Executive MBA Healthcare

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Executive MBA Healthcare

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Översikt

EFMD Equis Accredited

Förbereda dig för utmaningarna att organisera och hantera komplexa hälsovårdstjänster har vår Executive MBA Healthcare utsetts av NHS Leadership Academy.

Utformad för dem som vill fortsätta sitt fokus på hälsovårdssektorn samtidigt som de får en bred MBA-utbildning, utvecklar den din kompetens för att generera värde, förbättra organisationseffektiviteten och öka din förmåga att arbeta med andra för att uppnå framgångsrik förändring.

Tillsammans med moduler från Executive MBA-programmet, kommer de som fokuserar på vården att genomföra två specialdesignade moduler. Moduler leds av akademiker vars forskning fokuserar specifikt på vårdhantering och inbjudna experter från vården.

Denna specialitet stöds av Business School Center for Health Innovation, Leadership and Learning , ett ledande center för forskning kring ledning och organisationer inom vården. Det ger dig ett generellt ledarperspektiv på verksamheten och hur de kan integreras med en snabbt föränderlig miljö tillsammans med en uppdaterad kunskap och förståelse för verksamheten i ett företag och de praktiska färdigheter som du behöver hantera dem. Kursdeltagare har vanligtvis minst fem års erfarenhet av ledarskap, medan genomsnittet är mer än 10 år.

Våra Executive MBA-studenter kommer från hela världen, inklusive Afrika, Australien, Europa och Fjärran Östern, och Storbritannien. Du kommer att studera tillsammans med deltagare från privata, offentliga och ideella organisationer med bred erfarenhet, fräscha perspektiv på affärsproblem och exceptionella nätverksmöjligheter.

Nottinghams idealiska läge och utmärkta transportlänkar gör det möjligt för chefer som befinner sig någonstans i Storbritannien eller utomlands att delta.

Eftersom vi uppskattar att du måste planera din Executive MBA noggrant för att passa in i ditt arbete och andra åtaganden, erbjuder vi maximal flexibilitet, så att du kan anpassa dina studier till din livsstil. Du kan välja mellan flera utgångspunkter under hela året, variera antalet moduler du tar varje år enligt dina åtaganden och kan sprida kostnaden genom att betala för varje modul när du går vidare.

"Flexibiliteten att välja de moduler jag ville göra, eller att skjuta upp dem ibland, tillät mig att passa mina studier i mitt personliga och arbetsliv. Som en med ett krävande jobb erbjuder flexibiliteten Nottingham och stöd från handledare och hela laget är oerhört viktigt.

Adam Brooks, Executive MBA
Hälsokirurg och klinisk direktör, East Midlands Major Trauma Center, Nottingham University Hospital NHS Trust

Nyckelfakta

Kursinnehåll

Du kommer att ta en rad kärnmoduler, utformade för att förbättra kunskapen och kunskaperna i ledningen samt två specialiserade hälsovårdsmoduler. Valfria moduler gör att du kan koncentrera sig på mer specifika ämnen i enlighet med dina intressen och karriärkrav.

Programmet innebär att man arbetar med kursdeltagare från en rad olika industriella och kommersiella bakgrunder. Det syftar till att förbättra dina beslutsförmågor och producera chefer av högsta kvalitet.

Moduler erbjuds vanligen under dagen och på kvällen varje år, med några intensiva alternativ tillgängliga över en vecka. Den sista etappen av Executive MBA Healthcare innebär en individ eller grupp sjukvårds projektledning med en individuell rapport.

bedömning

Du kommer att bedömas genom en kombination av kurs och / eller en två timmars tentamen i slutet av den relevanta terminen.

moduler

Steg ett: Fördjupad ledarupplevelse

 • Bokföring och finans
 • Företagsekonomi
 • Hantera folk
 • marknadsföring
 • Verksamhetsstyrning
 • Strategisk ledning

Steg två: Fördjupad ledarupplevelse

 • Entreprenörskap och kreativitet
 • Hållbara beslut och organisationer

Specialist

 • Idrifttagning och Service Redesign
 • Etik, styrning och risker

Två från:

 • Avancerad strategisk förvaltning: en mångsidig perspektiv
 • Affärsetik
 • Business Intelligence i den digitala ekonomin
 • Spel och strategier för företag
 • Innovationshantering
 • International Study Tour
 • Ledarskap och förändringsledning
 • Personlig utveckling
 • Projektledning
 • Strategiska marknadsförhållanden: Byggande, hantering och utnyttjande av marknadsförhållanden
 • Venture Capital och Private Equity

Steg tre: Förberedelser för din framtida karriär

 • Healthcare Management Project

Modulerna vi erbjuder är inspirerade av våra anställdas forskningsintressen och kan följaktligen förändras på grund av exempelvis forskningens utveckling eller lagstiftningsändringar. Denna lista är ett exempel på typiska moduler vi erbjuder, inte en definitiv lista.

Karriärer

Professionell ackreditering

NHS Leadership Academy

Denna kurs har utsetts av alt = "NHS Leadership Academy som en del av NHS MBA-programmet.

Karriärdestinationer

Vår MBA ger en utmärkt plattform för karriärförbättring, karriärbyte eller entreprenörsaktiviteter.

Graduate destinationer inkluderar:

 • ledningsrådgivare
 • finans och redovisning
 • personalavdelning
 • marknadsföring / försäljning
 • informationsteknologi
 • verksamhet och logistik

Företag och organisationer våra akademiker har gått på jobbet för inkluderar Accenture, Apple, Bosch, Credit Suisse, Deloitte, EY, Fidelity Bank, HSBC, Röda Korset och Santander Group.

Postgraduate karriär team

MBA-studenter drar nytta av stödet från vår karriär för forskarutbildning som hjälper dig att utforska dina karriärmöjligheter och utveckla dina framtida karriärplaner. MBA: s personliga och professionella utvecklingsprogram kombinerar karriärutveckling och kompetensutvecklingsverksamhet, kompletterat med individuella karriärkonsultationer och nätverkshändelser.

Genom en kombination av dina akademiska studier och den karriärsupport som erbjuds erbjuder MBA en utmärkt plattform för karriärförbättring, karriärbyte eller entreprenörsverksamhet.

Anställningsförmåga och genomsnittlig grundlön

91,1% av doktorander från Nottingham University Business School som var tillgängliga för anställningsskyddat arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. £ 25.000 var den genomsnittliga grundlönen, med högst 57,200 £. Detta speglar de högre lönerna som uppnås av våra MBAs som har flera års yrkeserfarenhet innan de genomför sina studier. *

* Kända destinationer för heltidshem postgraduates 2016/17. Lönerna beräknas utifrån medianen av de som är anställda i heltid i Storbritannien.

Ingångskrav

2: 1 (eller internationell ekvivalent) i någon disciplin med relevanta yrkeskvalifikationer som också beaktas; plus fem års heltidsarbete arbetslivserfarenhet

Engelska språkkrav

IELTS: 6,5 (inte mindre än 6,0 i något element)

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad October 3, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Öppen antagning
Duration
Varaktighet
2 - 4 år
Deltid
Price
Pris
24,975
£ 24.975
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Nottingham, England
Startdatum : Öppen antagning
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Öppen antagning
Storbritannien - Nottingham, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan