Executive MBA - Global

Allmänt

Programbeskrivning

Henley Executive MBA - Global In A Nutshell

 • Start: oktober och mars
 • Varaktighet: 21 månader (med 9 månaders förlängningsalternativ)
 • Workshops: 61 dagar, mestadels torsdag till söndag
 • Verkstadsplatser:
  • 32 verkstadsdagar i München med din regionala grupp med 15 erfarna chefer
  • 29 verkstadsdagar i Storbritannien, Danmark, Sydafrika och Kina / USA med din europeiska grupp med 60 erfarna chefer
 • e-resurser: e-lärande onlinedatabaser
 • ECTS: 90
 • Språket engelska
 • Fakultet: UK International
 • Handledare: Ytare som professorer Personligt handledarstöd
 • Avgift: 46.500 €, Early Bird för erbjudanden accepterade två månader innan programstart: 39.000 € - alltid exklusive resekostnader.

Var den ledare du vill vara

Henley Executive MBA - Global är en intensiv och givande upplevelse. Det är utmanande, stimulerande och relevant. I många fall är det livsförändrande.

Triple-ackrediterad av AMBA, EQUIS och AACSB, och bland de mest kända MBA: er i världen, är Henley Executive MBA - Global utformad för att hjälpa dig att uppnå bästa möjliga resultat i affärer och i livet. Fördelarna kan tydligt mätas, vilket erbjuder en betydande avkastning på dig personligen och, bredare, till ditt företag.

Henley Executive MBA - Global är för erfarna och ambitiösa chefer som vill utveckla sina ledarskap och ledningskompetenser. Programmet är strukturerat så att du kan fortsätta arbeta heltid och studera din MBA på deltid, koppla ditt lärande till aktuella globala och relevanta organisatoriska frågor. Det är idealiskt om du inte kan ta betydande tid ut ur arbetsplatsen för att studera och vill ha större flexibilitet över hur, när och var du uppnår din MBA-examen. Under programmets 21 månader kommer du att studera och dela erfarenheter med likasinnade yrkesverksamma från en mängd olika ledningsbakgrunder, näringsliv och internationella platser.

Gå in på Henley Executive MBA - Global för en berikande upplevelse som kommer att ansluta dig till globala företag och ett världsomspännande nätverk. Du hittar det som en av de mest värdefulla investeringarna i dig själv som du kan göra.

Programöversikt - Modular, International

Henley Executive MBA - Global är ett magisterexamen på deltid som levereras genom individuell och gruppstudie, ansikte-till-ansikte workshops och 24/7 e-learning resurser.

Programmet består av tre viktiga etapper (90 hp) med en valfri tilldelningsstruktur för framgångsrik avslutning av varje etapp:

Steg 1: Grundläggande affärsstiftelser (certifikat)

Du kommer att lära dig om de grundläggande affärsaspekterna i att hantera en organisation, till exempel att hantera människor, verksamhet och finans. Det här steget handlar om att utveckla en stark bas i olika affärsfunktioner.

Steg 2: Strategi

I detta skede får du en större kunskap om förvaltningen av intressenter och kontexten kring affärsval som behövs för att bilda en robust strategi.

Steg 3: Att ta ledarskap till en högre nivå (magisterexamen)

Du kommer att undersöka komplexiteten i förändringar i organisationer och hur man påverkar och leder ett företag genom dem.

Programmet lägger tonvikt på allmänna ledarskapskoncept, varför modulen Personal Development flyter genom alla stadier i Henley Executive MBA - Global, vilket möjliggör en integrerad process mot personlig tillväxt.

Seminarierna hålls av våra fakultetsmedlemmar i världsklass från Storbritannien och International Fellow Network. Under dina studier kommer du att skriva nio individuella uppgifter, utformade för att förbättra din långsiktiga effektivitet. Uppdragen ger möjligheter att öppna ögonen för att integrera teori med praktiken och kan tillämpas omedelbart med maximal effekt på arbetsplatsen.

Henley Executive MBA - Global är arrangerad kring studiemoduler som levererar ett omfattande och omfattande ramverk för dina studier:

Steg ett
 • Grundläggande affärsstiftelser
 • Ledarskap
 • Hantera processer
 • Hantera finansiella resurser - stanna
 • i affärer Hantera människor - Främja kreativitet
Steg två
 • Strategi
 • Strategi - Utforska spakar
 • Internationellt företag - Flytta ut studieresa Kina eller USA
 • Strategisk marknadsföring - åtkomst till marknader
 • Företagsreputation
 • Study Trip South Africa - Leading with Humanity
Steg tre
 • Att ta ledarskap till en högre nivå
 • Ledarskap
 • Management Research Challenge - Integrering med fokus
 • Valfri modul

Dessutom finns det en rad valbara moduler som låter dig specialisera, ett tillämpat företag eller företagsprojekt och två internationella studiebesök

Henley Executive MBA - Global startar två gånger per år, i mars och oktober, och är inriktad på att pågå i 21 månader med möjlighet till en 9-månaders förlängning.

