullt inlärningsverktyg.

Global, intensiv och effektiv

Med endast 51 till 60 dagar som behövs borta från arbetet under en period av 14 till 17 månader, beroende på ditt val av startcampus, är GEMBA en av de mest effektiva vägarna till en topp affärsgrad.

Tsinghua- INSEAD Executive MBA (TIEMBA)

Den dubbla graden Tsinghua- INSEAD Executive MBA (TIEMBA) ger ett ytterligare alternativ för erfarna chefer - i samarbete med ett av världens stora universitet i Peking, Tsinghua University. Detta unika program utvecklar en fördjupad förståelse av affärer i Kina, både ur internationella och inhemska perspektiv, som också kan tillämpas på andra tillväxtmarknader över hela världen.

Praktiska element

Ledarutbildning handlar om att överbrygga teori och praktik. Detta gäller särskilt i vårt GEMBA-program där deltagarna växlar mellan klassrummet och den verkliga världen. Medan våra inlärningsmetoder är välgrundade i teorin, betonar de praktiskt lärande och handlingsbara insikter.

Implementeringssatser

Deltagarna är skyldiga att välja två grundkurser eller valfiler för att skriva en Implementeringsavsats, tillämpa lärande från kurser på praktiska frågor och problem som de möter på jobbet.

Peer Exchange

Som en del av vårt ledarutvecklingsprogram (LDP) har varje deltagare möjlighet att spendera lite tid i lokalerna för en meddeltagares organisation. Dessa strukturerade utbyten ger en utmärkt möjlighet att lära av andras affärsmetoder och sammanhang. Deltagarna ger varandra feedback och inkluderar denna komponent i sitt reflektionsdokument inom LDP.

Capstone Business Simulation

En kraftfull datorbaserad simulering gör att deltagarna kan utöva sina disciplinfärdigheter i ett konkurrenskraftigt och mycket realistiskt affärsspel. Konkurrenskraftiga resultat bedöms av simulerade marknader.

Det slutliga projektet

Det slutliga projektet kräver att deltagarna tillämpar kursinnehållet medan de arbetar med verkliga möjligheter för implementering efter programmet. Projekt kan till och med sponsras av företag.

128284_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpgHelloquence / Unsplash

antagning

Vi letar efter erfarna chefer med intellektuell nyfikenhet och en önskan att lära sig och utmana sig själva i ett rigoröst akademiskt program. Vi välkomnar ansökningar från hela världen oavsett ras, religion, kön eller ekonomisk status och vårt mål är att bygga en högklassig, spännande, dynamisk och mångsidig klass.

Det finns ett GEMBA-intag per år, uppdelat i tre regionala avdelningar, som omfattar cirka 210 deltagare och representerar över 50 nationaliteter totalt. EMBA-antagningsprocessen är densamma för alla GEMBA-sökande, oavsett om de ansöker om Asien, Mellanöstern eller Europa. Ansökningsfristerna är dock olika eftersom avsnitten börjar på olika datum.

Är du redo för utmaningen?

GEMBA är inte bara en intensiv affärskurs. Det är en intensiv allomfattande upplevelse: ett stort engagemang som måste upprätthållas under många månader. Innan du startar EMBA-antagningsprocessen bör du tänka på att du måste delta i - och förbereda dig för - alla moduler utan undantag, samt genomföra en betydande volym arbete mellan moduler.

Antagningskriterier

Vi har fyra EMBA-antagningskriterier som alla har lika betydelse:

Bevisat ledarskap

INSEAD letar efter sökande som kan visa sin potential som ledare. Vi kommer att ta hänsyn till din yrkeserfarenhet och tidigare resultat när du bedömer din ansökan. Deltagare i vår nuvarande klass har i genomsnitt 13 års arbetslivserfarenhet och minst tre år i en ledningsroll som ansvarar för team och / eller projekt.

Akademisk kapacitet

INSEAD GEMBA är intensiv, rigorös och utmanande. Du måste ha en sund akademisk grund: en kandidatexamen eller motsvarande från en erkänd högskola eller universitet (även om vi under exceptionella omständigheter kan avstå från detta krav).

Internationell synvinkel

Vi lockar sökande med tvärkulturell känslighet och internationell syn. Vi anser sökande som har bott, arbetat eller studerat utomlands eller som arbetar för internationella företag eller på internationell nivå med kunder, leverantörer eller andra intressenter.

Förmåga att bidra

Vi söker kandidater som visar en klar önskan om intellektuell tillväxt, både i klassrummet och genom att arbeta med gruppprojekt. Deltagarna förväntas bidra proaktivt och dela den insikt de har fått genom sina professionella och personliga erfarenheter.

Datum och tidsfrister

Medan vi har tidsfrister accepterar vi ansökningar rullande, vilket innebär att så snart du skickar in kommer vi att börja behandla din ansökan. Vi rekommenderar dock att du ansöker så tidigt som möjligt, särskilt om du tänker ansöka om ett stipendium.

Executive MBA (GEMBA) avgifter och kostnad

Programmet äger rum i modulformat på Europe Campus, Asia Campus och Middle East Campus beroende på vilket avsnitt du går med på. Oavsett vilken väg du väljer kommer du att studera på alla tre campus och samlas som en grupp för programmets andra hälft. Klassen examineras tillsammans i Singapore.

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society.

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society. Läs mindre
Fontainebleau , Singapore , Abu Dhabi , San Francisco + 3 Mer Mindre