Hitotsubashi ICS erbjuder deltagarna möjlighet att tjäna en Executive MBA ( "EMBA") Kvalificering genom ett ettårigt program. I överensstämmelse med sin mångåriga MBA-program, kommer EMBA att undervisas helt på engelska med uppdraget att integrera "bästa av två världar". Unikt kommer ICS EMBA programmet utforska styrkan i både japanska och västerländska förvaltningsmetoder och sträva efter att integrera dessa styrkor för att utnyttja dem för att möta utmaningarna i en föränderlig omvärld. Programmet fokuserar på den verkliga världen tillämpningen av teorier, och som sådan kommer att innebära deltagarna reser till tre platser utanför Japan för att lära sig första hand om aktuella frågor som att göra affärer i tillväxtekonomierna, teknisk störning och innovation.

Programmet är utformat för elit deltagare i deras 30's-40-talet som letar efter en deltid program, som kommer att utveckla sin ledarförmåga med minimal tid borta från sina organisationer. Kursen kommer att levereras via en kombination av bostäder och virtuella klasser. På grund av det faktum att deltagarna kommer att krävas för att delta i bostadsområden klasser för minst sex veckor under den ettåriga program (exklusive helger) och att resa utomlands, stöd från en sponsrande organisationen är avgörande för framgång för varje deltagare. I sin tur, sponsrande organisationer gynnas genom att ge sin talang med kritisk utbildning för att underlätta deras utveckling som väl avrundad framtida chefer, samtidigt som man minimerar störningar i sin verksamhet.

Grundläggande kurser

Programmets obligatoriska kurser har utformats för att befästa deltagarnas förståelse för grundläggande teorier, med syfte att bygga upp en väl avrundad uppsättning grundläggande kunskaper där deltagarna kan gälla under Mastery scenen. Dessa obligatoriska kurser består av tio klasser, som kommer att underlättas av olika ICS lärare. Varje klass kommer att fokusera på grundläggande teorier, liksom olika frågor aktuella lednings är relevanta för det ämnet. Information kommer att levereras via en kombination av föreläsningar och interaktiva sessioner mellan deltagare och gästtalare från chefer för stora företag som kommer att dela sina erfarenheter och synpunkter. Klass deltagande mycket uppmuntras så att deltagarna kan dela och lära av varandras know-how.

 • Building Top ledningsgrupper för tillväxt
 • Skapa kunskap för framtida
 • Finansiering för tillväxt och hållbar utveckling
 • Få saker gjorda
 • Ledande Across mångfald och kultur
 • Ledande innovation
 • Beslutsfattande för Shared Value
 • Mätning och leverera prestanda
 • driva Differentiering
 • Förverkliga Customer Value

Antagning

EMBA deltagarna kommer typiskt att vara i sina 30-talet till 40-talet och erkänts av deras organisationer som har potential att bli ledande befattningshavare inom 10 år. Eftersom alla föreläsningar och lektioner kommer att hållas på engelska, måste deltagarna ha goda kunskaper i engelska på företagsnivå.

En av de viktigaste fördelarna med en EMBA-programmet är det nätverk som deltagarna utvecklas inom varje kohort och som sådan kommer ICS noggrant bestämma mixen av deltagare. Varje kohort kommer att återspegla mångfalden sett i den verkliga företagsklimatet - som med olika bransch bakgrunder, olika nationaliteter och kön. Varje kohort kommer att bestå av cirka 15 deltagare - en storlek som är utformad för att ge en balans mellan olika åsikter och erfarenheter samtidigt som en intim miljö för att underlätta intensiv inlärning.

Kvalifikationer för att Anmälan:

 • Minst 16 års utbildning (för särskilda villkor och undantag, hänvisas till applikationspaketet, under "kvalifikationer sökande")
 • Kandidatexamen och visat akademisk kompetens
 • Heltidstjänst universitets examen arbetslivserfarenhet på 10-15 år mer (per september 2017)

Antagning Kriterier:

 • För närvarande en mellanchef eller högre med följande erfarenheter och kompetenser:
 • Manager i åtminstone fem direkta rapporter löpande
 • Förväntas ansluta sig till ledningen (direktör eller verkställande nivå läge) inom tio år
 • Formuleras och genomförs affärsplaner vid en avdelning eller underavdelningsnivå, i linje med bolagets strategier och policies
 • Deltar i målarbete och beslutsfattande på en avdelning eller underavdelning nivå
 • Visas meriter i kritisk analys av alla former av finansiella och affärsrapporter, med erkänt hög nivå av finansiell flyt
 • Stark kunskaper i engelska, vilket framgår av TOEIC, TOEFL eller IELTS resultat (TOEIC 880, TOEFL iBT 100, IELTS akademiska 7,0 eller motsvarande). Sökande vars modersmål är engelska eller har examen med en kandidatexamen (eller högre) från ett program som genomfördes helt på engelska, är undantagna från detta krav.
Program undervisas på:
Engelska

Se 1 fler kurser från Hitotsubashi University Business School, School of International Corporate Strategy »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 år
Deltid
Pris
535,800 JPY
plus programavgiften
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum