Ben-Gurion University of the Negev BGU

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Ben-Gurion University of the Negev grundades 1969 med syfte att föra utvecklingen i Negev, ett ökenområde med mer än sextio procent av landet. Universitetet har inspirerats av visionen om Israels 's förste premiärminister, David Ben-Gurion, som trodde att framtiden för landet låg i denna region.


Idag är Ben-Gurion universitetet ett viktigt centrum för undervisning och forskning, med campus i Beer-Sheva, inklusive Marcus Familj Campus, liksom i Eilat och Sede boqer, där Ben-Gurion levde i sina sista år och är begravd. Mer än 19.000 studenter inskrivna vid fakulteterna Ingenjörsvetenskapsakademien, hälsovetenskap, naturvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap, Guilford Glazer Fakulteten för Business and Management och Kreitman School of Advanced forskarutbildning.Universitetet ingår också stora forskningsinstitut som National Institute for Biotechnology i Negev, Jacob Blaustein institut för Desert Research med Albert Katz Internationella skolan för Desert studier och Ben-Gurion Forskningsinstitut för studier av Israel och sionismen. Nya tvärvetenskapliga utbildningar är att omdefiniera gränserna mellan fakulteterna och locka framstående studenter. Den världsberömda Joyce och Irving Goldman Medical School har blivit en modell för närsamhället och global medicin, medan socialt arbete och utbildning utbildningsprogram utbudet Beer-Sheva och regionen med majoriteten av dess sociala servicepersonal.

I enlighet med sitt mandat, spelar Ben-Gurion universitetet en viktig roll för att främja industri, jordbruk och utbildning i Negev.Universitet-sponsrade community college och pre-akademiska och fortsatt utbildningsprogram få tillgång till lärande större antal Negev invånare, medan en myriad av gemenskapens åtgärdsprogram där över hälften av studenterna nytta av de olika samhällena i regionen.

BGU är en del av det globala samhället, med forskare dela internationellt sin kompetens inom områden som hi-tech, bio-tech, medicin, torr zon jordbruk, solenergi, förvaltning av vattenresurser, nanoteknik och mer. Universitetet räknar med spännande utmaningar på innovativa forskningsområden och hoppas att få nya möjligheter till Beer-Sheva och Negev och samtidigt fortsätta sin jakt på akademisk kompetens och utöka sitt bidrag till samhället.

Se MBA »

Program

Skolan erbjuder också:

MBA

Hedrar Mba

Campusstudier Heltid 13 månader Israel

Det Heder MBA-program är Israels främsta engelskspråkiga MBA-program.Både studenter och lärare kommer både till Israel från alla delar av världen för att skapa [+]

Heder MBA

Det hedrar MBA-program inrättades för att skapa den bästa, mest omfattande och effektiva MBA-program i Israel kan jämföras med de ledande handelshögskolorna i världen. Designad för framstående israeliska och internationella studenter med högsta ledningen potential, sträcker sig det engelska språket programmet över fyra 12 veckors terminer koncentreras till 13 månaders studie. Det sker i samarbete med seniora lärare från Columbia University i New York.

 

Programmets kandidaten lämnar utrustad med verktyg för att komma in och lyckas på en snabbt föränderlig global miljö. HMBA studenter är nedsänkta i en extremt krävande schema som betonar ett övergripande tillvägagångssätt för att alla aspekter av global förvaltning. Programmet kräver heltid och fullt engagemang från de deltagande studenterna.... [-]