Executive MBA i sjöfart och logistik (The Blue MBA)

Allmänt

3 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

CBS Executive MBA i sjöfart och logistik (AKA: The Blue MBA) har ett rykte i världsklass inom den maritima industrin och är speciellt utformad för högpotentiella sjöfartsledare.

Om CBA Executive MBA i frakt och logistik

CBS Executive MBA i sjöfart och logistik ger dig oöverträffad inblick i sjöfartsekonomi och moderna ledningsteorier och deras tillämpning inom den maritima sektorn.

En unik holistisk metod för frakt och logistik

Under hela programmet kommer du att lära dig att anta en helhetssyn på sjöfarten som integrerar kommersiella, tekniska och finansiella aspekter samt sjöfarter, försörjningskedjan och ledarskapsutmaningar. Efter examen kommer du att ha utvecklat en fullständig förståelse för utmaningarna i denna sektor och ha en fullständig förståelse för branschens behov i en värld där globalisering, ökad konkurrens och hastigheten för teknisk förändring ställer allt större krav på verkställande ledaregenskaper. Följande reglerande teman är tydliga i hela programmet:

 • Marknadsförståelse
 • Ledarskap
 • Informationsteknologi
 • globalisering
 • Miljöfrågor
 • Strategisk planering

Undervisningen sker i toppmoderna lokaler i Danmark, Tyskland och Storbritannien.

Programöversikt

CBS Executive MBA i sjöfart och logistik (AKA: den blå MBA) ger dig oöverträffad inblick i sjöfartsekonomi samt moderna managementteorier och deras tillämpning inom den maritima sektorn.

Topp internationell nivå

Genom CBS Executive MBA i sjöfart och logistik kommer du att lära dig att anta en helhetssyn på sjöfart, integrera kommersiella, tekniska och finansiella aspekter samt sjöfartsrätt, supply chain management och ledarutmaningar. Du kommer att tas till den internationella högsta nivån inom företagsadministration, vilket återspeglar branschens behov i en värld, där globalisering, ökad konkurrens och hastigheten för teknisk förändring ställer allt större krav på verkställande ledaregenskaper.

Innehåll och struktur

Förstå branschen

Modul 1 ger dig en grundläggande förståelse för sjöfartsbranschen. Fokus kommer att ligga på sjöfartsrollens roll i den globala ekonomin och en introduktion till sjöfartsekonomi.

Förstå den globala miljön

Modulerna 2 och 3 ger dig en bakgrund för att förstå hur världsekonomin fungerar. Detta kommer att inkludera drivkrafterna för globalisering, handelsmönster, supply chain management och de logistiska konsekvenserna av denna utveckling.

Fokusera på maritima frågor

Modulerna 4 och 5 ägnas åt branschspecifika frågor, vilket återspeglar företagets helhetssyn; de täcker sjöfartsrätt, skeppsdesign och teknisk operativ ledning, inklusive den viktiga aspekten av informations- och kommunikationsteknikutveckling.

Kärnhanteringsfrågor

Modulerna 6, 7 och 8 kommer att fokusera på centrala ämnen inom företagsledning, hantering av investeringsanalys, finans- och riskhantering, organisationsteori och företagsstrategi.

Det integrerade strategiprojektet (ISP)

Den sista delen av programmet är skrivandet av avhandlingen, efter en trestegsprocess, där varje steg avslutas med en muntlig presentation, och den slutliga presentationen fungerar som det muntliga försvaret för ISP / avhandlingen. Syftet är att visa förmågan att analysera ett praktiskt problem i detalj, utifrån all kunskap från programmet. En introduktion till vart och ett av de tre stegen kommer att ges under den senaste modulen.

Formatera

CBS Executive MBA i frakt och logistik är ett modulprogram med åtta veckor långa moduler planerade under 22 månader. Lärande stöds av en virtuell plattform, där individuella / gruppuppdrag och gruppdiskussioner förbättrar inlärningsprocessen. Undervisningen sker i Danmark, Tyskland och Storbritannien. (Platser som kan komma att ändras.)

