Executive MBA - Durham-ebs (dubbel utmärkelse)

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Executive MBA - Durham-EBS (dubbel pris)

Du kommer att studera på två UNESCO-världsarvsliv - Durham i Storbritannien och Upper Middle Rhine-regionen i Tyskland. Eftersom Durham-EBS Executive EMBA levereras helt på engelska i en klassrumsinställning, kan du fortsätta att arbeta heltid medan du studerar eftersom de flesta undervisning levereras en gång varje månad i tre dagar block (torsdag till lördag).

Programmets starka internationella fokus återspeglas även i kärn- och elektive moduler, med den internationella affärs-kontexten valfria modulen levererad på en topp affärsdestination. De affärer och alumnianslutningar du får kommer också att stödja dig för att främja din karriär.

Denna dubbla utmärkelse bygger på både brittisk specifik och europeisk erfarenhet som ger dig insikt om ledarskap i dagens internationella näringsliv.

Under hela programmet kommer du att undersöka verksamheten på de globala marknaderna, förstå hur man leder transnationella affärsrelationer och vidareutveckla ditt internationella kontaktnät. Du kommer också att arbeta tillsammans med en mångsidig grupp erfarna affärsfolk och akademiker från Storbritannien, Tyskland och hela världen.

Durham-EBS Executive MBA-programmet börjar varje september med en sju dagars vistelse i Durham, England. Under 18 månaders program kommer du att slutföra:

 • Nio kärnmoduler; sju moduler levereras i Tyskland och två moduler levereras i Durham
 • Tre valfria moduler levereras i Tyskland, Durham eller annan internationell plats
 • Ett strategiskt affärsprojekt

Obs! Modulundervisning i Tyskland hålls en gång i månaden från torsdag till lördag. Kostnaden för boende och vissa måltider för varje veckos vistelse i Durham ingår i programavgiften.

 • Nio kärnmoduler
 • Tre valfria ämnen
 • Företagsprojekt (avhandling)
 • Bostadsinduktionsvecka

Nio kärnmoduler

De nio grundläggande modulerna i programmet kommer att skapa din grundläggande kunskap, förståelse och forskning färdigheter:

 • redovisning
 • Ekonomi för Global Business
 • finans
 • Managing People
 • Marknadsföring
 • Verksamhet och teknik
 • Strategic Management
 • Hållbarhet och etik
 • Styrelsens övning

Tre valfria moduler

Du väljer också fem valbara moduler. Val förändras från år till år, beroende på aktuell fakultet och relevans för näringslivet.

Strategiskt affärsprojekt (avhandling)

Efter genomförandet av dina valfria moduler ska du genomföra ett forskningsbaserat strategiskt affärsprojekt. Du kan välja att driva projektet på två sätt, antingen genom att arbeta med ditt eget företag eller en värdorganisation eller genom en problemadministrerad utredning som inte är inriktad på en viss organisation utan i stället undersöker en specifik hanteringsfråga.

Du kommer att få utbildning i akademiskt skrivande samt kvalitativa och kvantitativa företagsforskningsmetoder under hela programmet som en del av denna modul.

International Business in Context

Durham-EBS Executive MBA är formad av dagens affärsverksamhet. Denna valmodul tar vidare denna unika globala dimension, vilket ger dig möjlighet att fördjupa dig i ett annat lands företag och kultur samtidigt som du studerar ett visst affärsområde. Du kommer att anslutas av Durhams Online MBA-studenter, så att du kan skapa nya kontakter och bredda ditt nätverk.

År 2017 reste studenter med Durhams Online MBA-studenter till San Francisco för studier med inriktning på entreprenörskap och innovation i mitten av amerikansk startkultur i Silicon Valley. Under den här veckan deltog de i föreläsningar, workshops, coaching sessioner, företagsbesök, handledningssessioner, interaktivt grupparbete och ett certifikatutmärkelsearemoni.

Observera: Internationella platser och ämnen för denna modul kan variera från år till år. Om du väljer att delta, förväntas du täcka kostnaden för din resa till och från destination, boende, vissa måltider och tillfälliga utgifter. Det kan också finnas en extra modulavgift.

Två bostadsveckor

Ditt första bostadsområde är en sju dagars induktion i Storbritannien i början av din Durham-EBS Executive MBA-resa, som kommer att starta dig in i programmet. Det är ett bra sätt att introducera dig till EMBA och förbättra dina nyckelfunktioner, inklusive teambyggnad, grupparbete, läsning och akademisk skrivförmåga (stödja dem som kanske har varit borta från akademisk utbildning för en tid).

Inte bara kommer du att spendera tid på Durham University Business School och har chansen att utforska staden Durham, du kommer fortsätta att upptäcka ett annat område i Storbritannien. Under tidigare år har detta varit Lake District, en charmig region i nordvästra England.

Ämne krav, nivå och kvalitet

 • Minst tre (företrädesvis fem) års relevant arbetslivserfarenhet av en ledande karaktär.
 • En bra examen eller motsvarande yrkeskvalifikationer.
 • Två nya professionella referenser.

Om du inte har dessa formella kvalifikationer, kommer vi också att överväga erfarenhet. Om detta passar in på dig, kommer vi att be dig att skicka en portfölj av bevis, visa upp dina möjligheter inklusive kritiska tänkande och kommunikationsförmåga.

Senast uppdaterad December 2017

Om skolan

Prepare yourself to compete in an increasingly international job market. Study a globally-recognised postgraduate programme at Durham University Business School

Prepare yourself to compete in an increasingly international job market. Study a globally-recognised postgraduate programme at Durham University Business School Läs mindre
Durham , Oestrich-Winkel , UK Online + 2 Mer Mindre

Ackrediteringar