Executive MBA-program i Riskhantering

Jämför EMBA-program i Riskhantering

Riskhantering

En Executive Master of Business Administration programmet, även kallat EMBA, är vanligtvis utformad för yrkesverksamma. Denna magisterexamen kan ge ett mer flexibelt schema än en vanlig MBA. De flesta program kan slutföras om två år eller mindre.

Vad är en EMBA i Risk Management? Denna doktorsexamen fokuserar på affärsgrunder och hanterar risker. Som student kan du bli presenterad med en ram för att förstå risker i företag och hur man tillämpar den kunskapen i affärssituationer. Du bör lära dig att identifiera och mildra risker - typiskt operativa och finansiella risker - som kan påverka ett företag. Din läroplan kan innehålla kurser i finansieringsanalys, grunderna för riskhantering, värdering, lektioner i ledarskap, företagsriskhantering och avledda säkerhetsmarknader.

Riskhanteringsstuderande kommer sannolikt att utveckla starka ledarskapsförmåga. Detta gör det möjligt för dem att ta ansvaret i olika situationer, vilket gör dem till ett värdefullt tillägg till alla lag. Studenter kan också utveckla en unik förmåga att fatta kompetenta beslut som tar hänsyn till olika risker som kan vara inblandade. Kommunikation, som är en annan färdighet som ofta är associerad med denna grad, är ovärderlig för arbetsgivare och kan hjälpa till i det dagliga livet.

Eftersom EMBA i Risk Management-program erbjuds hos en mängd olika institutioner över hela världen kan undervisning och avgifter variera avsevärt. Ibland har EMBA-program högre utbildning än traditionella MBA-program, så kontakta kontoret för antagning av din skola och välj om särskilda anmälningsavgifter. Stipendier kan vara tillgängliga för att underlätta den ekonomiska bördan.

En Executive Master of Business Administration i Risk Management kan förbereda studenter för karriärer som försäkringsmäklare, riskhanteringskonsulter, företagsriskhanterare eller personalförmåner. Studenterna är också ofta kompetenta att arbeta som aktuar, förlustkontrollanter och övervakningsövervakare. Kandidater kan vara kvalificerade för positioner i högnivåhantering. Många elever känner sig bemyndigade att öppna egna företag eller tillhandahålla konsulttjänster.

Många program erbjuder EMBA i Risk Management grader online. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs Mer

Verkställande mba risk, globalisering och mångfald

MINES ParisTech
Campusstudier Heltid 2 år September 2019 Frankrike Sophia Antipolis Paris Kina Beijing Fontainebleau Évry Lille + 6 fler

Att fatta beslut i en globaliserad värld innebär att man kan hitta sin väg i en komplex miljö som präglas av mångfalden av kulturer och rationaliteter. Det innebär att göra val på kort tid och samtidigt ta en bredare och mer heterogen uppsättning av [+]

Executive MBA risk, globalisering och mångfald

med Skema Business School

Att fatta beslut i en globaliserad värld innebär att man kan hitta sin väg i en komplex miljö som präglas av mångfalden av kulturer och rationaliteter. Det innebär att göra val på kort tid, samtidigt som man tar hänsyn till en bredare och mer heterogen uppsättning information. Det innebär att fatta beslut i en osäker miljö där möjligheter ofta går hand i hand med risker.

Oavsett om man arbetar i ett små och medelstora företag, ett multinationellt företag, en förvaltningsorganisation eller en internationell organisation, måste cheferna kunna orientera sitt beslutsfattande så att det omfattar denna typ av komplexitet. För att göra det tror vi att de måste se över hur de ser världen för att förstå hur det interagerar med andra symboliska system, andra rationaliteter, andra sociala, ekonomiska och geopolitiska sammanhang.... [-]