Var och när

Efterfrågan på avancerad utbildning inom yrkesområden har vuxit de senaste åren. Denna efterfrågan har uppmanat till en förskjutning mot industridrivna program där senior- och mellankarriärschefer söker högre kompetens.

Åtta moduler

Programmet består av åtta moduler, var och en följs av en individuell uppgift, plus ett slutligt integrerat strategiprojekt (ISP); vilket utgör den sista examensarbeten.

När du tar examen från programmet har du förvärvat följande:

Kunskap

Du kommer att vara konkurrenskraftig för den internationella arbetsmarknaden eftersom du har fått relevant och rigorös (= forskningsbaserad) insikt och kunskap från akademisk fakultet i samarbete med chefer på hög nivå. I programmet överförs tvärvetenskaplig kunskap genom workshops, seminarier och det tvärvetenskapliga projektet - som kombinerar sjöfart, lag, ekonomi, drift / supply chain management, marknadsföring, organisation och finans. Du kommer att förvärva innehållskunskap såväl som social kunskap genom mångfalden i fakulteten och klasskompositionen.

Kompetens

Du kommer att ha teorier, metoder, verktyg som behövs för att förstå branschens hela komplexitet. Du kommer också att förbättra dina sociala färdigheter genom coachningstekniker, förhandlingsfärdigheter, konfliktlösning och interpersonell kommunikationsträning.

Kompetens

Du kommer att kunna tillämpa uppsättningen teorier, metoder och verktyg och du kommer att kunna lösa strategiska, taktiska och operativa problem som täcker hela utbudet av fraktrelaterade problem. Du kommer också att kunna tillämpa sociala färdigheter för att visa ledarskap.

Credits

60 ECT-poäng

Tentamen och lärande

Executive MBA i sjöfarts- och logistikprogram består av åtta en veckors moduler plus ett slutligt integrerat strategiprojekt (avhandling). Alla moduler kommer att hantera ledarskapsproblem och personlig utveckling.

Om modulerna

Varje modul ger en grundlig introduktion till läsmaterial och motiverar dig för dina självständiga studier. Du studerar materialet mellan moduler och skriver en individuell grupp eller gruppuppgift för alla utom den slutliga modulen. Gruppuppdrag uppmuntras starkt för de två första modulerna. Dessa uppdrag kommer så långt som möjligt att fokusera på ett problem relaterat till ditt eget företag.

Om det integrerade strategiprojektet

För det slutliga integrerade strategiprojektet (ISP) bör ämnen väljas för deras strategiska syfte och integrera karaktär, vilket ger deltagande företag en värdefull och praktisk analys. I processen att arbeta med ISP kommer du att ge tre presentationer, den tredje och sista fungerar som det muntliga försvaret av ISP / avhandlingen.

Programöversikt

Fyra styrande teman är tydliga genom hela programmet:

 • Ledarutmaningar
 • Globalisering av världsekonomin
 • Konsekvenser av informations- och kommunikationsteknikutveckling
 • Förändringar i logistikkraven.

Det slutliga integrerade strategiprojektet har två syften:

 • För kandidaten är målet att integrera alla ämnen som omfattas av programmet genom att använda verkliga data om ett problem relaterat till kandidatens eget företag.
 • För kandidatens företag är målet att få en strategisk fråga noggrant analyserad med föreslagna lösningar och implementeringsplaner.

CBS Executive MBA i frakt och logistik är ett modulprogram med åtta veckor långa moduler under 22 månader, stödd av en virtuell plattform. Individuella / gruppuppgifter och gruppdiskussioner förbättrar inlärningsprocessen.

Världsberömd fakultet

Föreläsningar hålls av en grupp ledande världskända experter från olika områden inom den maritima industrin över hela världen.

Både CBS-bosatta fakulteten och den externa fakulteten hör till gruppen av experter som är mycket efterfrågade som rådgivare och konsulter till maritima institutioner, företag och regeringar. Förutom deras utmärkta undervisningsförmåga och metoder hjälper de våra elever att bygga upp ett internationellt kontaktnät.

Faciliteter

Exekutionsbyggnaden på CBS har designats av Henning Larsen Architects och kännetecknas av öppen yta, panoramautsikt över parken och mycket naturligt ljus. Att skapa en inspirerande inlärningsmiljö där våra elever kan trivas är högst upp på vår lista.