Lärande erfarenhet - Testa teori i praktiken

Programmet kombinerar teoretiska och verkliga kunskaper från våra akademiker. Det tillhandahåller praktisk tillämpad inlärning i syfte att väcka affärer och säkerställa en rigorös och rundad inlärning.

Vi förstår i din karriär, du kanske redan "varit där, gjort det." Detta stöder vår tro på att de mest meningsfulla insikterna kommer från att lära genom att göra. Vi organiserar vår undervisning kring verkliga dilemmaer och affärsval.

De som arbetar medan de studerar för sin Henley Executive MBA - Global kan ge ett betydande värde tillbaka till sina arbetsgivare. Den kunskap och färdigheter du utvecklar från vårt mycket praktiska program kan tillämpas omedelbart på arbetsplatsen. Bedömda uppdrag kan baseras på aktuella frågor och skapa ett värdefullt bidrag till din organisation.

Henley Executive MBA - Global ger konkreta, betydande och varaktiga färdigheter, kunskap och anslutningar.

Samarbete

Henley är stolt över sitt rykte för att vara inkluderande, vänlig och stödjande. Henley lägger tonvikten på samarbete snarare än konkurrens. Henley Executive MBA - Global är mycket deltagande och interaktiv - vi värdesätter både individuella bidrag och teambaserat lärande. Programmedlemmarna kommer från en rad olika sektorer, med olika färdigheter och kulturella inriktningar, vilket oundvikligen skapar utmaningar för team på vägen.

coaching

Vi coachar dig i teamarbete, hanteringsprocesser, påverkande färdigheter, projektledning, underlättande och konfliktlösning - alla viktiga färdigheter för dig att ta tillbaka till din egen arbetsplats.

Personlig utveckling

Hos Henley inser vi att ett av dina viktigaste mål är att utveckla dig själv som individ. Vi arbetar med dina styrkor för att utveckla och finslipa ledningsförmågor och förbereda oss för utmaningarna i ledande ledning. Vi ser personlig utveckling som ryggraden i vårt program, inte som en modul som ska studeras separat.

Personliga handledare

Under dina studier kommer du att bli coachad och stödd av våra personliga handledare. De arbetar nära med dig för att stödja dig i alla aspekter av dina inlärnings- och personliga utvecklingsinsatser och hjälper dig att gå igenom programmet.

Ditt globala supportnätverk - i och utanför programmet

I Henley Executive MBA - Global är du en del av tre nätverk att dela, lära och utveckla i programmet: ett regionalt "hemnätverk", ett "europeiskt nätverk" och Henleys unika globala alumninätverk.

Samarbete över branscher, funktionell bakgrund och specialiseringar är en viktig aspekt av lärandet i Henley Executive MBA - Global. För att främja detta utbyte samarbetar du på tre nivåer:

Ditt "regionala hemnätverk"

Varje student väljer ett hemcampus från Henley-campus i München, Köpenhamn, Helsingfors och Henley i Storbritannien. På detta hemcampus studerar de ungefär det programmet (32 dagar). I München levereras vanligtvis workshops torsdag till söndag på Henley Germany Campus på Maximilianstraße 40 i centrala München. I dessa workshops samlas cirka 15 studenter för intensiva workshops. Dessa medvetet små klassstorlekar säkerställer individuell uppmärksamhet och mycket interaktiva sessioner. För närvarande samlar de München-baserade programmen professionella från 15 länder.

Ditt "europeiska nätverk"

De regionala workshoparna kompletteras med workshops där eleverna från München möter sina kamrater från Köpenhamn, Finland och Storbritannien i gemensamma workshops med 60 studenter. Dessa sker i Storbritannien (4 7 dagar), Köpenhamn (4 dagar), Sydafrika (7 dagar) och Kina / USA (7 dagar) och möjliggör rika och intensiva internationella och interkulturella upplevelser.

Ditt alumnätverk

Från dag ett av programmet går våra studenter i Henleys alumni-nätverk med mer än 76 000 alumner världen över. De har tillgång till kompetens, erfarenhet och roliga människor för både arbete och fritid. Anslutningen mellan alums säkerställs genom Henleys onlinemiljö Henley Live.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Henley Business School Germany supports people in shaping the 21st century with others. The 21st century offers a wide array of opportunities and many people observe them with a mixture of enthusiasm ... Läs mer

Henley Business School Germany supports people in shaping the 21st century with others. The 21st century offers a wide array of opportunities and many people observe them with a mixture of enthusiasm and scepticism. Do they ask themselves? What shall I do? Which opportunities do I seize? Which not? And what’s the basis for my decision? Many people can’t answer these questions. They did not learn this at school or university. We at Henley support these people in answering these questions in several ways. Läs mindre