Vrije Universiteit Amsterdam

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam är en internationellt erkänd forskningsuniversitet som grundades 1880. Universitetet erbjuder över 120 engelska undervisade program på grundnivå, magister- och forskarnivå. Studenter och personal av 78 nationaliteter skapar en dynamisk internationella akademiska världen. Med mer än 23.000 studenter, varav 3000 är internationella, bedriver universitetet banbrytande forskning om problem med samhällelig och vetenskaplig betydelse. Universitetet utmärker sig inom forskning och utbildning genom fyra tvärvetenskapliga teman: människors liv och hälsa Sciences, Science for Sustainability, uppkopplad värld och Governance för samhället.

Utbildningens kvalitet

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) har ett gediget rykte för den fina kvaliteten på sin undervisning. Du arbetar i relativt små grupper, där stor vikt läggs på interaktion och ett personligt bemötande. Undervisningen är välorganiserad. Detta återspeglas bland annat i den tydliga strukturen i utbildningarna.

Livliga Amsterdam

Universitetet ligger i den pulserande staden Amsterdam, en av de mest mångkulturella städerna i världen, med den största koncentrationen av studenter i Nederländerna och där engelska är det andra språket talas. Som student av VU Amsterdam, står du att dra nytta av alla de fördelar som erbjuds av kapitalet. I drygt femton minuter är du i den livliga centrum av Amsterdam, där det finns många affärer, platser av kaféer underhållning, parker och trottoaren. Amsterdam är säker och engelska är utbrett.

Personlig handledning

VU Amsterdam ägnar stor uppmärksamhet åt personlig studierådgivning. Alldeles i början av din studiegång, kommer du att introduceras till ditt program studievägledare. Denna person kommer att erbjuda dig råd om eventuella problem som du kan ha med dina studier, och svara på frågor om arbetsmarknaden.

Unik identitet

VU Amsterdam var det första universitetet i Nederländerna som fastställts av en privatperson, utan inblandning från kyrkan eller staten. Detta arv är fortfarande mycket en del av vilka vi är: VU står för Vrije Universiteit, som översätter formligen som "Free University." Från allra första början har universitetet fastställt sina egna forskningsområden, skapat sina egna utbildningar och praktiserade sina didaktiska metoder.

Lättillgänglig

Vrije Universiteit Amsterdam är lätt att nå med kollektivtrafik. Schiphol flygplats ligger bara åtta minuter bort med tåg. Amsterdam Zuid Station ligger inom gångavstånd från VU University Amsterdam. Det finns också en snabb spårvagnsförbindelse till Amsterdams centralstation eller Amsterdam Sloterdijk Station, med en restid på bara sexton minuter. VU Amsterdam är också lätt att nå med bil, som ligger nära Amsterdams orbital motorvägen.

Högskoleområdet

Nästan alla våra studenter, är personal och program finns på campus: en enda byggnadskomplex i affärsdistriktet i Amsterdam. Följaktligen under dina studier, är det mycket lätt att bekanta dig med andra discipliner.

Accreditation

Vrije Universiteit Amsterdam erkänns fullt ut av det nederländska ministeriet för utbildning som en forskningsuniversitet. Alla utbildningsprogram vid VU University Amsterdam är antingen ackrediterat av eller håller på att ackrediterade av NVAO, ackrediteringsorganisation i Nederländerna och Flandern. Detta organ upprättades genom internationella fördrag och garanterar kvaliteten på den högre utbildningen i Nederländerna och flamländska talande Belgien genom ackreditering av utbildningar.

Typer av program

VU Amsterdam erbjuder fyra typer av program:

  • Kandidatexamen program (som leder till BA / LLB / BSc)
  • Magisterprogram (som leder till MA / LLM / MSc / MPhil)
  • PhD / doktorandprogram (som leder till doktorsexamen / doktorsexamen)
  • Icke-utbildningsprogram (utomlands och Exchange / Summer School)

Stipendier

Ett antal stipendieprogram finns för internationella masterstudenter.

VU Fellowship Program

VU Fellowship Programme (VUFP) erbjuder begåvade blivande studenter en unik möjlighet att bedriva en examen i ett urval av magisterprogram vid VU University.

Organisation

VU Amsterdam är en traditionell holländsk universitet leds av en direktion (tre medlemmar), och har 10 fakulteter direkt under styrelsen. Varje fakultet har en eller flera kandidatexamen och magisterexamen program och bedriver forskning. De är alla organiserade på olika sätt, men de flesta har en styrelse, en central personal och flera avdelningar och forskarskolor. Universitetet har också ett antal serviceavdelningar, som Internationella byrån är en, och där ett antal tvärvetenskapliga forskningsinstitut.

Privat eller offentlig?

VU Amsterdam är en av 14 statliga universitet som erkänns av det nederländska ministeriet för utbildning och är därför delvis statligt finansierade. Under det nederländska systemet, subventionerar regeringen erkända universitet på grundval av deras antalet studenter och även sätter gränser och riktlinjer för terminsavgifter som dessa universitet har rätt att ta betalt. Detta säkerställer tillgång till kvalitativ högre utbildning för alla nederländska medborgare, rika eller fattiga. VU Amsterdam välkomnar sökande från alla bakgrunder.

VU International Office Services

  • Visa / uppehållstillstånd

Ta reda på om du behöver ett visum / uppehållstillstånd och hur detta kommer att arrangeras.

  • Logi

Information om boende vid VU Amsterdam.

  • Registrering på kommunen

När du har kommit i Nederländerna måste du registrera dig med kommunen. Ta reda på vad du behöver göra.

  • Introduktionsverksamhet

Efter ankomsten, kommer många inledande aktiviteter äger rum vid VU Amsterdam.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Videoklipp

Why study at VU

VU University Amsterdam International Master Programs

Kontakt

VU University Amsterdam

Adress, rad 1 De Boelelaan 1105
Amsterdam 1081 HV, Netherlands
Hemsida http://www.vu.nl/en/programmes/index.asp
Telefonnummer +31 20 598 9898