Enastående faciliteter i hjärtat av Köpenhamn

CBS är ett modernt universitet med sitt främsta campus beläget i moderna byggnader i Frederiksberg, nära hjärtat av Köpenhamn. Executive MBA-programmen finns i Råvarebygningen, tidigare råvaruhus i Porcelænshaven (ett porslinsträdgård), ett område som tidigare ockuperats av Royal Copenhagen Porcelain. Denna byggnad har nu fantasifullt omvandlats till en tävlingsvinnande design av Henning Larsen Architects.

CBS-biblioteket

CBS-biblioteket, som också är Danmarks Nationalbibliotek för företagsekonomi och innehåller den mest omfattande katalogen över böcker om alla aspekter av organisations- och affärslivet i Danmark. Med mer än 300 000 volymer och tillgång till mer än 5 000 elektroniska tidskrifter och publikationer är det den enda platsen i Danmark där Executive MBA-deltagare kan njuta av tillgången till aktuell kunskap och affärsforskning. CBS Online Library förbättras kontinuerligt för att integrera e-resurser i den traditionella bibliotekssamlingen, så att personal och studenter har enkel tillgång till alla e-resurser både på och utanför campus.

E-Campus

E-campusplattformen är CBS: s virtuella campus. Här hittar du information om evenemang, gästföreläsningar och allmän information om vad som händer på universitetet. Det ger dig också tillgång till alla onlinekurser som är tillgängliga från platser utanför campus.

CBSLearn

Detta är en säker webbaserad kunskapsdelningsplattform, vilket innebär att du kommer att kunna dela tankar och ge input till diskussioner med dina kolleger Executive MBA-deltagare, utan att det blir allmän kunskap. Professorer använder CBSlearn-plattformen för att ladda upp material som används i klassen och / eller dela några av de möjligheter som deras stora professionella nätverk ger.

Livet på CBS

CBS campus täcker en stor del av Frederiksberg med forsknings- och undervisningsanläggningar på Solbjerg Plads, Dalgas Have, Kilen (The Wedge), Howitzvej och Porcelænshaven. Varje anläggning har en unik arkitektonisk stil och atmosfär som bidrar till att göra CBS till en speciell plats. Som Executive MBA-deltagare baserad på Porcelænshaven kommer du att ha möjlighet att besöka de flesta platserna på campus. I var och en av byggnaderna hittar du datorfaciliteter, rum för grupparbete och kaféer. Campusfacilitetssidan ger mer information om tillgängliga faciliteter och bekvämligheter. Som Executive MBA-deltagare och alumnus får du tillgång till exklusiva MBA-evenemang, där du får möjlighet att höra några av de ledande föreläsarna i olika affärsämnen. Tema för händelserna varierar och vi försöker göra dem så diversifierade som möjligt för att tillgodose dina behov och få dig inspirerad.

CBS Maritime

CBS Maritime lanserades i början av 2013 och syftar till att samordna den maritima verksamheten och kompetensen på CBS och utveckla maritim forskning och undervisning i nära samarbete med näringslivet. Med CBS Maritime har Blue MBA och CBS maritim forskning blivit nära kopplade. Koncentrationen av maritim expertis inom CBS maritima studieprogram och kurser samt forskningsmiljön kommer att vara till nytta för alla parter.

vittnesmål

Ta reda på vad våra nuvarande studenter och studenter säger om programmet och läs hur CBS Executive MBA i sjöfart och logistik har förbättrat deras karriär.

Resan avslutas: Möt två CBA Blue MBA-examen precis innan examen

I den här videon, träffa Captain Prashant S. Widge och Peggy Hoeegh Grays, när de håller på att utexamineras från CBS Blue MBA. Gå med dem när de tittar tillbaka på de senaste två åren och delar deras takeaways från MBA.

Den blå MBA förklarade

I den här videon förklarar CBS Blue MBA-programdirektör Irene Rosberg och deltagarna Adam Kobren och Monika Lemajic varför Blue MBA passar utmärkt för ledande sjöfartsledare runt om i världen som vill komma framåt.

Skriftliga vittnesmål

"Deltagare i Blue MBA har en idealisk plattform för att ta till sig det bästa av internationell strategisk teori och praktiska tillvägagångssätt på de svåra marknaderna där vi alla verkar."

Anne H. Steffensen, generaldirektör för danska rederiföreningen

ackrediteringar

CBS Executive MBA i sjöfart och logistik tillhör den exklusiva gruppen av globala handelshögskolor som håller trippelakkreditering (AMBA, EQUIS, AACSB), sätter programmet ut från andra och säkerställer att en MBA-examen från CBS erkänns, respekteras och belönas globalt .

Kvalitetssäkring

För att säkerställa livslång kvalitet och globalt erkännande av din MBA är det viktigt att överväga ackrediteringar. CBS är en av de procent av affärsskolorna i världen som har den eftertraktade tredubbla ackrediteringen: AACSB, AMBA och EQUIS. Genom detta internationella och breda erkännande av kvaliteten på skolan och CBS Executive MBA i frakt- och logistikprogram kan du vara säker på att de får den bästa affärsutbildningen. Dessutom är programmet också ackrediterat av ACE och PIMS i Danmark.

Tillträde

Krav

 • En kandidatexamen från en erkänd akademisk institution eller motsvarande;
 • Graduate Management Admission Test (GMAT) eller liknande dokumenterad kvalifikation;
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom ett relevant område;
 • Två personliga rekommendationer.

Före antagningen intervjuas de sökande och en individuell bedömning av sökandens lämplighet görs på grundval av ovanstående krav och resultatet av intervjun. För långväga sökande kan intervjun genomföras per telefon.

Nästa intag och tidsfrist

Nästa intag för Executive MBA i sjöfarts- och logistikprogrammet är september 2021. Alla ansökningsblanketter tillsammans med relevanta dokument samt frågor för ytterligare information bör riktas till programdirektör Irene Rosberg på ir.mba@cbs.dk.

Blanketter behövs

 • Ansökningsblankett
 • Rekommendationsformulär
 • Sponsringsformulär
 • Kontakta programdirektör Irene Rosberg på ir.mba@cbs.dk för att få blanketten.

Antagningsnämnden sammanträder varje vecka, och ansökningar granskas kontinuerligt, så vi uppmuntrar dig att ansöka så snart du har fattat ditt beslut.

avgifter

Finansiera din MBA i frakt och logistik

Cirka 60% av alla deltagare i Executive MBA Shipping and Logistics Program sponsras av sina arbetsgivare.

Avgiftsinformation:

Studieavgiften för programmet är 320 000 DKK (danska kronor) - eller cirka 43 000 euro - som ska betalas i fyra lika stora utbetalningar på 80 000 DKK i början av varje termin.

 1. 80 000 DKK - september 2021 (25 000 DKK återbetalas registreringsavgift och 55 000 baserat på ett avtal efter mottagandet av godkännandebrevet)
 2. 80 000 DKK - mars 2022
 3. 80 000 DKK - september 2022
 4. 80 000 DKK - mars 2023

Deltagare utanför EU måste betala en extra entréavgift på cirka 15 000 DKK.

Denna avgift inkluderar inte kursmaterial, rese- och boendekostnader.

Den danska sjöfartsfonden

Den danska sjöfartsfonden stöder initiativ som tjänar till att utveckla den danska maritima industrin, och som en Executive MBA-deltagare som arbetar i branschen kan du vara berättigad till finansiering.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Copenhagen Business School (CBS) is a century-old institution and one of the largest business schools in Northern Europe with over 22,000 students in total. As one of just a handful of business school ... Läs mer

Copenhagen Business School (CBS) is a century-old institution and one of the largest business schools in Northern Europe with over 22,000 students in total. As one of just a handful of business schools to be accredited by AMBA, EQUIS and AACSB, an MBA from Copenhagen Business School is a globally-respected qualification. Designed to offer a challenging combination of theory and practice, you will benefit from an unrivaled business focus that draws heavily from real-life scenarios. You will also develop a strategic understanding of the theories, concepts, and methods that drive managerial decision making in the 21st Century. Läs mindre
Frederiksberg , london , Hamburg + 2 Mer Mindre