Läs den officiella beskrivningen

Kellogg-skolans ettåriga MBA-program , som inrättades i slutet av 1960-talet, är ett accelererat program som gör det möjligt för sökande att få tydliga och konsekventa karriärmål att snabbt återvända till arbetskraften. Sökande är skyldiga att ha fullgjort grundutbildning eller examen i företag för att vara berättigad.

Varje år går ungefär 70 till 80 1Y studenter in i programmet i juni och slutför de 15,5 kurser som krävs för att få sina examina. De kan vara stora inom något av de områden som beskrivs i tvååriga MBA-programmet. Under sommarkvartan tar 1Y-studenter kurser som är utformade för att komplettera sina studier på grundutbildningen. I september ingår de i andraårsklassen och kompletterar minst 11 ytterligare kurser som valts för att möta deras behov och intressen. På grund av sin tidigare företagsutbildning kan 1U-studenter i allmänhet inte ta 2Y-kärnkurser.

1Y-programmet är flexibelt, eftersom det gör det möjligt för en student att utforma mycket individualiserade kurser medan han / hon uppfyller kraven för hans eller hennes huvudpersoner. Studerande i 1Y-programmet måste slutföra företagsledning och halvpremieutbildningskursen, värderingar och krisbeslutsfattande under första kvartalet på Kellogg. Under sommartalet väljer studenterna från kurser inom ekonomi, statistisk beslutsanalys, ekonomisk analys, operationshantering och ledningsbeslutsanalys.


Ett års program Obligatoriska kurser

Medan de flesta 1Y-studenter har grundutbildningsekonomi, är programmet öppet för både högskolans högskolor och icke-företagsledare. Alla kandidater måste ha examen inom de senaste sju åren och måste ha slutfört redovisningen och minst fem av de andra kurser som anges nedan. Sjunde kursen kan slutföras vid anmälan som en icke-kreditklass, antingen under sommarkvart eller som en extra klass under hösten kvartalet. Vänligen se Kellogg School-ansökan för mer information.

  • redovisning
  • Inledande ekonomi eller mikroekonomi
  • finans
  • marknadsföring
  • Operationer eller tillverkningsteknik eller industriell teknik
  • Organisationsbeteende eller förvaltning av organisationer
  • Statistik

Stödberättigande för ettårsprogrammet

Admissionskontoret bestämmer behörighet från fall till fall genom att granska utskrifter och arbetslivserfarenhet för kandidater som inte har de nödvändiga kurserna. dock föredras de som uppfyller de akademiska behörighetskraven. Kandidaterna ska lämna in stödjande information till Admissionskontoret för att fastställa behörighet innan ansökan gäller och inkludera ämnet eller titeln "1Y Stödberättigande" i korrespondens.

Program undervisas på:
Engelska

Se 6 fler kurser från Kellogg School of Management at Northwestern University »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
1 år
Heltid
Pris
64,000 USD
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum