Översikt

Förbereda dig för utmaningarna att organisera och hantera komplexa hälsovårdstjänster har vår Executive MBA Healthcare utsetts av NHS Leadership Academy.

Utformad för dem som vill fortsätta sitt fokus på hälsovårdssektorn samtidigt som de får en bred MBA-utbildning, utvecklar den din kompetens för att generera värde, förbättra organisationseffektiviteten och öka din förmåga att arbeta med andra för att uppnå framgångsrik förändring.

Tillsammans med moduler från Executive MBA-programmet, kommer de som fokuserar på vården att genomföra två specialdesignade moduler. Moduler leds av akademiker vars forskning fokuserar specifikt på vårdhantering och inbjudna experter från vården.

Denna specialitet stöds av Business School Center for Health Innovation, Leadership and Learning , ett ledande center för forskning kring ledning och organisationer inom vården. Det ger dig ett generellt ledarperspektiv på verksamheten och hur de kan integreras med en snabbt föränderlig miljö tillsammans med en uppdaterad kunskap och förståelse för verksamheten i ett företag och de praktiska färdigheter som du behöver hantera dem. Kursdeltagare har vanligtvis minst fem års erfarenhet av ledarskap, medan genomsnittet är mer än 10 år.

Våra Executive MBA-studenter kommer från hela världen, inklusive Afrika, Australien, Europa och Fjärran Östern, och Storbritannien. Du kommer att studera tillsammans med deltagare från privata, offentliga och ideella organisationer med bred erfarenhet, fräscha perspektiv på affärsproblem och exceptionella nätverksmöjligheter.

Nottinghams idealiska läge och utmärkta transportlänkar gör det möjligt för chefer som befinner sig någonstans i Storbritannien eller utomlands att delta.

Eftersom vi uppskattar att du måste planera din Executive MBA noggrant för att passa in i ditt arbete och andra åtaganden, erbjuder vi maximal flexibilitet, så att du kan anpassa dina studier till din livsstil. Du kan välja mellan flera utgångspunkter under hela året, variera antalet moduler du tar varje år enligt dina åtaganden och kan sprida kostnaden genom att betala för varje modul när du går vidare.

Få reda på mer.

Kursinnehåll

Du kommer att ta en rad kärnmoduler, utformade för att förbättra kunskapen och kunskaperna i ledningen samt två specialiserade hälsovårdsmoduler. Valfria moduler gör att du kan koncentrera sig på mer specifika ämnen i enlighet med dina intressen och karriärkrav.

Programmet innebär att man arbetar med kursdeltagare från en rad olika industriella och kommersiella bakgrunder. Det syftar till att förbättra dina beslutsförmågor och producera chefer av högsta kvalitet.

Moduler erbjuds vanligen under dagen och på kvällen varje år, med några intensiva alternativ tillgängliga över en vecka. Den sista etappen av Executive MBA Healthcare innebär en individ eller grupp sjukvårds projektledning med en individuell rapport.

bedömning

Du kommer att bedömas genom en kombination av kurs och / eller en två timmars tentamen i slutet av den relevanta terminen.

Ingångskrav

2: 1 (eller internationell ekvivalent) i någon disciplin med relevanta yrkeskvalifikationer som också beaktas; plus fem års heltidsarbete arbetslivserfarenhet

Engelska språkkrav

IELTS: 6,5 (inte mindre än 6,0 i något element)

Karriärer

Professionell ackreditering

Denna kurs har utsetts av NHS Leadership Academy som en del av NHS MBA-programmet.

Karriärdestinationer

Vår MBA ger en utmärkt plattform för karriärförbättring, karriärbyte eller entreprenörsaktiviteter.

Graduate destinationer inkluderar:

  • ledningsrådgivare
  • finans och redovisning
  • personalavdelning
  • marknadsföring / försäljning
  • informationsteknologi
  • verksamhet och logistik

Företag och organisationer våra akademiker har gått på jobbet för inkluderar Accenture, Apple, Bosch, Credit Suisse, Deloitte, EY, Fidelity Bank, HSBC, Röda Korset och Santander Group.

Postgraduate karriär team

MBA-studenter drar nytta av stödet från vår karriär för forskarutbildning som hjälper dig att utforska dina karriärmöjligheter och utveckla dina framtida karriärplaner. MBA: s personliga och professionella utvecklingsprogram kombinerar karriärutveckling och kompetensutvecklingsverksamhet, kompletterat med individuella karriärkonsultationer och nätverkshändelser.

Genom en kombination av dina akademiska studier och den karriärsupport som erbjuds erbjuder MBA en utmärkt plattform för karriärförbättring, karriärbyte eller entreprenörsverksamhet.

Program undervisas på:
Engelska

Se 2 fler kurser från University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Senast uppdaterad February 18, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Öppen registrering
Duration
2 - 4 år
Deltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum