Experterna är överens: Flygindustrin har bevittnat en imponerande tillväxt över hela världen de senaste åren, med stora bidrag från segmentet civil luftfart. Samtidigt har hela industrins struktur (flygbolag, tillverkning, MRO, flygplatser, rymd osv.) Genomgått en djupgående förändring ("open skies", nya aktörer, nya affärsmodeller, ny teknik, nya segment och marknader, jungfrur flygningar av flera nya program), som alla väsentligt ökar inhemsk och internationell persontrafik. Nya spelare kommer på plats och skakar upp marknaden (GAFAM, BATHX).

Den övergripande industrins tillväxt har drivits av kompetent arbetskraft tillsammans med en gynnsam affärsmiljö (investering, innovation mm). Trots de många möjligheterna till flygindustrin står de flesta flygindustrin redan inför och kommer att möta frågor om talangshantering. Medan högutbildade tekniska personer redan arbetar i branschen, är det brist på utbildade, erfarna rymdschefer med starka ledarskap och förmåga att arbeta enligt högsta internationella standarder.

Tekniken förändrar radikalt företag och organisationer radikalt (robotar, ökad verklighet, tillsatsframställning, realtidsledning, IoT, Big Data

Programmet syftar till att ge en övergripande förståelse för de viktigaste trenderna inom flygindustrin. Flygindustrin upplever den fulla effekten av VUCA-tider (flyktiga, osäkra, komplexa, tvetydiga). Framtida ledare kräver mycket mer än företagskunskap.

Vad är TBS Aerospace MBA?

Aerospace MBA ger en världsklass utbildning effektivt och bekvämt för erfarna chefer som vill utveckla sin internationella ledningskompetens och ledarskap inom flygindustrin. Med bevisad framgångsförteckning med nästan två decennier av erfarenhet av att utveckla högpresterande ledare är Aerospace MBA det enda allmänna och internationella verkställande programmet i världen som är dedikerat till flygindustrin för företag och den enda specialiserade MBA inom rymdområdet ackrediterad av AMBA.

Programmet är en transformativ erfarenhet utformad för yrkesverksamma yrkesverksamma inom mitt yrke (i genomsnitt 12 års yrkeserfarenhet), ofta med ledningspositioner och / eller ansvar.

De flesta delegater fortsätter att arbeta medan de studerar (Hub-alternativ) eller slutar arbeta tillfälligt för att uppleva full nedsänkning i Toulouse Aerospace Ecosystem (Long Haul-alternativ). De är båda delar av samma kohort och lär sig tillsammans i hela programmet. Personlig närvaro krävs för direkta och rika personliga interaktioner.

Medan vissa distansinlärningsteknologier kan användas, fokuserar Aerospace MBA på in-class och out-of-class aktiviteter för en komplett lärande erfarenhet. Det samlar ledande befattningshavare från olika bakgrunder från hela världen för att uppleva en utmanande förvaltningsmiljö. Delegater tar en aktiv roll i diskussioner, vilket ger sina erfarenheter i klassrummet för att berika lärandet av kohorten som helhet.

Programmet sträcker sig över 18 månader, vilket möjliggör en paus i mellan termerna. Det är utformat för att ge dig den flexibilitet du behöver för att göra de val du vill ha och behålla din balans mellan arbete och liv.

 • Starkt stöd från Aerospace MBA-teamet, fakulteten, TBS avdelningar och alumner, så delegater kan fokusera på lärande.
 • En robust läroplan fokuserad på ledarskapsutveckling och strategiskt tänkande
 • En samarbetsinlärningsmiljö
 • Flexibiliteten att välja ett schemaläggningsalternativ som passar dina behov
 • Ett starkt nätverk av alumner i Toulouse och utomlands
 • Ett enda program som täcker hela värdekedjan (förvaltning i flygplanstillverkning, flygplatser, lufttransport, luftfart, rymd)
 • En chans att omfamna Aerospace MBA-upplevelsen i en takt som passar dig
 • Valet mellan den fulla nedsänkningsupplevelsen (Long Haul-alternativ) eller gräver djupt när affärsavbrott inträffar mellan moduler (Hub-alternativ)
 • Sedan starten har Aerospace MBA-programmet blivit permanent ackrediterade och därigenom gör det möjligt för våra deltagare och alumner att dra nytta av specialtjänster från AMBA

Varför en rymd MBA och inte en allmän? Två grader rullade in i en!

Detta är en nyckelfråga. Aerospace MBA utbildar och förbereder chefer för flygindustriens affärsmiljö.

Men det har alla viktiga inslag i en vanlig generalistisk MBA som ger exakt samma grundläggande förutsättningar som i någon högkvalitativ Executive MBA. Medan fallstudier, material, exempel och projekt tillämpas på den breda rymdindustrin, ämnen och innehåll från närliggande industrier sprutas in i programmet (Big Data, Artificial Intelligence, cirkulär ekonomi, digital ekonomi, Start-Ups, Design Thinking, new rörlighet och transport ...)

Om du vill göra affärer med flygindustrin eller om du vill gå vidare inom rymdindustrin måste du verkligen vara anpassad till det. Det är vad en specialiserad MBA gör, som tillhandahåller alla nyckelkoncept, verktyg och de senaste hanteringsverktygen samtidigt som du raffinerar ditt strategiska tankesätt och beteende. Förbättra ditt perspektiv: Var specialiserad medan generalist och få två grader rullade till en.

Våra mål

Inte bara kommer du att vara kärnan i den största europeiska rymdområdet, men du kommer också att få föreläsningar från internationella experter, dra nytta av erfarenheter utomlands och delta i korskulturella projekt tack vare de dussintals nationaliteter som deltar varje år.

Eftersom programmet också levereras i Indien i samarbete med Indian Institute of Management i Bangalore (topprankad i Financial Times), får du en unik möjlighet att bli bekant med den här blomstrande marknaden.

När du ansluter till alumni kommer du att vara ansluten till chefer som finns i mer än 80 länder runt om i världen!

Dina resultat

Vilket mervärde får du?

Ett program som är utformat för att öka din karriär: bygga ett berikat CV tack vare företagsuppdrag (praktikplatser / vanliga jobb) och specialiserade spår. Skapa din egen, skräddarsydda MBA genom att välja de mest lämpliga takt- och specialspåren (Sequence 5, 6 eller 7), anpassa din läroplan kontinuerligt och utveckla din skicklighet genom att arbeta med ämnen som förstärker din kunskap och kompetens inom specifika områden. Stå ut på marknaden!

Sekvens

Med sin flexibla längd (Long Haul eller Hub) är programmet perfekt utformat för att ge tid att lära sig grunden för förvaltningen samtidigt som man lever med implementering och testning

Utveckla högpresterande ledare inom rymdindustrin:

 • Stärkande ledarskap
 • Accelererande talang
 • Inbäddning av kulturella förändringar
 • Utveckla arbetsförmåga
 • Expandande nätverk
 • Bygga kommersiell anseende

Lämna din komfortzon i en strukturerad miljö

Som forskarstuderande som är mer känd som en delegat får du erfarenhet av flyg- och rymdhantering i aktion på internationell nivå.

Klar för förändring? Klar att växa? Du kommer att utbildas, stimuleras och utmanas under hela programmet för att genomgå en transformationsprocess för att bli ansvariga ledare. Detta kommer att bli en livsförändrande upplevelse.

Du kommer att tillhöra ett globalt nätverk som kan leda och genomföra de ändringar som behövs för att ditt företag ska klara av dagens och framtida utmaningar inom flyg-, rymdindustrin och rymdindustrin. Mobiliteten förändras, och du måste vara redo.

Karriärmöjligheter

Arbetsmiljö

 • Utmärkt professorer som är involverade i rymdrelaterade ämnen
 • Engagera med internationell fakultet
 • Fakultetens starka professionella bakgrund underlättar kritiskt tänkande
 • Peer learning är hörnstenen i programmet: du kommer att vara inbäddad i ett nära samhälle med rik tidigare yrkeserfarenhet. Full nedsänkning, ingen distansutbildning! Praktiskt lärande.
 • En verklig internationell miljö: 15 nationaliteter per kohort i genomsnitt
 • Ett team av proffs som är helt engagerade i programmet, som är i nära kontakt med deltagarna
 • Internationella studenttjänster för att stödja ditt liv och göra din upplevelse ännu större

Ledarskapsutveckling

Programmet syftar till att

 • Ge dig kunskap om akademisk teori och föreläsningar om ledarskap
 • Erbjuder den perfekta miljön att "lära sig genom att göra" och utveckla förtroendet att leda med integritet, motståndskraft och medkänsla
 • Ledarutvecklingsaktiviteter lär dig hur du ska vara en etisk ledare, hur man arbetar tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål, hur man inspirerar andra och leder även under svåra förhållanden.
 • Q
 • Hands-on ledarskapsverksamhet

antagning

Några fakta: I genomsnitt är deltagare på MBAs runt 26-28 i USA och över 30 i Europa med minst 3 till 5 års arbetslivserfarenhet. På flygbranschens MBA är de verkställande profilerna ännu mer erfarna (i genomsnitt 12-15 års arbetslivserfarenhet). Arbetslivserfarenhet krävs för att få ut det mesta av vårt program.

Ansökningskrav:

 • En högskoleexamen (minst en kandidatexamen eller motsvarande yrkesmässiga / icke-akademiska kvalifikationer)
  • Minst 5 års yrkeserfarenhet / arbetslivserfarenhet
  • Flytande engelska (min 7,5 för IELTS, 800 för TOEIC, 600 för TOEFL)
  • GMAT rekommenderas för antagning

Vem söker vi / delegaternas profiler

Vi begränsar medvetet antalet deltagare (40 max) för att maximera sammanslagets rikedom och skapa en stark känsla av att tillhöra rymdbranschens MBA-familj. Detta är avgörande för att förvärva ett högkvalitativt och livslångt professionellt nätverk!

Din ansökan bör spegla din vilja att anpassa sig till en mångkulturell miljö och bidra till ett team. Berätta för oss hur du ska bidra till TBS Aerospace-samhället och vad du tänker uppnå.

Vi letar efter höguppnåande deltagare:

 • främst från flyg- eller närliggande sektorer (*), men vissa externa profiler - med en verklig passion för denna sektor - är välkomna att införa "frisk luft" och nya perspektiv!
 • personer med höga potentiella befattningshavare eller funktionella roller med ledarskaps erfarenhet från stora organisationer eller små och medelstora företag
 • passionerade för flygrelaterade frågor
 • ivriga att växa till strategilacceleratorer, spelväxlare i ett kunddriven globalt nätverk
 • och / eller ansvarig för att överföra höga standarder och värden till sina lag.

(*) Flyg, Flygbolag, Flygplats, Flygplan Tillverkare, Helikoptrar, OEM, Droner, Försvar, Konsult, IT, Underleverantörer, MRO eller Fordon, Järnvägar, Transport, Industrisektorer, Nukleär

Vi värdesätter kandidater med:

 • En passion för Aerospace
 • Akademiska prestationer
 • Karriärutveckling
 • Professionell erfarenhet
 • Chefsfärdigheter
 • Ledarskapspotential
 • Internationell exponering
 • Särskilda karriärmål
 • Bra sammarbetsförmåga
 • Öppenhet och starka värderingar
Program undervisas på:
 • Engelska
Senast uppdaterad Oktober 27, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
Kontakt Skolan
Deltid
Heltid
Pris
30,000 EUR
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

Aerospace MBA: Boost your career in Aerospace