Energihushållning (MBA)

TU-Campus EUREF

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Energihushållning (MBA)

TU-Campus EUREF

Energy Management (MBA)

Programbeskrivning

Masterprogrammet "Energy Management" på TU-Campus EUREF i Berlin inte bara förmedlar de senaste insikter i frågor energihantering, men diskuterar dagens utmaningar och förbereder eleverna för ledande roller i att forma industrin och samhället för framtid. Detta program är en heltid befälhavare Technische Universitet Berlin, en av de största tekniska universitet i Tyskland. En av de viktigaste uppgifterna är att utbilda studenter för att möta de utmaningar som en värld som alltmer kännetecknas av teknik och framsteg. University ranking betala vittnar om framgångarna genom att kontinuerligt rankning TU Berlin bland de akademiska institutioner runt om i världen.

Innehåll Programme

ledningsbeslut inom energisektorn kräver djup förståelse för branschens tekniska, ekonomiska, juridiska och företagande egenheter. Klimat- och ekonomiska förändringar, kontroversiella åsikter, tekniska framsteg samt reglering form och begränsar den entreprenöriella rum, men erbjuder också möjligheter och möjligheter. Industrin kräver därför i stort sett kunniga personer som är experter på området.

Masterprogrammet lärs ut under en period av tre terminer. Den första terminen omfattar de tekniska, ekonomiska, företagande och rättsliga grunder för förvaltningsbeslut inom energisektorn; den andra terminen fördjupar denna uppfattning och tittar på affärsmetoder, främst av rutnätsbaserade verktyg och investeringar; den tredje terminen breddar vyn samtidigt fokusera på praxis enligt studentens individuella intressen. Alla terminer omfattar föreläsningar, handledning, seminarier samt utflykter, online material med anknytning till praktik och fritidsaktiviteter. Master Thesis är skriven i slutet av den tredje terminen och avslutar programmet.

Moduler

 • tekniska grunder
 • ekonomiska fundamenta
 • Strategiskt ledarskap och Global Management
 • Energilagstiftning
 • kraftnät
 • Energihushållning och energibranschen
 • Investeringarna i Galler, lagring och Power Plants
 • (Byggnad) energieffektivitet / Teknik och Innovation Management (obligatorisk valbar)

Fördelar och möjligheter

Programmet har utvecklats i nära samarbete med ledande företag, konsulter och tillsynsmyndigheter inom energisektorn. TU Campus EUREF har etablerats med 5,5 hektar urbana kvartalet som en symbol för den energirevolution i Tyskland och tjänar som en bas för företag som arbetar inom områdena energi, hållbarhet och rörlighet. Att vara en unik testa plattform för utveckling av energieffektiva modellstaden morgon, magisterstuderande är direkt involverade i utveckling, testning och genomförande av innovativa koncept inom detta laboratorium.

Programmets tvärvetenskapliga innehåll, som omfattar de politiska, ekonomiska, tekniska och juridiska aspekter av energimarknaderna, ger studenter och framtida medarbetare en tydlig profil och kvalificerar dem för ledande positioner inom energisektorn. Att lära och studera i små grupper på upp till 30 elever möjliggör individuella och utmärkta förutsättningar för lärande.

ANSÖKNINGSFÖRFARANDE

Sista ansökningsdag är 31 maj varje år för en start i oktober samma år. Vänligen skicka endast PDF-filer.

Nödvändiga ansökningshandlingar

 • Personligt brev på engelska (max. 1 A4-sida, ca 400 ord)
 • Tabell CV med information om utbildnings- och yrkesbakgrund
 • Universitetsexamen (s) erkänts av tyska universitet (minst 210 hp)
 • Bevis på arbetserfarenhet på minst ett år (företrädesvis de relevanta arbetsområdena energi) efter avslutade studier
 • Bevis på kunskaper i det engelska språket på nivå B2 (eller högre) av den gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR) - inte för gymnasiet examen med engelska språket

Den införsel är föremål för den detaljerade TU förordningen.

Antalet elever är begränsat till 30 per år. En entré kommitté kommer att avgöra om urval baserat på resultat från tidigare studier, studie profil, och ytterligare relevanta kvalifikationer som uppnås utanför universitetet.

Denna skola erbjuder program i: Engelska

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2019
Duration
Varaktighet
3 terminer
Heltid
Price
Pris
6,000 EUR
- Pris per termin
Information
Deadline
Locations
Tyskland - Berlin, Berlin
Startdatum : Okt. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2019
Tyskland - Berlin, Berlin
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Videoklipp

EUREF Campus - A strong community

TU Berlin School of Economics and Management