Läs den officiella beskrivningen

Executive MBA-program

Den 2-åriga, deltid MSM Rumänien EMBA Programmet ger state-of-the-art forskarutbildning i företagsekonomi till mitt i karriären med målet att öka sin kunskap och praktik för förvaltning och utbilda dem att leda i en dynamisk global affärsmiljö.

EMBA erbjuds gemensamt av MSM och MSM Bukarest Association i en helg format. Programmet underlättas av lärare och personal som framgångsrikt har lyckats och lärs ut i erkända handelshögskolor runt om i världen under det senaste årtiondet. Graden tilldelats framgångsrika deltagare kommer att delas ut enbart av MSM.

Affärs & Public Policy

Dagens företagsledare i Rumänien måste lägga fokus på inter-play mellan företag, samhälle, kultur och politiska krafter. Detta samspel har aldrig varit tydligare än under den pågående globala ekonomiska krisen. Denna kurs ger studenterna verktyg för att hantera alla dessa krafter i ett etiskt och hållbart sätt, samtidigt uppfylla sitt ansvar till ett företags intressenter.

Action Learning

Klassrummet för MBA-programmet sätts på prov med verkliga konsultuppdrag från rumänska företag och multinationella företag som är verksamma i Rumänien. MBA studenter stöds av en fakultet team som kommer att övervaka lärplattformen och ge vägledning, riktning, och utbildningsmoduler som behövs under projektets gång. Under den sista veckan kommer deltagarna delta i arbetet med sina team och kommer att besöka deras utsedda kundorganisationer att samla in ytterligare information, testa antaganden och få feedback på preliminära rekommendationer. Projektet avslutas med en slutpresentation av lagen att förvaltningen av kundorganisationer.

Vissa tidigare deltagande företag har varit UniCredit Tiriac Bank, Western, Kraft Foods, Xerox, Pricewaterhousecoopers, Ursus Breweries och många andra.

Finans och marknadsföring på djupet

Under denna modul kommer du att ha en chans att gräva djupare i ett av dessa ämnen som är så avgörande för dagens affärs person. Antingen välja ett ämne som kompletterar din nuvarande karriär eller använda detta som en möjlighet att skjuta dig själv utanför din komfortzon.

Om du väljer marknadsföring, kommer du lära dig att bättre utvärdera din kund i Strategic Marketing kursen. Du kommer då att lära dig att sälja produkten till de kunder som du har målet i Sales Management kursen.

Om du väljer Finans, får du lära dig att bättre utvärdera uppgifter om det egna företaget, ett potentiellt förvärv eller ett företag där du kanske vill investera i finansieringsöversikten analys kurs. Sedan efter att du har slutfört analysen får du de verktyg som du behöver för att faktiskt investera i Investeringar Capital Markets kurs.

Programkonstruktion

Vår EMBA Programmet är utformat för att stimulera kreativt förvaltning tänkande och för att möta behoven hos kandidaterna som vill förbättra de teoretiska underbyggnad och utbildning som krävs för att tillämpa management kunskaper i praktiken. Kandidaterna är utbildade i en internationell, mångkulturell och tvärvetenskaplig miljö förbereder dem att framgångsrikt driva i den globala affärsmiljön.

EMBA Programmet kan fyllas i cirka 22 månader. Föreläsningar och klasser är bekvämt paced och utförs på alternerande helgerna med en förlängd vinter och sommaruppehållet (den exakta schemat kan hittas på vår hemsida). På så sätt får deltagarna är borta från sina jobb för endast en viss minimitid.

Programmet består av fyra segment, som börjar med en stiftelse segment, vilket ger en solid kunskapsbas i vart och ett av de stora hantering discipliner. Följande kärnsegmentet erbjuder kurser med ett bredare fokus. Dessa är mer integrerade och ofta tvärvetenskaplig. Inriktningen segmentet innehåller en uppsättning kurser som ger dig möjlighet att få mer specialiserad kunskap inom marknadsföring eller finans. Segmentet omfattar också ett Action Learning projekt där du kommer att ta itu med en "levande" affärsfråga med ett rumänskt företag.

Programmet avslutas med skrivandet av ett examensarbete i prestandasegmentet, baserat på en löpande verksamhet forskningsprojekt som du väljer.

Teaching Metodik

Vårt mål är att lära ut begrepp och teorier för förvaltning, stimulera kritiskt tänkande och omvandla administrativa problem till möjligheter ur ett tvärvetenskapligt och mångkulturellt perspektiv. Den allmänna strategi omfattar föreläsningar, problembaserat lärande övningar, fallstudie analyser, studentmedverkan, seminarier, diskussioner och självstudier.

Majoriteten av de kurser som ges inkluderar fallstudier för att simulera beslutsfattandet. Fallstudier ger ett fordon för att identifiera problem, analysera dem, härleda lösningar och med tanke på hur man genomför dem.

Att arbeta effektivt i mångkulturella grupper betonas i EMBA programmet genom en metod för gruppstudier. Detta anses vara en ovärderlig färdighet för chefer. Användningen av gruppstudie kan deltagarna att dra nytta av andras erfarenheter. Gruppmedlemmar väljs slumpmässigt för att maximera inlärnings möjlighet i en miljö som främjar samarbete med kolleger från olika kulturer och arbetsmiljöer. ett program som lärs ut av lärare från olika länder onödigt att säga, ger utmärkta möjligheter att förbättra dina interkommunikationsförmåga.

Executive MBA-examen

Kandidaterna upptagna till vårt EMBA programmet är mitt i karriären chefer, egenföretagare, och expertkonsulter i allmän förvaltning som har heltids ansvar som arbetet, och därför kan inte råd att delta i lektioner på en heltid.

Undersökningar har visat att våra EMBA studenter återvända till sina respektive organisationer med lovande karriärmöjligheter och större förtroende. De flesta av våra alumner antagit nya ansvarsområden med ökade möjligheter till avancemang, medan andra utnyttjas ytterligare kompetens för att ta nya professionella utmaningar eller karriärväxling.

Rumänska Advisory Board

Uppdraget för MSM Rumäniens Advisory Board är att möjliggöra extern perspektiv och översyn samt opinionsbildning och stöd till skolans program, strategiska inriktning och övergripande mål. Nuvarande medlemmar i den rådgivande styrelse ingår Steven van Groningen (Raiffeisen Bank Rumänien), misu Negritoiu (ING Bank Rumänien), Peter de Ruiter(PWC Rumänien) och Sandra Pralong (Tidigare president, Fundatia Soros Rumänien), bland andra.

Utmärkande kompetens MSM / MSM Rumänien MBA

 • Enastående rykte inom ledarskapsutbildning
 • Fortsatt arv av lärare och personal Rumäniens topprankade MBA-program
 • Globalt nätverk kunskapscommunity
 • 22-månaders, helgprogram
 • Alla studier sker i Bukarest
 • Du kan välja att studera på campus i Nederländerna, Kina, Egypten och Peru.
 • Interaktion med hög nivå rumänska chefer och företagare
 • Kombinera din yrkeskarriär med MBA studie
 • Utmärkt nationell och internationell fakultet
 • State-of-the-art MBA läroplan med specifika smaker av ditt land
 • Tillämpa de kunskaper och färdigheter som förvärvats från MBA klassen närmast till ditt dagliga arbete
 • Bygga globala akademiska och företagsnätverk via din MBA klass och MSM globala alumninätverk
 • Få tillgång till en stor rumänska och globala alumninätverk

Förkunskapskrav och förfarande

Den viktigaste förutsättningen för tillträde till MSM Rumänien EMBA Program är en gedigen akademisk bakgrund. Sökande måste ha minst en kandidatexamen eller dess akademiska motsvarande från ett erkänt universitet, med företrädesvis en grund i ekonomi och management.

Goda kunskaper i engelska är absolut nödvändigt för att slutföra EMBA Program. Sökande vars tidigare utbildning har varit i ett annat språk än engelska, måste lämna bevis på kunskaper i det engelska språket. Minsta toefl (Test av engelska som främmande språk) poäng: 570 pappersbaserade TOEFL, 230 datorbaserade, 88 internetbaserad eller minimum IELTS poäng 6,5. en GMAT (Graduate Management Admission Test) poäng på minst 500 är den önskvärda förutsättning för inskrivning.

Fem eller fler år av chefs erfarenhet krävs. en Statement of Motivation såväl som två Rekommendationsbrev. Vänligen vara komplett och exakt när du fyller i ansökan form. Endast fullständiga ansökningar kommer att accepteras. Ansökan ska lämnas in minst 6 veckor före starten av programmet. Hänvisas till hemsidan www.msm.nl eller www.msmro.org för program startdatum och up-to-date antagning kriterier. Det kommer att finnas en en antagning intervju när ansökan är fullständig.

Maastricht School of Management Rumänien förbehåller sig rätten att återkalla, lägga till eller ändra en fördjupningskurs eller för att ändra titeln på en kurs på grund av marknadstendenserna. Kandidaterna är upptagna på en konkurrensmässig grund.

På ansökningsblanketten hittar du en lista med ytterligare krav. Dessa måste skickas tillsammans med din ansökan till: MSM Rumänien
antagningen
Putul lui Zamfir, nr. 36
011684 Bukarest
rumänien

Program undervisas på:
Engelska
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
2 år
Deltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum